عوامل موثر بر قیمت بیت کوین کدامند؟

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که در سال 2009 توسط Satoshi Nakamoto ساخته شده است، نامی که به خالق ناشناخته (یا سازندگان) این ارز مجازی داده می شود. معاملات بیت کوین در بستر بلاکچین ثبت می شود که برای نمایش تاریخ معامله برای هر واحد و اثبات مالکیت استفاده می شود. خرید بیت کوین با خرید سهام یا اوراق قرضه متفاوت است زیرا بیت کوین یک شرکت نیست. در نتیجه، هیچ ترازنامه شرکت یا فرم 10-K برای بررسی وجود ندارد.
همچنین برخلاف سرمایه گذاری در ارزهای سنتی، بیت کوین توسط یک بانک مرکزی صادر نمی شود یا از طرف دولت حمایت نمی شود. بنابراین سیاست پولی، نرخ تورم و اندازه گیری رشد اقتصادی که به طور معمول بر ارزش ارز تأثیر می گذارد، مربوط به بیت کوین نیست. اما چه عواملی بر قیمت بیت کوین تاثیر می گذارند. در این مقاله همراه ما باشید و با عوامل موثر بر قیمت بیت کوین آشنا شوید.
عوامل موثر بر قیمت بیت کوین کدامند؟
- عرضه بیت کوین و تقاضای بازار برای آن
- هزینه تولید بیت کوین از طریق فرآیند استخراج معادن
- جوایز صادر شده به ماینرهای بیت کوین برای تأیید معاملات به بلاکچین
- تعداد ارزهای دیجیتال رقیب
- صرافی هایی که در آن تجارت می شود
- مقررات حاکم بر فروش آن
- حاکمیت داخلی آن
عامل اول: عرضه و تقاضا
کشورهایی که نرخ ارز ثابت ندارند، با تنظیم نرخ تخفیف، تغییر نیازهای ذخیره یا مشارکت در عملیات بازار آزاد می توانند تا حدودی کنترل کنند که چه مقدار از ارز آنها در گردش باشد. با این گزینه ها ، یک بانک مرکزی می تواند به طور بالقوه بر نرخ ارز تأثیر بگذارد. عرضه بیت کوین از دو طریق متفاوت تحت تأثیر قرار می گیرد. اول پروتکل بیت کوین اجازه می دهد تا بیت کوین های جدید با نرخ ثابت ایجاد شوند.
بیت کوین های جدید زمانی وارد بازار می شوند که ماینرها بلوک های معاملات را پردازش کنند و نرخی که کوین های جدید معرفی می شوند به مرور زمان کاهش یابد.به عنوان نمونه رشد از 6.9٪ (2016) ، به 4.4٪ (2017) به 4.0٪ (2018) کاهش یافته است. این می تواند سناریوهایی ایجاد کند که در آن تقاضا برای بیت کوین ها با سرعتی بیشتر از افزایش عرضه افزایش یابد، که می تواند قیمت را بالا ببرد. کاهش سرعت گردش بیت کوین به دلیل هاوینگ بیت کوین است و می توان آن را به عنوان تورم مصنوعی برای اکوسیستم ارزهای دیجیتال تصور کرد.
بیشتر بخوانید: هاوینگ چیست؟
دوم، عرضه ممکن است تحت تأثیر تعداد بیت کوین های موجود در سیستم باشد. این تعداد محدود به 21 میلیون می باشد و زمانیکه این تعداد تمام شود فعالیت ماینرها نیز متوقف می شود. هنگامی که 21 میلیون بیت کوین در گردش هستند، قیمت بیت کوین به این بستگی دارد که آیا کاربرد عملی (قابل استفاده در معاملات)، قانونی و مورد تقاضا وجود دارد که این امر با محبوبیت سایر ارزهای دیجیتال تعیین می شود. مکانیسم تورم مصنوعی یا هاوینگ بیت کوین دیگر تاثیری در قیمت ارز دیجیتال نخواهد داشت. با این حال با تعدیل نرخ فعلی پاداش بلوک ها، آخرین بیت کوین تا سال 2140 استخراج نخواهد شد.
عامل دوم: رقابت
درحالیکه احتمالا بیت کوین مشهورترین ارز دیجیتال می باشد اما صدها توکن دیگر برای جلب توجه کاربران وجود دارند. بااینکه بیت کوین هنوز هم گزینه اصلی برای سرمایه گذاری در بازار است آلت کوین های دیگری همچون اتر، ریپل، بیت کوین کش و لایت کوین نزدیکترین رقبای بیت کوین در سال 2020 می باشند. علاوه بر این ICO ها به دلیل وجود موانع نسبتا کمی برای ورود، دائما در افق هستند. این میدان شلوغ خبر خوبی برای سرمایه گذاران است زیرا رقابت گسترده باعث کاهش قیمت ها می شود.
عامل سوم: هزینه تولید
با وجود اینکه بیت کوین ها مجازی است اما جز محصولات تولیدی محسوب می شوند و هزینه واقعی تولید که مصرف برق مهمترین عامل تا کنون بوده است را متحمل می شوند. استخراج بیت کوین همانطور که گفته شد به یک مسئله پیچیده ریاضی رمزنگاری وابسته است که ماینرها برای حل آن رقابت می کنند. اولین کسی که این کار را انجام می دهد با بلوکی از بیت کوین های تازه استخراج شده و هرگونه هزینه معامله ای که از آخرین بلوک جمع شده است، پاداش می گیرد.
آنچه در مورد تولید بیت کوین بی نظیر است این است که برخلاف سایر کالاهای تولیدی، الگوریتم بیت کوین فقط اجازه می دهد که یک بلوک بیت کوین را بطور متوسط هر ده دقیقه یک بار پیدا کنید. این بدان معناست که ماینرها بیشتری که برای حل مسئله ریاضی در مسابقه شرکت می کنند فقط آن مشکل را دشوارتر کرده بنابراین برای حل آن به منظور حفظ فاصله ده دقیقه ای گران تر می شود.
عامل چهارم: در دسترس بودن در صرافی ها
همانطور که سرمایه گذاران استوک سهام خود را بر اساس شاخص هایی مانند NYSE ، Nasdaq و FTSE معامله می کنند، سرمایه گذاران ارز هایدیجیتال معاملات خود را بر روی Coinbase ، GDAX و سایر صرافی ها معامله می کنند. شبیه به معاملات ارزی سنتی این سیستم عامل ها به سرمایه گذاران اجازه می دهند جفت ارزهای دیجیتال / ارز (مانند دلار/بیت کوین یا بیت کوین/دلار ) را معامله کنند.
هرچه مبادله ارز محبوب تر شود، ایجاد یک اثر شبکه ای در شرکت کنندگان اضافی آسان تر می شود. با سرمایه گذاری در بازار، می تواند قوانینی را برای اضافه شدن سایر ارزها تعیین کند. به عنوان مثال انتشار چارچوب توافق نامه ساده برای آینده (SAFT) به دنبال تعیین چگونگی مطابقت با ICO ها با مقررات اوراق بهادار است. حضور بیت کوین در این صرافی ها مستلزم یک سطح انطباق نظارتی است، صرف نظر از منطقه حقوقی که ارز های دیجیتال در آن فعالیت می کنند.
عامل پنجم: مقررات و موضوعات حقوقی
افزایش سریع محبوبیت بیت کوین و سایر ارهای دیجیتال باعث شده است که تنظیم کننده ها درباره نحوه طبقه بندی چنین دارایی های دیجیتال بحث کنند. در حالی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) ارزهای دیجیتال را به عنوان اوراق بهادار طبقه بندی می کند، کمیسیون معاملات آتی کالا در ایالات متحده (CFTC) بیت کوین را یک کالا می داند. این سردرگمی در هنگام تنظیم قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال، با افزایش سرمایه در بازار باعث ایجاد عدم اطمینان می شود. علاوه بر این بازار شاهد حضور بسیاری از محصولات مالی است که از بیت کوین به عنوان دارایی اساسی استفاده می کنند مانند صندوق های مبادله ای (ETF)، معاملات آتی و غیره.
این می تواند از دو طریق قیمت ها را تحت تأثیر قرار دهد. اول دسترسی بیت کوین را برای سرمایه گذارانی که قادر به خرید بیت کوین واقعی نیستند، فراهم می کند. بنابراین تقاضا افزایش می یابد. دوم، این امر می تواند نوسانات قیمت را با اجازه دادن به سرمایه گذاران نهادی که معتقدند معاملات آتی بیت کوین بیش از حد ارزشمند یا کم ارزش هستند، کاهش دهد تا از منابع قابل توجه خود برای شرط بندی مبنی بر اینکه قیمت بیت کوین در جهت مخالف حرکت خواهد کرد استفاده کنند.
عامل ششم: فورک ها و ثبات دولت
از آنجا که بیت کوین توسط یک مرجع مرکزی اداره نمی شود، این عامل به دولوپرها و ماینرها بستگی دارد تا معاملات را پردازش کرده و بلاکچین را ایمن نگه دارند. تغییرات در نرم افزار به صورت اجماع انجام می شود که تمایل به ناامید کردن جامعه بیت کوین دارد. زیرا رفع مسائل اساسی معمولا مدت زمان طولانی نیاز دارد.
موضوع مقیاس پذیری نقطه خاصی بوده است. تعداد معاملات قابل پردازش بستگی به اندازه بلوک ها دارد و در حال حاضر نرم افزار بیت کوین فقط قادر به پردازش تقریبا سه معاملات در ثانیه است. درحالیکه نگرانی اصلی تقاضای کم برای ارزهای دیجیتال نیست بلکه بسیاری نگران این هستند که سرعت کند معاملات باعث می شود سرمایه گذاران به سمت ارزهای رقابتی سوق پیدا کنند.
پیشنهاد مطالعه بیشتر: بلاکچین چیست و چه کاربردهایی دارد؟
جامعه از بهترین راه افزایش تعداد معاملات تقسیم شده است. تغییر در قوانین حاکم بر استفاده از نرم افزار “فورک” نامیده می شود. فورک نرم (Soft forks) به تغییراتی مربوط می شوند که منجر به ایجاد رمزنگاری جدید نمی شوند، در حالی که تغییرات نرم افزار فورک سخت (hard fork) منجر به ارزهای رمزنگاری جدید می شود. فورک های سخت بیت کوین قبلی شامل بیت کوین کش و بیت کوین گلد نیز بوده است.
حال که با عوامل موثر بر قیمت بیت کوین آشنا شدید آیا مایل به خرید و فروش بیت کوین هستید؟ در صورتیکه که قصد ورود به حوزه ارزهای دیجیتال را دارید می توانید از خدمات ایرانیکارت استفاده کنید.
-
بسیار عالی و آموزنده??? لذت بردم
آیا این نظر برایتان مفید بود؟