کسب درآمد ارزی و فریلنسری

حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب

حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب

کسب درآمد از یوتیوب یکی از جدیدترین راه‌های درآمدزایی ارزی در سراسر جهان است که در حال حاضر، هزاران نفر از این راه کسب درآمد دارند. با توجه به آئین ایرانیان و قوانین دین مبین اسلام و تاکید آن بر کسب درآمد حلال، برای بسیاری این سوال مطرح شده است که حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب چیست؟ آیا کسب درآمد از یوتیوب حلال است؟ با توجه به اینکه در حال حاضر قانون مشخصی برای درآمدهای حاصل از یوتیوب تصویب نشده است، می‌توان گفت: درآمد یوتیوب در صورتی حلال است که قوانین اسلامی و شرعی را رعایت کرده و محتوای کانال شما با قوانین فوق مطابقت داشته باشد. برای اطمینان از حکم شرعی درآمد یوتیوب، در ادامه به بررسی دیدگاه مراجع عظام تقلید می‌پردازیم.

 

حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب از دیدگاه مراجع عظام تقلید

با توجه به ثبات قوانین دین و دستورات کتاب قرآن، در برخی از شرایط، نظر و دیدگاه مراجع تقلید در خصوص مسائل مختلف با یکدیگر کمی متفاوت بوده است. با در نظر گرفتن جدید بودن مسئله کسب درآمد اینترنتی، جهت اطمینان از حکم درآمد از یوتیوب، برای رفع شک و شبهه مسلمانان دیدگاه مراجع تقلید در این مورد آورده شده است.

آیا درآمد از یوتیوب حلال است خامنه ای

آیا درآمد از یوتیوب حلال است خامنه ای

آیت اله خامنه ای در پاسخ به مسئله حکم شرعی درآمد اینترنتی می‌فرمایند:

بسم الله الرحمن الرحیم. و السلام علی عبادالله الصالحین و رحمةالله و برکاته.

درآمد اینترنتی فی نفسه اشکال ندارد. ولی بر اساس آیه شریف «لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ» کمک به هر کاری که زمینه ساز گناه باشد جایز نیست و حرام است.

مشهور فقیهان این است که آیه «لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ» دلالت بر حرام بودن کمک و اعانت و تعاون بر اثم و عدوان می‌دانند. لذا فقهاء عظام قراردادهایی را که مصداق اعانت یا تعاون بر اثم و عدوان است، حرام باطل می‌شمارند.

آیه کامل در سوره مائده چنین است: «وَ تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى وَ لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقابِ». یعنی: و (همواره) در راه نیکى و پرهیزگارى با هم تعاون کنید و (هرگز) در راه گناه و تعدى همکارى ننمائید و از خدا بپرهیزید که مجازاتش شدید است.

آنچه در آیه فوق در زمینه تعاون آمده یک اصل کلى اسلامى است که سراسر مسائل اجتماعى و حقوقى و اخلاقى و سیاسى را در بر می‌گیرد.

لذا طبق این آیه و اصل مسلمانان موظفند در کارهاى نیک تعاون و همکارى کنند ولى همکارى در اهداف باطل و اعمال نادرست و ظلم و ستم، مطلقا ممنوع است، حتّی اگر مرتکب آن دوست نزدیک یا برادر انسان باشد، چه برسد به اینکه با عامل هیچگونه قرابت و یا سنخیت روحی و اخلاقی و دینی نباشد و بدتر اینکه خدمت به اجنبی و بیگانه باشد که:

  • موجب منفعت داد نامشروع به او باشد.
  • چشم‌های او و دیگران را آلوده به حرام و گناه کند.
  • چه بسا رونق دادن به بازار اجنبی بازار مسلمانی کساد شود. یاحقّ.

 

آیا درآمد از یوتیوب حلال است همدانی

آیت‌اله نوری همدانی در خصوص کسب درآمد اینترنتی فرموده‌اند:

تبلیغات مذکور در صورتیکه مفسده داشته باشد یا تخلف از قوانین باشد جائز نیست در غیر اینصورت بلا مانع است.

اما در خصوص کسب درآمد از یوتیوب و سایت‌های خارجی فرموده‌اند، در صورتی که تخلف از قوانین نظام اسلامی محسوب شود جائز نیست.

 

آیا درآمد از یوتیوب حلال است وحید خراسانی

آیت‌اله وحید خراسانی در خصوص کسب درآمد از یوتیوب فرموده اند: اگر محتوای نامناسب نباشد، مشکلی نیست.

 

آیا کسب درآمد از یوتیوب حلال است؟ از نظر جوادی آملی، سیستانی، مکارم شیرازی و سایر علمای دینی

در خصوص حکم شرعی درآمد از یوتیوب، اصل درآمد مهم است. بطورکلی اگر کاری که انجام می‌دهید حلال است، درآمد از آن نیز حلال خواهد بود؛ اما اگر کار حرامی انجام می‌دهید، درآمد آن نیز حرام است. این بدان معناست که اگر محتوایی که در این شبکه اجتماعی تولید و منتشر می‌کنید متناسب با قوانین الهی و دستورات دینی است و هیچگونه خلاف شرعی درآن وجود ندارد، کسب درآمد از آن نیز حلال است؛ اما اگر محتوای نامناسب و گناه آلودی باشد، درآمد حاصل از آن حرام خواهد بود.

از نگاهی دیگر، شبکه یوتیوب از سمت جمهوری اسلامی ایران فیلتر شده و محدودیت دسترسی دارد؛ با توجه به دلایل فیلترینگ این شبکه، فعالیت در یوتیوب و کسب درآمد از آن، با شرط محتوای مناسب، صرفا بر خلاف قانون بوده و دلیل بر حرام بودن آن نیست.

 

سخن آخر

حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب بر اساس قوانین الهی، با رعایت شرط محتوای مناسب و به دور از خلاف شرع، حلال است؛ اما با توجه به فیلتر بودن این شبکه اجتماعی از سمت جمهوری اسلامی ایران، کسب درآمد از این راه می‌تواند با حفظ شرعیت خود، جایز شمرده نشده و برخلاف قوانین کشور باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با دفاتر مراجع تقلید خود تماس گرفته و با شرح دقیق موضوع از حکم آنها مطلع شوید.

حکم شرعی کسب درآمد از یوتیوب
کسب درآمد از یوتیوب یکی از جدیدترین راه‌های درآمدزایی ارزی در سراسر جهان است که در حال حاضر، هزاران نفر از این راه کسب درآمد دارند. با توجه به آئین...
4 از 1 رای ثبت شده
درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
کسب درآمد دلاری در ایران با 16 روش جدید (آپدیت 1402)
کسب درآمد ارزی و فریلنسری
کسب درآمد دلاری در ایران با 16 روش جدید (آپدیت 1402)
افزایش نرخ تورم و نوسانات ارزی عواملی هستند که باعث کاهش ارزش پول ملی کشورمان نسبت به گذشته شده‌اند. این امر موجب شده تا کسب درآمد دلاری در ایران مورد...
معرفی بهترین پلتفرم های کسب درامد با دیدن تبلیغات
کسب درآمد ارزی و فریلنسری
معرفی بهترین پلتفرم های کسب درامد با دیدن تبلیغات
اگر شما هم از دیدن تبلیغاتی که در وسط بازی، فیلم، کلیپ و … پخش می‌شوند خسته شده‌اید و گاهی به خاطر این تبلیغ‌ها از ادامه دیدن فیلم یا انجام...
انواع روش های کسب درآمد رایگان به صورت آنلاین
کسب درآمد ارزی و فریلنسری
انواع روش های کسب درآمد رایگان به صورت آنلاین
آیا به دنبال راهی می‌گردید که شما را به کسب درآمد رایگان برساند؟ در این دنیای دیجیتال پر از فرصت، امکان دارد شما هم بتوانید به شکلی هوشمندانه و بدون...
روش های کسب درآمد دلاری از اپلیکیشن
کسب درآمد ارزی و فریلنسری
روش های کسب درآمد دلاری از اپلیکیشن
یکی از ساده‌ترین روش‌های درآمدزایی ارزی، کسب درآمد دلاری از اپلیکیشن ‌است. امروزه، اپلیکیشن‌هایی طراحی شده‌اند که به ازای بازی کردن، دیدن تبلیغات یا حتی شرکت در نظرسنجی‌هایشان، به شما...