آزمون آیلتس IELTS چیست ؟

انگیزههای مختلفی وجود دارند که افراد را به سمت مهاجرت سوق میدهند. تحصیل در دانشگاههای معتبر، زندگی در کنار خانواده، پیدا کردن شغل بهتر و … . یکی از اصلیترین مدارک مورد نیاز برای پذیرش در کشورهای مختلف، مدارکی هستند که نشان از تسلط مهاجرین به زبان انگلیسی دارند. اگر میدانید آزمون آیلتس IELTS چیست و به دنبال ثبت نام در آن هستید، همین الان وارد صفحهی ثبت نام آزمون آیلتس شوید و ثبت نام خودتان را انجام دهید. اما اگر به دنبال کسب اطلاعات هستید و میخواهید بدانید آزمون آیلتس چیست و اینکه چرا آزمون آیلتس (IELTS) باید برای شما مهم باشد، در این مقاله با ایرانیکارت همراه باشید.
آزمون آیلتس چیست ؟
در این بخش از مقاله خواهیم دانست آزمون زبان آیلتس چیست و با ویژگیهای آن آشنا میشویم.
آیلتس (IELTS) سرواژهی عبارت International English Language Testing System معادل سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است. آیلتس یک آزمون تعیین سطح زبان معتبر در جهان است که در تمامی نقاط دنیا برگزار میشود. اما ماهیت آزمون آیلتس چیست؟ آیلتس آزمونیست بریتانیایی و از این حیث در برابر آزمون آمریکایی تافل، قرار میگیرد. متقاضیان آیلتس در کنار تفاوتهای ساختاری آزمون آیلتس نسبت به تافل، باید برای انتخاب کشور مقصد نیز بین این دو آزمون، دقت در انتخاب داشته باشند. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.
حتما بخوانید:
برای اطلاع از شرایط، منابع، تاریخ، محل برگزاری، مقیاس نمره و همچنین نحوه ثبت نام آزمون آیلتس مطلب: ثبت نام در آزمون آیلتس چگونه است؟ را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: تافل بهتر است یا آیلتس ؟ | تفاوت تافل و آیلتس
انواع آزمون آیلتس
بطورکلی آزمون آیلتس در دو نوع برگزار می شود که عبارتند از:
-
آیلتس آکادمیک (Academic)
آزمون آکادمیک آیلتس برای افرادی است که قصد تحصیل در مقاطع دانشگاهی یا کار در یک شرکت حرفه ای و تخصصی را دارند. دقت داشته باشید که دانشگاه و رشته ایی که انتخاب کردید آزمون آیلتس را معتبر بداند و نمره مورد نظر آن چند است.
-
آیلتس جنرال (General Training)
آزمون عمومی آیلتس برای افرادی مناسب است که قصد مهاجرت برای زندگی، کارهای معمولی و یا برای آموزش یک شغل و یا بازرگانی به یک کشور دیگر را دارند، مناسب است. دو بخش شنیدن و صحبت کردن در هر دو نوع آکادمیک و عمومی کاملاً یکسان است، ولی دو بخش دیگر (خواندن و نوشتن) به صورت جداگانه و متفاوت برگزار میشود.
مزایای آزمون آیلتس چیست؟
داشتن مدرک آیلتس دارای مزایایی از جمله موارد زیر می باشد:
- برای مهاجرت به یک کشور دیگر داشتن مدرک آیلتس یک امتیاز و گاها الزامی است.
- پذیرش در دانشگاههای انگلیسی زبان با موفقیت در این آزمون و اخذ مدرک ( در برخی از کشورها بصورت امتیازی ویژه و در برخی از کشورها الزامی برای پذیرش)
- پذیرش در شرکت های بینالمللی در سراسر جهان (در برخی از کشورها بصورت امتیازی ویژه و در برخی از کشورها الزامی برای پذیرش)؛ درواقع مدرک آیلتس برای اخذ ویزای کار الزامی می باشد.
- سنجش مهارتهای زبان انگلیسی و تلاش برای بهبود این مهارتها
- کسب توانایی تولید محتوا به زبان انگلیسی.
- امکان تدریس زبان انگلیسی در داخل کشور و سایر کشورها
- مدرک آیلتس به مدت 2 سال معتبر است.
آزمون IELTS چقدر معتبر است؟
آزمونهای کمبریج معمولا تاریخ انقضایی ندارند ولی آیلتس از این امر مستثنی است. اعتبار مدرک IELTS دو سال است و پس از این مدت نیاز به شرکت در آزمون مجدد خواهد بود. همچنین بعضی از شرکتها و مراکز تحصیلی صرفا مدارکی که بیش از 2 یا 3 سال از صدور آن نگذشته است را موردپذیرش قرار میدهند. البته تعداد زیادی از دانشگاهها و سازمانها هستند که مدرک شما را پس از این محدودهی زمانی قبول میکنند. شرط این پذیرش این است که ثابت کنید در زمان بعد از اخذ مدرک با زبان انگلیسی سر و کار داشتهاید یا بهبود سطح داشته اید. توصیه می کنیم با مرکز مورد نظرتان راجع به این موضوع صحبت کنید و شرایط آنجا را نیز بپرسید.
موارد آزمون زبان آیلتس چیست ؟
در این بخش با موارد آزمون و منابع آن آشنا میشویم. آیلتس همانند بسیاری دیگر از آزمون های زبان انگلیسی از چهار آیتم مکالمه (Speaking)، شنیدن (Listening)، خواندن (Reading) و نگارش (Writing) تشکیل شده است.
1) مهارت شنیداری (Listening)
- زمان برگزاری:نیم ساعت
- تعداد سوالات: چهل سوال در ۴ بخش
- صوت تنها یکبار پخش میشود.
- پیش از پخش صوت فرصتی برای مرور سوالات هست.
- پس از آن هم فرصت بازبینی جوابهای خود را دارید.
- بخش های اول و دوم در قالب موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین چند نفر صورت می گیرد.
- بخشهای سوم و چهارم شامل موضوعاتی آکادمیک است. مکالمهای حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس.
2) مهارت خواندن (Reading)
آزمون عمومی
- زمان برگزاری و تعداد سوالات: یک ساعت – ۴۰ سؤال
- متونی با مجموعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه به داوطلب داده میشود.
- این متون از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند. مخاطب این متون خواننده عام است.
- پارت اول به امور روزمره اجتماعی اختصاص دارد.
- پارت دوم شامل جزوات آموزشی و امور رفاهی است.
- پارت سوم متنی بلند با موضوعی عمومی است.
آزمون دانشگاهی
- زمان برگزاری و تعداد سوالات: یک ساعت – ۴۰ سؤال
- ۳ نوشته با مجموع ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه به داوطلب داده میشود.
- متون جنبهی علمی دارند اما همچنان از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب عام دارند.
- دست کم یکی از سه نوشته استدلالی است.
- اگر متن شامل واژگان تخصصی و فنی باشد، واژهنامهای کوتاه به آن ضمیمه میشود.
3) مهارت نوشتاری (writing)
امتحان نوشتاری عمومی
- زمان برگزاری: یک ساعت
- برای دو تاپیک باید انشاء بنویسید.
- در تسک اول نامهای به شخصی فرضی مینویسید و مسئله یا مشکلی را شرح میدهید. این متن باید ۱۵۰ کلمه و بیشتر داشته باشد.در غیر اینصورت از آن نمره کسر خواهد شد. برای نوشتن آن میتوانید یکی از انواع نامه زیر را انتخاب کنید و یک متن فرضی بنویسید: 1-(Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات) 2-(Job application letter نامه درخواست کار) 3-(Personal letter نامه شخصی) 4-(Formal business letter نامه رسمی اداری)
- در تسک دوم موافقت یا مخالفت خود را نسبت به یک مسئله بیان میکنید و باید ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. در غیر اینصورت از آن نمره کسر خواهد شد.
- بهتر است 20 دقیقه به تسک1 و 40 دقیقه به تسک2 اختصاص دهید.
امتحان نوشتاری دانشگاهی
- زمان برگزاری: یک ساعت
- برای دو تاپیک باید انشاء بنویسید.
- در تسک اول در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح میدهید. متن باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. در غیر اینصورت از آن نمره کسر خواهد شد.
- در تسک دوم موافقت یا مخالفت خود را نسبت به یک مسئله بیان میکنید و باید ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. در غیر اینصورت از آن نمره کسر خواهد شد.
- بهتر است 20 دقیقه به تسک1 و 40 دقیقه به تسک2 اختصاص دهید.
4) مهارت گفتاری (Speaking)
- زمان برگزاری: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه
- امتحانی به صورت گفتار رو در روست و سه بخش دارد.
- پارت اول معمولا ۴ – ۵ دقیقه طول میکشد. داوطلب به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، روابط خانوادگی و علایق خود جواب میدهد.
- پارت دوم حدود ۲ دقیقه است و داوطلب در مورد موضوعی که به او داده میشود صحبت میکند. پیش از آن فرصتی یک دقیقهای هست تا داوطلب به موضوع فکر و یادداشت برداری کند. همچنین پس از پایان این ۲ دقیقه، به یک یا دو پرسش در مورد موضوع مورد نظر پاسخ میدهد.
- پارت سوم در مدت ۴ تا ۵ دقیقه انجام میشود. داوطلب با مصاحبهکننده صحبت خواهد کرد. محور گفتگو موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته شده است.
- مهمترین عامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان گفتاری آیلتس، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.