بالاترین نرخ تورم دنیا در کدام کشور است؟
ٰ
نرخ های تورم در دنیا
آیا می دانید کدام کشور ها دارای بالاترین نرخ های تورم در دنیا می باشند؟ آیا می دانید علت افزایش نرخ تورم در هر کشوری چه چیزی است؟
معمولا تورم یکی از معضلاتی است که گریبان بسیاری از کشور ها را گرفته است. زیرا با افزایش تورم در یک کشور، مشکلات کلان سیاسی و اقتصادی بوجود آمده، که گاهی برطرف کردن آنها بسیار دشوار بوده و نیاز به هزینه های بسیار زیادی دارد. به همین خاطر می باشد که بهترین راه برای جلوگیری از صرف هزینه های بالا، جلوگیری از بوجود آمدن تورم می باشد. البته گاهی عوامل بسیار مختلفی دست به دست هم می دهند تا تورم بالا برود، که کنترل آنها نیز از عهده مسئولین خارج می باشد. مثلا در سال های اخیر تحریم هایی که آمریکا بر علیه کشورهای مختلف از جمله ایران تعیین نموده، سبب بوجود آمدن تورم می گردد. در اینجا کنترل تورم کمی مشکل تر می باشد، زیرا عامل آن تحریم ها بوده و تنها راه مقابله با آن نیز برداشتن تحریم ها از سوی کشور آمریکا می باشد. به همین خاطر می باشد که کشور هایی که هم پیمان آمریکا می باشند، معمولا تورم بسیار کمتری نسبت به سایر کشور ها دارند. در برخی از کشور ها مانند ژاپن نرخ تورم منفی می باشد، این حالت بهترین وضعیت ممکن در اقتصاد یک کشور می باشد.
تورم چیست؟
شاید بسیاری از افراد به طور روزانه از طریق اخبار واژه ای به نام تورم را بارها شنیده باشند، اما معنی و مفهوم کلی آن را ندانند. به همین خاطر در اینجا به صورت مختصر به توضیح تورم پرداخته، تا همه افراد بتوانند درک مناسب تری از شرایط اقتصادی حاکم بر دنیا داشته باشند. نرخ تورم در دنیا معنی واحدی داشته، و آن هم افزایش قیمت مصرف کننده محصولات مختلف به صورت نامنظم می باشد. معمولا تورم با نبود ثبات در قیمت ها و افزایش روزانه آنها بوجود می آید. تورم تبعات بسیار بدی بر روی وضع معیشتی افراد یک جامعه داشته، از این رو معمولا کشور های پیشرفته و سرمایه دار، نرخ تورم را کنترل نموده، برخی از آنها تورم صفر و برخی دیگر تورم منفی دارند. البته برخی از کشور ها نیز مانند ونزوئلا دارای تورم حاد می باشند. تورم حاد به نرخ تورم بسیار بالا و غیر قابل مهار اطلاق می شود. این نوع تورم بدترین حالت حاکم بر اقتصاد یک کشور می باشد. بدین ترتیب باید از بوجود آمدن آن با مدیریت صحیح منابع جلوگیری شود.
کدام کشور ها بالاترین نرخ تورم در دنیا را دارند؟
نرخ تورم در هر کشوری متفاوت بوده و بر اساس وضع اقتصادی و معیشتی مردم آن کشور تعیین می شود. یکی از کشور هایی که بدترین وضع اقتصادی و بالاترین نرخ تورم در دنیا را به خود اختصاص داده است، کشور ونزوئلا می باشد. تورم به حدی در ونزوئلا بالا بوده که تنها کشوری است که نرخ ملی تورم داشته، که این میزان 800 درصد می باشد، البته رقم واقعی تورم در این کشور چندین برابر این عدد می باشد. سودان دیگر کشوری است که نرخ تورم در آن بسیار بالا می باشد. سودان به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است که میزان تورم در قسمت جنوبی آن نسبت به قسمت شمالی بیشتر می باشد. یکی دیگر از کشورهایی که در دنیا رکورد دار نرخ تورم بالا بوده، بلاروس می باشد. البته شرایطی که بلاروس داشته، مناسب تر از ونزوئلا و سودان می باشد. با این وجود مشکلات اقتصادی در بلاروس نیز باعث شده که وضع معیشتی بسیاری از اقشار این کشور، در وضعیت نامطلوبی قرار بگیرد. کشور هایی که در رده های بعدی این فهرست می توانند قرار بگیرند ایران، سوریه، اوکراین، آرژانتین، مصر و ترکیه می باشند.
دلایل بالا رفتن نرخ تورم در کشور های مختلف دنیا
دلایل بسیار زیادی را می توان برای بالا رفتن نرخ تورم در کشور های مختلف دنیا معرفی نمود. یکی از اصلی ترین و مهم ترین این دلایل افزایش نقدینگی می باشد. معمولا افزایش نقدینگی در هر کشوری باید بر اساس پشتوانه مالی آن کشور باشد. چاپ اسکناس و عرضه آنها در بازار بدون اینکه پشتوانه ای برای ان وجود داشته باشد، می تواند باعث افزایش نقدینگی شود. این موضوع به صورت مستقیم بر روی افزایش نرخ تورم تاثیر گذار می باشد. بدین ترتیب معمولا کشورهایی که بتوانند بر اساس مقدار سرمایه خود مانند ذخایر طلایی که دارند، اسکناس چاپ نموده و به بازار عرضه کنند، هرگز دچار افزایش نرخ تورم نخواهند شد. بدین ترتیب مشکلاتی که به تبع بالا رفتن نرخ تورم بوجود می آیند، گریبان گیر مردم و یا دولت آن کشور نخواهند شد. کشور های موفق و پیشرفته توانسته اند با توجه به کنترل نرخ تورم و رساندن آن به صفر، حتی در برخی موارد به زیر صفر، یعنی تورم منفی نیز برسانند. این کار میسر نمی شود مگر با اندیشیدن تدابیر صحیح، زیرا تصمیم های غلط اقتصادی می توانند زمینه را برای ایجاد تورم فراهم نمایند.