خالق اتریوم کیست؟ بیوگرافی ویتالیک بوترین

خالق اتریوم در اصل توسط یک برنامهنویس روسی-کانادایی به نام ویتالیک بوترین است که این پروژه را با مجموعهای چشمگیر از برنامه نویسان، کارآفرینان رسانه و فناوران پایهگذاری کرد. اتریوم به عنوان یک شبکه منبع باز و غیرمتمرکز توسط شبکه غیرمتمرکز صدها هزار توسعه دهنده از سراسر جهان نگهداری و هدایت میشود. از آنجایی که اتریوم یک پروتکل غیرمتمرکز است، هیچ نهاد واحدی به طور یکجانبه آن را کنترل نکرده یا مالک آن نیست. بنابراین، اگر شما هم علاقمند به اطلاعات بیشتر درمورد سازندگان اتریوم هستید؛ در این مطلب به بررسی بیوگرافی خالق آن، ویتالیک بوترین پرداختهایم.
خالق اتریوم کیست؟
بر خلاف بیت کوین که خالق آن همچنان در پرده ابهام قرار دارد، خالق اتریوم مشخص، بسیار شناخته شده و محبوب است. ویتالیک بوترین از همان ابتدا با هم سن و سالهای خود متفاوت بود. او از بچگی علاقه بسیار زیادی به برنامهنویسی و ریاضیات داشت و سرعت پیشرفت او در این حوزهها بسیار قابل توجه بود.
ویتالیک در دوران دانشجویی به تحصیلات خود در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه واترلو در کانادا پرداخت. سپس در دانشگاه پرینستون در آمریکا تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۲۰۱۴ مدرک دکترای خود را در رشته علوم کامپیوتر دریافت کرد.
در سال ۲۰۱۳، بوترین از ایدهای برای ایجاد یک پلتفرم قرارداد هوشمند بر پایه بلاکچین به نام اتریوم (Ethereum) رونمایی کرد. این پروژه به طور گسترده توجه جامعه بلاکچین و رمزارزها را به خود جلب کرد و در سال ۲۰۱۵ با موفقیت رونمایی شد.
بیشتر بخوانید: اتریوم چیست
بوترین همچنین نویسنده کتاب “Mastering Ethereum” است که در آن به توضیح جزئیات فنی اتریوم و توسعه برنامههای قرارداد هوشمند بر روی این پلتفرم میپردازد. او همچنین در حوزه بلاکچین و رمزارزها فعالیت داشته و به عنوان یک صاحب نظر و مشاور در این زمینه شناخته میشود. در ادامه به طور کامل مراحل مختلف زندگی این مغز متفکر دنیای بلاکچین را بررسی میکنیم.
افراد زیادی تمایل به دنبال کردن این فرد و پروژههای او دارند، اگر شما هم قصد دارید از اتفاقها و رویدادهای پیش روی اتریوم آگاه شوید میتوانید بنیانگذار اتریوم را در شبکه های مجازی دنبال کنید.
توییتر بوترین:
بوترین در توئیتر بسیار فعال است و تا به حال حدود 19.4k توئیت ثبت کرده است. آدرس توییتر بوترین twitter.com/vitalikbuterin است.
وبسایت رسمی بوترین به آدرس vitalik.ca:
کانال یوتیوب ارز اتریوم:
کانال یوتیوب اتریوم به آدرس www.youtube.com/channel/UC6rYoXJ_3BbPyWx_GQDDRRQ نیز فعال است.
خالق اتریوم هنوز اکانتی در اینستاگرام ایجاد نکرده است.
بیوگرافی ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین در ۳۱ ژانویه سال ۱۹۹۴ در شهر کولومنا مسکو، در کشور روسیه به دنیا آمد.
دوران کودکی خالق اتریوم
پدر و مادر ویتالیک از همان ابتدا به دنبال یافتن فرصتهای شغلی بهتر بودند. این اتفاق سرانجام در 6 سالگی او رخ داد و خانواده خالق اتریوم به دنبال شغل ایده آل خود راهی کشور کانادا شدند. دیمیتری بوترین پدر ویتالیک، یک متخصص کامپیوتر و مادر او ناتالیا آملین است.
در سن 9 سالگی او در زمره کودکان با استعداد قرار گرفت و متوجه شد که علاقه زیادی به اقتصاد، ریاضیات و برنامه نویسی دارد. او ضمن دریافت بورسیه از مدرسه با کمک معلمان خود توانست در این حوزه به سرعت پیشرفت کند.
دوران نوجوانی و دانشجویی
خالق اتریوم با تلاش و پشتکار فوق العادهای که داشت توانست وارد دبیرستان آبلارد (Aberald) که یک مدرسه خصوصی در تورنتو بود، شود. حضور او در این مدرسه باعث شد که با علاقه بیشتری درس بخواند و در دوران تحصیل نمرات عالی کسب میکرد. تا این که با بازی World of Warcraft (WoW) آشنا شد. این آشنایی نه تنها بر روی تحصیلش اثر گذاشت بلکه زندگی او را نیز دچار تغییر کرد. از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ علاوه بر درس، ویتالیک به بازی نیز مشغول بود.
او به شدت به این بازی و شخصیتهای آن وابسته بود. زمانی که شرکت بلیزارد (Blizzard) تصمیم گرفت یکی از قابلیتهای شخصیتهای مورد علاقه او را حذف کند، به شدت ناراحت شد و کل شب را گریه کرد. از آن پس بازی را کنار گذاشت. اما این موضوع باعث شد که او از سیستمها و برنامههای متمرکز فاصله گرفته و به مطالعه سیستمهای غیرمتمرکز علاقهمند شود. به عقیده ویتالیک هر چیزی که نام آن دو بار شنیده میشود ارزش تحقیق دارد. بنابراین با ادامه تحقیقاتش زندگی او به شدت با ارزها دیجیتال تنیده شد.
شروع آشنایی Buterin با BTC از سال ۲۰۱۱ بود. اما او در ابتدا نسبت به دنیای رمز ارزها بدبین بود و به نظر او دارایی که پشتوانه نداشته باشد، فاقد ارزش است. اما در نهایت او به شدت مجذوب ارز بیت کوین و نحوه عملکرد آن شد. پدر ویتالیک نقش بسزایی در علاقهمند شدن او به این صنعت داشت.
او قصد داشت هر چه زودتر شروع به آزمایش در این عرصه کند اما پول کافی برای خرید بیتکوین و یا استخراج آن را نداشت. بنابراین همواره در انجمنها و گروهها به دنبال شغلی بود که در ازای آن بتواند BTC بگیرد. بالاخره موفق شد و شغلی پیدا کرد که به ازای نوشتن مقاله به او ۵ بیتکوین پرداخت میشد. فعالیت در این کار باعث شد تا بوترین اطلاعات زیادی در مورد همه جنبههای اقتصادی، سیاسی و فناوری بیت کوین پیدا کند و بسیار شناخته شود. سرانجام هم به همراه میهای آلیسی (Mihai Alisie)، که در این مدت با دنبال کردن نوشتههای ویتالیک، به این حوزه علاقهمند شده بود، مجله بیت کوین (Bitcoin Magazine) را تاسیس نمود.
او در این مجله نویسنده اصلی بود و به صورت پاره وقت در کنار ایان گلدبرگ (یک رمزنگار) به عنوان محقق کار میکرد. در کنار این کار او ۵ دوره پیشرفته مرتبط با این حوزه را در دانشگاه واترلو گذارند. بوترین در این مدت سفرهای زیادی برای بررسی پروژههای مختلف و شرکت در کنفرانسها انجام داد. در پایان او به این نتیجه رسید که این پروژهها بر روی چند حوزه خاص متمرکزند و آن قدرها هم که گفته میشد، گسترده نیستند.
او پس از بررسیهای فراوان در سال ۲۰۱۳ برای شرکت در کنفرانس BTC به سن خوزه کالیفرنیا رفت. ویتالیک در آن جا حس کرد که بلاکچین و دنیای رمز ارزها ارزش وقت گذاشتن دارند. بنابراین از دانشگاه انصراف داد و تمام بیتکوینهایی که در این مدت پسانداز کرده بود صرف هزینه سفر به دور دنیا کرد تا بیشتر با دنیای پر از شگفتی کریپتوکارنسیها آشنا شود.
در نهایت پس از بررسی پروتکل ارزهایی که پروژه آنها را بررسی کرده بود به این نتیجه رسید که با استفاده از برنامهنویسی تورینگ (Turing) میتوان این پروتکلها را جایگزین کرد. زبان برنامهنویسی Turing به کاربر این امکان را میدهد تا با دریافت الگوریتم مناسب، زمان و حافظه کافی هر نوع مسئلهای را حل نماید. او همیشه به خالقین پروژهها پیشنهادات و راهحلهای زیادی ارائه میکرد اما همگی آنها معتقد بودند که چنین چیزهایی قابل پیادهسازی نیست، بنابراین وی دست به کار خلق بلاکچینی شد که امروز آن را با نام اتریوم میشناسیم.
ویتالیک بوترین و تولد اتریوم
در اواخر سال ۲۰۱۳ همه عوامل دست در دست هم داد تا ویتالیک بوترین ۱۹ساله وایت پیپر (White Paper) اتریوم را نوشته و برای ۳۰ نفر از دوستانش آن را ارسال کند. به کمک جلسات، بحث و تبادلات نظرات این گروه با گذر زمان طرح اتریوم امروزی شکل گرفت و تیم متوجه شد ایجاد یک سیستم ذخیرهسازی غیر متمرکز آسان است.
هسته اصلی تیم توسعه دهنده اتریوم ویتالیک بوترین، میهای آلیسی (Mihai Alisie)، آنتونی دی یوریو (Anthony Di Iorio)، چارلز هوسکینسون (Charles Hoskinson)، جو لوبین (Joe Lubin) و گاوین وود (Gavin Wood) بودند.
آنها در سال ۲۰۱۴ در یکی از کنفرانسهای بیت کوین در شهر میامی آمریکا، اتریوم را معرفی کردند. در ادامه راه، تیم تصمیم گرفت تا با فروش توکن بومی اتریوم، سرمایه مورد نیاز برای توسعه شبکه را به دست آورد. آنها با این کار توانستند حدود ۳۱ هزار بیت کوین خریداری کنند. بنابراین مدرسهای غیرانتفاعی در سوئیس تاسیس شد که وظیفه آن نظارت بر توسعه پلتفرم متن باز اتریوم بود.
نکته: برای خرید و فروش اتریوم میتوانید از خدمات ایرانیکارت استفاده کنید.
حواشی پیرامون ویتالیک و اتریوم
از زمان پیدایش اتریوم تا به حال حواشی گوناگونی پیرامون آن رخ داده است که در ادامه دو مورد از مهمترین آنها را بررسی میکنیم.
شایعه مرگ ویتالیک بوترین
بوترین یکی از بنیانگذارانی است که همواره پیرامون او خبرهای زیادی وجود دارد. یکی از خبرهایی که باعث شد اتریوم ۴ میلیون از ارزش بازار خود را از دست بدهد شایعه مرگ ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۷ در اثر تصادف بود. این خبر که به سرعت در شبکههای اجتماعی گسترش یافت در نهایت با گذاشتن یک توئیت توسط بوترین پایان یافت و ارزش بازار اتریوم به حالت قبلی بازگشت. این موضوع نشان دهنده تاثیر فوق العاده ویتالیک بر ارز اتریوم است.
حمله دائو
از اتریوم برای اجرای پروژههای دائو (مخفف Decentralized Autonomous Organization) به معنی «سازمانهای مستقل غیرمتمرکز» نیز استاده میشود. دائو از ۱۱۰۰۰ عضو، حدود ۱۵۰ میلیون دلار اتر جمع آوری کرد که به دلیل مشکلاتی که در کدهای آن وجود داشت، هک شد. خالق اتریوم برای محافظت از داراییها، فرد مهاجم را در بلک لیست قرار داد (Soft Fork) تا مانع از انتقال داراییهای دزدیده شده شود.
از طرفی فردی که داراییها را دزدیده بود اعلام کرد که اگر کسی برای تصاحب اتریوم اقدام کند، از راه قانون اقدام خواهد کرد زیرا اتریومهای دزدیده شده کاملا قانونی هستند. بنابراین برای بازیابی ارزهای دزدیده شده که عدهای با آن مخالف بودند، هاردفورک اتفاق افتاد و این شبکه به دو بخش اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم شد.
بیشتر بخوانید: اتریوم کلاسیک چیست
این موضوع چالشهای فنی زیادی ایجاد کرد و پایههای این تکنولوژی و رهبر آن را زیر سوال برد. زیرا هدف اصلی بلاکچین در ابتدای پیدایش، تغییر ناپذیر بودن و مقاومت در برابر هک بود.
مهمترین اظهارنظرهای ویتالیک
بوترین صحبتها و اظهارات زیادی در مورد دنیای رمز ارزها داشته است که در ادامه چند مورد از آنها را میخوانید.
در حالی که بیشتر فناوریها تمایل دارند اقداماتی را که در حاشیه انجام میشود را خودکار انجام کنند؛ بلاکچین مرکز را خودکار میکند. بلاک چین به جای اینکه راننده تاکسی را بیکار کند، اوبر (شرکت حمل و نقلی مانند اسنپ) را بیکار میکند و به رانندگان تاکسی اجازه میدهد مستقیما با مشتری کار کنند.
اگر کریپتو موفق میشود، به این دلیل نیست که افراد بهتری را توانمند میکند، به این دلیل است که موسسات بهتر را توانمند میکند.
بیت کوین به عنوان شکلی از پول دیجیتال عالی است، اما زبان برنامهنویسی آن برای هر نوع برنامه کاربردی پیشرفته و جدی برای ساختن آن بسیار ضعیف است.اگر World of Warcraft به اتریوم منتقل شود، دوباره به بازی کردن فکر خواهم کرد.
بیت کوین و اتریوم کارهای متفاوتی انجام میدهند. بیت کوین یک ارز دیجیتال است و پروتکل آن برای حفظ این ارز دیجیتال نوشته شده است. واضح است که پلتفرم اتریوم دارای ETH است، همچنین یک ارز دیجیتال است، اما برای حفظ پروتکل وجود دارد.
برخی از کاربران بیت کوین، هارد فورک را به نوعی زیر پا گذاشتن اساسیترین ارزشهای آنها میدانند. من شخصا فکر میکنم این ارزشهای بنیادی که به چنین افراطیها کشیده شدهاند، احمقانه هستند.
مزیت اصلی فناوری بلاک چین این است که ایمنتر است، اما معمولا اعتماد به فناوریهای جدید برای مردم سخت است اما نمیتوان از این پارادوکس اجتناب کرد.میتوانید چیزی شبیه یک سیستم کاملا خودکار برای اجاره دوچرخه را تصور کنید که بهطور کامل از طریق پرداختهای رمزنگاری بلاک چین انجام شده و از نظر تئوری فقط به نوعی آن را راه اندازی میکند و کاملا مستقل کار میکند.
چیزی که باعث شده است من به آینده اتریوم و ارزهای دیجیتال امیدوار شوم، این است که مردم فقط برای نگهداری آن را نمیخرند، بلکه قصد دارند با آن برنامههای غیر متمرکز بسازند.
وضعیت فعلی ویتالیک بوترین
با مطالعه زندگی نامه خالق اتریوم احتمالا به این نتیجه رسیدهاید که این فرد هیچگاه قرار نیست آرام بگیرد! او همچنان در حال کار بر روی سیستمهای اتریوم است. Vitalik در حال حاضر در سنگاپور به سر میبرد و در تلاش است تا تیم توسعه به مرحلهای برسد که نبود او تاثیر زیادی بر این شبکه نداشته باشد. او خالق 3 ارز موفق در حوزه کریپتوکارنسیهاست و ثروت زیادی نیز دارد اما همچنان به دنبال رفع باگهای موجود است و به شدت به آینده بیت کوین امیدوار است.
ثروت ویتالیک بوترین چقدر است؟
خالق اتریوم به لطف تحول بزرگی که در صنعت رمزارزها به وجود آورد توانست ثروت بسیار زیادی به دست آورد. او دارای مقدار قابل توجهی اتریوم است که با گذشت زمان ارزش آنها افزایش یافته است. بوترین بارها اعلام کرده است که ثروت زیادی ندارد و بارها نظر خود را در مورد تمرکز زدایی اعلام کرده است و گفته است از ثروت خود برای اهداف بشر دوستانه و پیشرفت جامعه کریپتو کارنسی استفاده خواهد کرد.
او در چند سال گذشته مبالغ هنگفتی را به خیریهها بخشیده است. که یک مورد آن در سال ۲۰۲۱ بود که حدود ۵۰ تریلیون توکن Shiba Inu (SHIB) را از سازندگان Shiba Inu دریافت و به صندوق Crypto Relief اهدا کرد. همچنین در سال ۲۰۲۲ حدود ۹.۴ میلیون دلار USDC به دانشگاه مریلند برای تحقیقات دانشکده بهداشت عمومی در مورد اشعه ماوراء بنفش میکروب کش اهدا کرد.
نمیتوان به طور دقیق ثروت مبتکر اتریوم را محاسبه کرد. زیرا قیمت رمز ارز اتریوم و سایر رمزارزها دائما در نوسان است. ویتالیک در سال ۲۰۱۸ بیش از ۴۰۵ هزار اتریوم داشت که با توجه به قیمت ۱۴۰۰ دلاری اتریوم بخشی از ثروت او به ۵۶۷ میلیون دلار میرسید. در حال حاضر قیمت ETH حدود ۱۸۳۱ دلار است که نشان از افزایش داراییهای او در سال ۲۰۲۳ دارد. از طرفی او ماهانه چندین هزار دلار دریافتی از بنیاد اتریوم دارد و با سایر پروژهها و شرکتهای فناوری هم همکاری دارد.
آینده اتریوم چگونه خواهد بود؟
اتریوم دومین ارز بزرگ دنیای رمزارزهاست که بلاکچین آن قابلیت زیادی برای توسعه برنامههای غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند دارد. اما مانند سایر رمزارزها در سال ۲۰۲۲ شرایط سختی را پشت سر گذاشت. از آن جایی که اتریوم یکی از غنیترین و فناورانهترین ارزهای موجود است یکی از گزینههای عالی برای سرمایهگذاری است و کارشناسان دیدگاه مثبتی نسبت به این رمز ارز دارند.
اگر بخواهیم قیمت اتریوم را از نظر تکنیکال در سال ۲۰۲۳ پیشبینی کنیم، حداقل قیمت آن ۲۱۲۰.۹۰ و حداکثر آن ۲۶۰۸.۷۵ دلار است. وجود به روزرسانیهای مکرر این ارز باعث شده است تا اکثر تحلیلگران حتی با اعمال سیاستهای سخت گیرانه در آینده، به آینده آن امیدوار بمانند.
در این بین سایتهای مختلفی پیشبینیهای گوناگونی در مورد رمزارز ویتالیک بوترین انجام دادهاند. والت اینوِستر (Wallet Investor)، Gov Capital، TradingBeasts، DigitalCoinPrice از جمله این سایتها هستند. برای بررسی دقیق آینده اتریوم از دیدگاه وبسایتهای مذکور، مقاله آینده ارز دیجیتال اتریوم تا 2030 را بخوانید.
سخن پایانی
خالق اتریوم یک جوان روسی-کانادایی است که در 19 سالگی توانست بلاکچین اتریوم را راه انداری کند. این فرد از کودکی با سایر هم سن و سالهای خود متفاوت بود و از 9 سالگی علاقه بسیار زیاد خود را به ریاضیات و برنامه نویسی نشان داد. پدر ویتالیک یک متخصص کامپیوتر بود که نقش اساسی در علاقه مندی فرزندش به دنیای رمز ارزها داشت.
خالق اتریوم در ابتدا با ارزهای دیجیتال مخالف بود اما با آشنایی و شناخت بیشتر توانست باگهای موجود در پروتکل شبکهها را با ایجاد اتریوم از بین ببرد. Vitalik Buterin در حال حاضر همچنان در حال رفع باگهای موجود است و میتوان گفت اتریوم با توجه به تیم توسعه قوی که دارد، آینده درخشانی خواهد داشت.
تعداد اتریومهای او در سال 2018 حدود 405 هزار واحد بود و در حال حاضر پیش بینی میشود که بالای یک میلیارد دلار ثروت خالص و 300 هزار واحد ارز اتریوم دارد. همچنین بوترین به عنوان مشتری و سرمایه گذار در چندین شرکت فناوری و بلاکچینی نیز فعالیت دارد.
از آن جایی که دنیای رمز ارزها غیر متمرکزند؛ دقیقا اطلاعاتی در مورد کیف پولهای ویتالیک بوترین وجود ندارد. اما به طور کلی با ردیابی کیف پولهایی که گمان میکنند متعلق به او باشند ETH، ETC، BNB، LINK، MKR، OMG و … جزو رمز ارزهایی هستند که خالق اتریوم آنها را در کیف پول خود نگهداری میکند.