حتما شما هم شنیدهاید که هنگام استفاده از سایتهایی مثل پی پال، نتفلیکس و … که ایرانیان را از ارائه خدمات خود تحریم کردهاند، به کار بردن vps بهتر میباشد، چرا که اگر آی پی شما تغییر کند، ایرانی بودن شما مشخص میشود. ولی با استفاده از vps به این صورت نمیباشد. این مقاله برای شما تهیه شده است تا به صورت کامل بیاموزید سرور مجازی یا vps چیست و انواع سرورهای مجازی کدام اند؟
سرور مجازی (vps) چیست؟
سرور مجازی (vps) برگرفته از عبارت Virtual Private Server میباشد که به تعداد دلخواه، آی پی اختصاصی دارد، نسبت به سرویسهای میزبانی هزینه کمتری باید پرداخت کرد و از دسترسی بیشتری هم برخوردار هستند. در سرور مجازی، سرورهای مختلف بر روی یک سرور فیزیکی قرار گرفتهاند، هر کدام به صورت مستقل عمل میکنند و دارای سیستم عامل و نرم افزارهای اختصاصی میباشند. اجزای سرور شامل پردازنده، حافظه اصلی، فضای دیسک و پهنای باند است.
انواع سرور مجازی
سرورهای مجازی انواع مختلفی دارند که در این قسمت، آنها را بر اساس سیستم عامل و نوع مجازی سازی به دو گروه تقسیم بندی کرده و به بررسی هر یک میپردازیم.
سرورهای مجازی بر اساس نوع سیستم عامل
-
سرور مجازی لینوکس (Linux)
سرورهای مجازی لینوکس، دارای سخت افزار قدرتمندی است که امکان مجازی سازی با سرعت و کیفیت بالا را فراهم میکند. با این سیستم عامل میتوان برنامهها و ماژولهای پرطرفدار و متن باز را اجرا کرد. اکثر سایتهای ساخته شده با زبان Drupal به سیستم عامل لینوکس نیاز دارند. VPS یکی از پرکاربردترین سرورهایی است که سایتهای با ترافیک بالا از آن استفاده میکنند و از امنیت بالایی هم برخوردار است. این سرور مجازی رابط کاربری سادهای دارد و استفاده از آن بسیار راحت است.
-
سرور مجازی ویندوز (Windows)
سرور مجازی ویندوز (Windows VPS)، یکی از سرورهای اختصاصی کامل است که با مجازی سازی به سروری با سیستم عامل ویندوز تبدیل شده و شما میتوانید با پرداخت هزینه کم، یک سرور قوی در اختیار داشته باشید. در صورتی که برنامههای شما روی PERL Python یا Ruby اجرا میشوند، از سرور مجازی لینوکس و اگر سیستم عامل شما بر اساس ASP.net یا PHP باشد، بهتر است از Windows استفاده کنید.
-
سرور مجازی میکروتیک (Mikrotik)
سرور میکروتیک از سیستم عامل MikroTik RouterOS استفاده میکند و یکی از بهترین و پرکاربردترین سرورها میباشد که مهمترین هدف آنها مسیر یابی است. در واقع این سرور بر پایه لینوکس است و به عنوان یک رویتر قوی برای افراد حرفهای شناخته میشود. سرورهای مجازی هزینه کمتری نسبت به رویترهای سیسکو دارند. از جمله این سرورها میتوان به آی پی خارجی، مسیریاب، DHCP، MPLS و فایروال اشاره کرد.
سرورهای مجازی براساس نوع مجازیساز
-
Xen
xen یک نرم افزار مجازی ساز open source یا متن باز است که بر پایه لینوکس میباشد و برای هر دو سرور مجازی ویندوز و لینوکس طراحی شده است. این نرم افزار را میتوان بدون هیچ سیستم عاملی، به صورت مستقیم بر روی سخت افزار نصب کرد. در واقع به هیچ سیستم عامل واسطی نیاز ندارد. همچنین چون حجم بسیار کمی دارد میتوان ازمنابع آن استفاده بهینه داشت.
-
Esxi
نرم افزار تخصصی ESXi به طور مستقیم روی سخت افزار انجام شده و نیازی به نصب سیستم عامل خاصی ندارد. ESXi با استفاده از تکنولوژی Bare Metal ساخته شده و برای نصب آن مستقیم از سخت افزار استفاده میشود. مدیر سرورها میتوانند ESXi را با vSphere clien پیکربندی کرده و اطلاعات را در یک فایل آپلود کند. این مجازی ساز، بیشتر توسط سازمانهای بزرگ و پیشرفته استفاده میشود.
-
Kvm
Kvm ماژول مجازی ساز هسته لینوکس است که اجازه استفاده از کرنل لینوکس به عنوان Hypervisor را میدهد. این مجازی ساز باعث میشود یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی تقسیم شود. در واقع KVM بخشی از لینوکس و لینوکس بخشی از KVM میباشد. از نظر امنیت KVM به دلیل ساختار ترکیبی SELinux و sVirt ( مجازی سازی امن) امنیت و ایزوله سازی بالایی دارد. از نظر ذخیره سازی نیز KVM میتواند از هر گونه حافظه پشتیبانی شده توسط لینوکس استفاده کند
-
OpenVZ
OpenVZ یکی از بزرگترین مجازی سازهای رایگان است که وی پی اس لینوکس توسط آن ساخته میشود. با این مجازی ساز میتوان یک ostemplate ایجاد کرد و سیستم عامل مورد نظر خود را در مدت زمان اندکی نصب نمود. openvz دارای مصرف منابع کم و سرعت بالایی است و نداشتن swap و کرنل استراکی از معایب آن میباشد. علاوه بر این رم OpenVZ به صورت اختصاصی ارائه میشود نه اشتراکی.
البته سرورهای مجازی بر اساس موقعیتهای جغرافیایی نیز به دو دسته ایرانی و خارجی تقسیم میشوند. با وجود این که سرور مجازی ایرانی قیمت کمتری نسبت به سرور مجازی خارجی دارد، ولی امکان ارائه سرور مجازی خارجی در موقعیتهای مختلف جغرافیایی وجود دارد. مکان قرار گرفتن این سرورها از اهمیت بالایی برخوردار است. امکان دریافت انواع مختلف سرورهای مجازی با استفاده از سیستم عاملهای ویندوز، لینوس، میکروتیک و … وجود دارد. به دلیل این که سرورهای مجازی خارجی در خارج از ایران هستند، پهنای باند و ترافیک بیشتری در اختیار کاربر میگذارند.
برای خرید سرور مجازی خارجی، میتوانید از خدمات ایرانیکارت استفاده کنید و در خواست خود را از طریق لینک زیر ثبت کنید.
سخن نهایی
با خواندن این مقاله آموختید سرور مجازی خارجی (VPS) چیست و انواع آن کدام اند. شما از بین انواع مختلف سرور مجازی، کدام یک را ترجیح میدهید؟ آیا سرور مجازی ایرانی را استفاده میکنید یا نوع خارجی آن را ترجیح میدهید؟