جدیدترین هشدار بانک مرکزی: موارد امنیتی درگاه های پرداخت اینترنتی را رعایت کنید!
آمارهای مختلف نشان میدهد که در روزهای منتهی به عید نوروز و تعطیلات فروردین ماه، آمار کلاهبرداری های اینترنتی افزایش پیدا میکند. به همین علت توصیه میشود تا دارندگان کارتهای مختلف بانکی، برای پرداخت های الکترونیکی از طریق گوشی تلفن همراه و یا بستر اینترنت نهایت دقت را به کار ببرند. در تازه ترین گزارش روابط عمومی بانک مرکزی موارد جهت رعایت برای اطمینان از امنیت پرداخت های الکترونیکی توصیه شده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی رعایت یازده مرحله از موارد امنیتی میتواند از کلاهبرداری های الکترونیکی جلوگیری کند که مهمترین آنها به شرح زیر است:
- توجه به آدرس اینترنتی درگاه های پرداخت اینترنتی
- استفاده از اپلیکیشن های معتبر پرداخت بر روی گوشیهای هوشمند
- عدم انتشار اطلاعات بانکی و کارت های بانکی در فضای مجازی
- حفاظت و عدم انتشار رمز اول و دوم کارت بانکی
- خرید اینترنتی از فروشگاههای معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک (enamad)
نکات درگاه های پرداخت اینترنتی معتبر
توجه به آدرس دقیق اینترنتی درگاه های پرداخت بانکی یکی از مهمترین موارد رعایت امنیت پرداخت های الکترونیکی است. به همین علت باید با دقت بیشتری به این موضوع پرداخته شود.
1- در هنگام خرید اینترنتی باید قبل از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، از اینکه به درگاه بانکی معتبر وارد شدهاید، اطمینان کسب کنید.
2- قبل از هر چیز در ابتدای آدرس وبسایت پرداخت الکترونیکی باید از پروتکل https استفاده شده باشد.
3- در مرورگرهای اینترنتی معمولا وبسایتهایی که دارای این پروتکل امنیتی داشته باشد با قفل سبز رنگ نمایش داده میشوند.
4- آدرس معتبر پرداخت های اینترنتی باید حتما یکی از زیر دامنههای آدرس Shaparak.ir باشد. هر ترکیب دیگری از کلمه Shaparak با اشتباهات و تغییرات حروف انگلیسی کاملا نامعتبر است. استفاده از ترکیباتی مانند Shapaarak یا Shaaparak کاملا غیر معتبر هستند.
5- اطلاعات کارت بانکی به صورت عمد به اشتباه وارد کنید. اگر هنگام اشتباه وارد کردن اطلاعات کارت پیغام “تراکنش با موفقیت انجام شد” نمایش داده شد بدانید که صفحه جعلی است.
6- از روش هایی که می توانید با استفاده از آن معتبر و یا جعلی بودن یک صفحه پرداخت را تشخیص دهید، صفحه کلید مجازی است. برای استفاده از این روش شما باید صفحه را رفرش کنید، در صورتی که شماره ها در صفحه کلید مجازی تغییری نکند، آن صفحه جعلی است و شما باید از انجام پرداخت با آن اجتناب کنید.
7- برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی معتبر و مطمئن میتوانید به سایت شپا مراجعه کرده و با ثبت درخواست خود، نسبت به دریافت درگاه ایمن اقدام نمایید.
برای اطلاع از آدرسهای معتبر درگاه های پرداخت اینترنتی میتوانید از وبسایت کاشف استفاده کنید. در پایان، بانک مرکزی اکیدا توصیه میکند که برای وارد کردن اطلاعات کارت بانکی در درگاه های پرداخت اینترنتی به هیچ وجه از صفحه کلید مجازی استفاده نکنید.