دامیننس بیت کوین چیست + چارت لحظهای

دامیننس بیت کوین bitcoin dominance معیاری که نشان میدهد چه مقدار از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال، در اختیار بیت کوین است. تحلیل دامیننس بیت کوین در تشخیص روند به معامله گران کمک میکند. از این رو بررسی نمودار دامیننس بیت کوین یکی از ابزارهای تحلیلگران تکنیکال هنگام خرید و فروش بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال است. در این مقاله خواهیم گفت شاخص دامیننس بیت کوین چیست و چه کاربردی دارد. ضمن اینکه رابطه دامیننس بیت کوین با تتر و سایر شاخصهای مهم مانند دامیننس تتر، توتال 2، ترس و طمع و … را نیز آموزش خواهیم داد.
نمودار لحظه ای دامیننس بیت کوین امروز
شاخص دامیننس بیت کوین چیست؟
بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان از نظر ارزش بازار است و بخش بزرگی از حجم معاملات را در بازار کریپتو، به خود اختصاص میدهد. اگر به مجموع سرمایههای بازار تمام ارزهای دیجیتال موجود نگاه کنیم، میتوانیم به ارزش کل ارزهای دیجیتال برسیم. شاخص تسلط یا دامیننس بیت کوین به عنوان نسبت بین ارزش بازار بیت کوین به بازار سایر ارزهای دیجیتال توصیف میشود.
“تسلط بیت کوین نسبت بین ارزش بازار بیت کوین به کل بازار ارزهای دیجیتال است. وقتی این نسبت را با روند خود بیتکوین مقایسه میکنیم، میتوانیم درباره فرصتهایی که شرایط بازار ارائه میکند، اطلاعات بیشتری کسب کنیم”.
💎نماد | BTC.D | ✅ رتبه بازار | #1 |
🪙 تعداد کل | 21,000,000 | 💡وایت پیپر | BTC whitePaper |
در دورانی که بیت کوین تنها ارز دیجیتال قابل معامله در صرافیها بود، دامیننس آن تقریباً ۱۰۰ درصد بود. در حال حاضر، با ایجاد ارزهای دیجیتال بیشتر در بازار رمز ارزها، دامیننس آن کاهش یافته است. این کاهش لزوما خوب یا بد نیست بلکه تنها ابزاری است که ممکن است دیدگاه بهتری از نحوه روند بازار ارز دیجیتال به ما بدهد.
لازم است بدانید، واژه Dominance خود به معنای «تسلط» است و میتواند برای سایر ارزها نیز به کار برود.
بیشتر بخوانید: دامیننس چیست؟
شایان ذکر است اگرچه تسلط بیت کوین آمار جالبی برای بررسی در اختیار ما قرار می دهد اما باید در نظر داشت که ارزش واقعی بیت کوین را نشان نمی دهد. همچنین توجه کنید که ارزش بازار به معنای ورود پول به بازار نیست. این شاخص فقط یک ابزار بر اساس عرضه در گردش و قیمت فعلی بازار است.
نماد دامیننس بیت کوین
دامیننس بیت کوین با نماد BTC.D، در وبسایتهای تجزیه تحلیل مانند Tradingview وجود دارد. برای تحلیل دامیننس بیت کوین از وبسایت تریدینگ ویو وارد قسمت Products شده و Chart را انتخاب کنید.
سپس برای اینکه نمودار دامیننس بیت کوین برای شما نمایش داده شود، در کادر بالا سمت چپ BTS.D را جستجو و انتخاب کنید. پس از آن چارت دامیننس بیت کوین را خواهید دید. به این ترتیب میتوانید با استفاده از ابزارهای موجود و دانش تکنیکالی خود این نمودار را تحلیل کنید.
فرمول دامیننس بیت کوین
با توجه تعریف دامیننس بیت کوین، فرمول محاسبه آن به صورت زیر میباشد.
ارزش بازار بیت کوین ÷ ارزش بازار سایر ارزهای دیجیتال =دامیننس بیت کوین
مثال: اگر ارزش تمام ارزهای دیجیتال دیگر در بازار امروز، به جز بیت کوین، ۱۰۰ میلیون دلار و ارزش بازار بیت کوین ۷۰ میلیارد دلار باشد، طبق فرمول، دامیننس بیت کوین معادل ۷۰٪ است.
دامیننس بیت کوین چه چیزی را به ما نشان میدهد؟
در یک کلام میتوان کفت دامیننس بیت کوین، قدرت آن در بازار را به ما نشان میدهد. به هر میزان که BTC.D بیشتر باشد، در حقیقت سلطه آن بر بازار افزایش یافته است و افراد در تلاش برای خرید بیت کوین، سرمایه خود را از بازار سایر ارزها خارج میکنند. بالعکس، هر قدر این شاخص افت پیدا کند، سلطه مابقی ارزها بر بازار بیشتر خواهد شد. با استفاده از رابطه میان دامیننس بیت کوین و سایر شاخصها، میتوان به اطلاعات مفید و کاربردی دست پیدا کرد که به تحلیل بازار کمک میکنند. در ادامه به بررسی رابطه دامیننس بیت کوین با 5 مورد از مهمترین این شاخصها پرداختهایم.
1) رابطه دامیننس و قیمت بیت کوین
دامیننس بیت کوین با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. به این ترتیب اگر قیمت بیتکوین کاهش پیدا کند، دامیننس بیت کوین نیز کاهش مییابد. این کاهش همزمان قیمت و دامیننس به این معناست که معامله گران سرمایه خود را از بیتکوین خارج کردهاند. بنابراین معامله گران میتوانند انتظار یک روند نزولی در قیمت بیت کوین را داشته باشند و بر این اساس معامله کنند.
دامیننس بیت کوین بعضی اوقات تحت تاثیر آلت سیزن قرار میگیرد که در آن آلت کوینها سهم بازار بیشتری نسبت به بیت کوین به دست میآورند و در نتیجه دامیننس بیت کوین را کاهش میدهند. با این حال، توجه داشته باشید در برخی موارد اگر قیمت بیت کوین کاهش یابد، اکثریت ارزهای دیجیتال به صورت مشابه سقوط میکنند پس باید در خرید و فروش بیت کوین در این نقاط دقت کافی را داشت. در این صورت نرخ دامیننس یا تسلط بیت کوین تغییری نکرده و به همان میزان باقی میماند.
2) رابطه دامیننس بیت کوین و تتر
ابتدا باید بدانید تاثیر دامیننس بیت کوین بر کل بازار و آلت کوینها است و نمیتوان تاثیر مستقیمی بر تتر، برای آن در نظر گرفت. با این حال دامیننس تتر به خوبی نشان دهنده تغییرات در بیت کوین و آلت کوینها خواهد بود.
به صورت کلی زمانی که دامیننس تتر افزایش مییابد به این معناست که معامله گران در حال فروش ارزهای دیجیتال خود هستند. بنابراین قیمت بیت کوین و آلت کوینها به دلیل تقاضای کم، کاهش مییابد. برعکس این مورد هم صادق است. یعنی وقتی دامیننس تتر کاهش مییابد، به این معناست که تقاضا برای ارزهای دیجیتال و بیت کوین بالا رفته و بنابراین قیمتها میتوانند افزایش یابند.
3) رابطه دامیننس بیت کوین با شاخص ترس و طمع
یکی از ایندکسهایی که با دامیننس بیت کوین مرتبط بوده و میتواند در تصمیمگیریها مؤثر باشد، «شاخص ترس و طمع» است. شاخص ترس و طمع در حقیقت به روانشناسی بازار کمک کرده و میزان تمایل افراد به خرید و فروش رمزارزها را نشان میدهد.
این شاخص با عددی بین 0 تا 100 نمایش داده میشود که صفر نشان دهنده ترس و 100 نشان دهنده طمع است.
زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال کاهش پیدا میکند، افراد دچار ترس شده و ارزهای خود را میفروشند. در مقابل زمانی که قیمت سیر صعودی دارد، تریدرها در طمع کسب سود بیشتر، ارز بیشتری را خریداری میکنند. حال چه ارتباطی میان شاخص ترس و طمع و دامیننس بیت کوین وجود دارد؟
- افزایش دامیننس بیت کوین:
همانطور که پیش تر اشاره کردیم؛ زمانی که دامیننس بیت کوین افزایش پیدا کند، قیمت btc نیز افزایش پیدا میکند. در این حالت شاخص ترس و طمع به 100 نزدیک میشود و تریدرها به سمت خرید بیت کوین متمایل میشوند. به عبارت دیگر، زمانی که شاهد افزایش شاخص ترس و طمع بیت کوین باشیم، میدانیم که دامیننس بیت کوین نیز افزایش یافته است.
- کاهش دامیننس بیت کوین:
اگر دامیننس بیت کوین یک سیر نزولی داشته باشد، قیمت بیت کوین نیز افت پیدا میکند. در این حالت، تریدرها دچار FOMO شده و بیت کوینهای خود را میفروشند. در نتیجه میتوانیم ببینیم که شاخص ترس و طمع در این حالت به صفر نزدیک شده و افراد از بیت کوین به سمت آلت کوینها حرکت میکنند.
این اتفاق در دوران کووید 19 به وضوح قابل مشاهده بود و شاخص ترس و طمع به عدد 8 نیز رسید.
با توجه به شاخص ترس و طمع و رابطه آن با دامیننس بیت کوین میتوان حداقل و حداکثر قیمت را مشخص کرد. زمانی که شاخص ترس و طمع و همچنین دامیننس بیت کوین کاهش پیدا کنند، نهنگها نسبت به خرید بیت کوین در کف قیمت اقدام میکنند.
لازم به ذکر است شاخص ترس و طمع بیت کوین با سایر آلت کوینها رابطه معکوس دارد؛ یعنی به هر میزان که دامیننس بیت کوین و طمع برای خرید آن بیشتر شود، آلت کوینها وارد فاز ترس میشوند و افراد با فروش دارایی خود به سمت خرید بیت کوین متمایل میشوند.
4) رابطه دامیننس بیت کوین با شاخص توتال و توتال 2
شاخص توتال 2 یکی از شاخصهای کاربردی در تحلیل بازار است و اطلاعات مهمی را در اختیار ما قرار خواهد داد. Total2 در حقیقت «ارزش 125 ارز برتر به استثنای بیت کوین» را بررسی میکند.
شاخص توتال 2 زیرمجموعه شاخص Total به حساب میآید که ارزش 125 ارز برتر را مورد بررسی قرار میدهد. حال با توجه به این که بیت کوین نقش پررنگی در جهتدهی بازار دارد، ارتباطی میان دامیننس آن و ارزش سایر ارزهای دیجیتال دیده میشود که تحلیل آن به تریدرها در مشخص کردن خطوط حمایت و مقاومت و مواردی از این دست کمک خواهد کرد.
- افزایش دامیننس بیت کوین:
زمانی که دامیننس بیت کوین افزایش پیدا میکند، در مقابل انتظار داریم سایر ارزهای دیجیتال که جزو 125 ارز برتر هستند، روند نزولی را پیش بگیرند. در این حالت تریدرها با فروش آلت کوینها، btc میخرند. اگر چه شاخص توتال که بیت کوین را نیز شامل میشود افزایش خواهد یافت، شاخص توتال 2 سیر نزولی را پیش میگیرد.
- کاهش دامیننس بیت کوین:
اگر شرایط را دقیقا برعکس در نظر بگیریم، بیت کوین دچار افت قیمت میشود و در نتیجه آن افراد بیت کوینهای خود را میفروشند تا سایر ارزهای دیجیتال با وضعیت بهتر را خریداری کنند. به این ترتیب دامیننس بیت کوین کاهش پیدا میکند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت با کاهش شاخص تسلط بیت کوین اگر چه شاخص توتال نیز کاهش پیدا میکند، اما توتال 2 حرکت صعودی خود را آغاز خواهد کرد.
این اتفاق را به وضوح میتوان در آلت سیزنها مشاهده کرد. در چنین مواقعی با کاهش دامیننس بیت کوین، آلت کوینها نسبت به btc حجم بیشتری از بازار را به خود اختصاص خواهند داد. نتیجه این اتفاق، افزایش شاخص توتال 2 است.
5) رابطه دامیننس بیت کوین با دامیننس تتر
بیت کوین پرطرفدارترین رمزارز در دنیای کریپتو است و تتر نیز به عنوان محبوبترین استیبل کوین شناخته میشود؛ بنابراین بعید نیست که ارتباطی میان دامیننس این دو ارز وجود داشته باشد.
اگر نگاهی به چارتهای تحلیل دامیننس تتر و بیت کوین داشته باشید، خواهید دید که همیشه یک نوع همبستگی معکوس میان این دو نمودار وجود دارد. در حقیقت هر بار که دامیننس بیت کوین شروع به افزایش میکند، در مقابل دامیننس تتر کم میشود و بالعکس.
اگر چه تأثیر بیت کوین بیش از هرچیز بر وضعیت کلی بازار و آلت کوینها در نظر گرفته میشود، اما به نظر شما دلیل این حرکت معکوس چیست؟
- افزایش دامیننس بیت کوین:
طبق تعریف BTC Dominance، هرگاه تسلط بیت کوین افزایش یابد، به این معناست که خرید بیت کوین افزایش یافته و افراد به داشتن btc در کیف پول خود مایلاند. در نتیجه قیمت بیت کوین رو به افزایش خواهد رفت. این موضوع سبب میشود معاملهگران با توجه به حرکت صعودی btc، دارایی دلاری خود را صرف خرید بیت کوین کنند. در نتیجه با فروش تترهای خود، بیت کوین خریداری کرده و سبب کاهش ارزش تتر در بازار میشوند. با این توجیه، افزایش دامیننس بیت کوین، سبب کاهش دامیننس تتر خواهد شد.
- کاهش دامیننس بیت کوین:
کاهش BTC Dominance به این معناست که ارزش بازار بیت کوین نسبت به کل ارزهای دیجیتال کاهش یافته است؛ در نتیجه میتوان فروش بیت کوین توسط معاملهگران را متصور شد.
این حالت زمانی اتفاق میافتد که قیمت بیت کوین کاهش پیدا میکند و معاملهگران برای آن که ارزش سرمایه خود را حفظ کنند، آن را تبدیل به استیبل کوینی میکنند که میدانند ثبات بیشتری دارد. در این صورت با کاهش قیمت و دامیننس بیت کوین و خرید تتر، سهم تتر از کل بازار بیشتر شده و شاهد افزایش دامیننس تتر خواهیم بود.
باید گفت این ارتباط میان آلت کوینها و تتر نیز برقرار است؛ یعنی افزایش دامیننس تتر میتواند نشان از کاهش ارزش رمزارزهای دیگر نیز داشته باشد. همچنین سیر صعودی قیمت آلت کوینها میتواند سبب کاهش دامیننس tether شود. بررسی تعادل میان این شاخصهاست که شما را به درک درستی از وضعیت بازار و نحوه حرکت آن خواهد رساند.
استراتژی تحلیل دامیننس بیت کوین
راههای زیادی برای استفاده از تحلیل دامیننس BTC وجود دارد. دو بخش کلی در ارز دیجیتال، بیت کوین و آلت کوینها هستند. میتوانیم از این نسبت برای تعیین اینکه کدام یک از این دو روند قویتری برای معامله است استفاده کنیم. در ادامه چندین استراتژی برای تحلیل دامیننس بیت کوین و تشخیص روند را توضیح دادهایم.
استراتژی ۱: استفاده از دامیننس BTC برای تعیین روند بیت کوین
معامله گران میتوانند از شاخص دامیننس بیت کوین برای تعیین اینکه آیا بیت کوین روند قویتری است یا اینکه سرمایهگذاری در آلت کوینها پتانسیل بیشتری دارد، استفاده کنند. نسبت دامیننس BTC مشخص میکند که کدام روند ممکن است از دیگری بهتر عمل کند؛ تا معاملهگر بتواند بر این اساس، معامله خود را انجام دهد.
چارت BTC.D و روند قیمت بیت کوین را در یک بازه زمانی مشابه باز کرده و از طریق جدول زیر برای کمک به تعیین روند بازار استفاده کنید.
سیگنال | روند قیمت بیت کوین | شاخص دامیننس بیت کوین |
خرید بیت کوین | صعودی | صعودی |
فروش بیت کوین | نزولی | صعودی |
خرید بیت کوین | صعودی | نزولی |
فروش بیت کوین | نزولی | نزولی |
تشخیص آلت سیزن
استراتژی ۲: استفاده از دامیننس BTC برای تعیین روند آلت کوینها
در این استراتژی با استفاده از روند دامیننس بیت کوین و قیمت آن، روند آلت کوینها را تشخیص میدهیم. جدول زیر به خوبی انواع سیگنالها را در شرایط متفاوت نشان داده است.
قیمت آلت کوین ها | قیمت بیت کوین | شاخص دامیننس بیت کوین |
کاهشی | افزایشی | صعودی |
کاهش شدید | کاهشی | صعودی |
استیبل | استیبل | صعودی |
افزایش شدید (آلت سیزن) | افزایشی | نزولی |
استیبل | کاهشی | نزولی |
افزایشی | استیبل | نزولی |
نکته: بازار ارز دیجیتال پیچیده است و نمی توان برای تشخیص روند در آن تنها از یک ابزار استفاده کرد. دامیننس بیت کوین تنها یکی از صدها معیارهای موجود برای تحلیل بازار است. در نتیجه، اگر تنها به دامیننس تکیه کنید احتمالا متحمل ضرر خواهید شد. یکی از ضعفها این است که اخیرا تعداد آلتکوینها افزایش یافته و نسبت تسلط را پایینتر میکشد. بر این اساس، ما حجم زیادی از دادههای تاریخی نداریم که بتوانیم روندهای تکرارشونده را شناسایی کنیم.
علاوه بر این، اگر تعداد آلتکوینها در آینده به افزایش خود ادامه دهد، ممکن است این نسبت کوچکتر و کوچکتر شود و به پایینترین حد خود برسد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است شاخص تسلط بیت کوین دیگر مفید نباشد.
بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست
سخن آخر
شاخص دامیننس بیت کوین ابزاری عالی برای کمک به درک روندهای بازار ارز دیجیتال است. بسته به روندهای موجود در شاخص و قیمت بیت کوین، یک معاملهگر میتواند تعیین کند که آیا روند قویتر در آلت کوین است یا بیت کوین. با این حال از آنجایی که بازار کریپتو بسیار جدید است، ممکن است در چند سال آینده آلتکوینهای بیشتری ایجاد شوند و این شاخص را منسوخ کند اما در حال حاضر، میتواند به معامله گران کمک کند تا شرایط بازار ارز دیجیتال را بهتر درک کنند.
اگر به مجموع سرمایههای بازار تمام ارزهای دیجیتال موجود نگاه کنیم، میتوانیم به ارزش کل ارزهای دیجیتال برسیم. شاخص تسلط یا دامیننس بیت کوین به عنوان نسبت بین ارزش بازار بیت کوین به بقیه بازارهای ارزهای دیجیتال توصیف میشود.
دامیننس بیت کوین با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. به این ترتیب اگر قیمت بیتکوین کاهش پیدا کند، دامیننس بیت کوین نیز کاهش مییابد.
برای مشاهده شاخص BTCD یا شاخص دامیننس بیت کوین می توانید از این صفحه استفاده کنید و در رابطه با آموزش تحلیل با آن اطلاعات مفیدی بدست آورید
-
کاش تحلیل دامیننس بیت کوین هم مینوشتین که ما هم سر در بیاریم 🙂
آیا این نظر برایتان مفید بود؟-
سلام و احترام
دامیننس بیت کوین در مجله ایرانیکارت موجود است. برای مطالعه به لینک زیر مراجعه کنید.
دامیننس بیت کوین
پایدار باشیدآیا این نظر برایتان مفید بود؟
-
-
چرا نماد دامیننس بیت کوین رو هم مثل دامیننس تتر توی تریدینگ ویوو میزنم برام نمیاره؟
آیا این نظر برایتان مفید بود؟-
سلام و احترام
لطفا اتصال اینترنت خود را برسی کنید. از همین صفحه می توانید دامیننس بیت کوین را بررسی و تحلیل کنید.
پایدار باشید.آیا این نظر برایتان مفید بود؟
-