معرفی ارز دیجیتال

اتریوم چیست؟ به زبان ساده

اتریوم چیست؟ به زبان ساده

در این مقاله قصد داریم به اتریوم چیست بپردازیم. اگر با فناوری بلاکچین و دستاوردهای آن آشنا باشید می دانید که سیستم غیر متمرکز چقدر می تواند برای کاربران مفید باشد. سیستم غیر متمرکز باعث می شود که هیچ شخص ثالثی بر تراکنش های شما، فعالیت های شما در شبکه کنترل نداشته باشد. در اصل می توان بلاکچین را به شیشه ای تشبیه کرد که همه ی فعالیت ها و داده ها از ورای آن مشخص است و همه می توانند آن را مشاهده کنند. سیستم بلاکچین را مردم کنترل می کنند. این سیستم هیچگاه متوقف و جهت گیری نمی شود. بلاکچین برگشت ناپذیر است، یعنی کسی نمی تواند سوابق را در آن تغییر دهد و یا به کل حذف کند. حال تصور کنید که چگونه می توان از بلاکچین برای بهبود زندگی استفاده کرد. در این مقاله خواهیم گفت که اتریوم چیست و کاربرد اتریوم  و ارز اتر در جنبه های مختلف چه خواهد بود؟

علاقه‌مندان به اتریوم قصد دارند کنترل را با کمک بلاکچین به کاربران تحویل دهند، به واسطه ی فناوری غیرمتمرکز سازی داده ها ، هزاران نفر در سراسر جهان یک نسخه از آن را تحویل می گیرند. توسعه دهندگان می توانند از اتریوم برای ساخت برنامه های بدون رهبر استفاده کنند، به این معنی که داده های کاربر توسط سازندگان سرویس دستکاری نمی شود همچنین ارز رمزنگاری شده ی اتریوم که برای سرمایه گذاری گزینه ی خوبی است.

 

اتریوم چیست؟

اتریوم در سال 2015 راه اندازی شد، یک پلتفرم نرم افزاری غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین و منبع باز که برای ارز رمزنگاری شده خود، اتر استفاده می شود. این امکان را فراهم می کند تا SmartContracts و برنامه های توزیع شده (ppApps) بدون هیچ گونه خرابی، تقلب، کنترل یا تداخل شخص ثالث ساخته و اجرا شود.

اما بسیاری از توسعه دهندگان به دلیل اینکه به قابلیت های اتریوم بسیار ایمان داشتند تصمیم گرفتند که ارز دیجیتال اتر را به وجود بیاورند تا تراکنش های مالی به راحتی در این شبکه انجام شود.  ایده ی اتریوم چیست ؟  این است که به یک کامپیوتر جهانی تبدیل شود و همه اپلیکیشن ها را بر روی یک بستر امن و غیر متمرکز بر پا کند.

اتریوم چیست

اتریوم فقط یک پلتفرم نیست بلکه یک زبان برنامه نویسی (Turing) کامل است که روی یک بلاکچین اجرا می شود و به توسعه دهندگان کمک می کند تا برنامه های توزیع شده را بسازند و منتشر کنند.

خلاصه اتریوم چیست در دو جمله:

  • اتریوم پلتفرم منبع باز و سیستم عامل است.
  • دارای ارز رمزنگاری شده مربوط به خود اتر است.

مفهوم کامل اتریوم چیست ؟

برنامه های کاربردی که در اتریوم اجرا می شوند، روی یک ارز رمزگذاری خاص ” اتر” برای یک پلتفرم اجرا می شوند. در طی سال 2014، اتریوم پیش فروش اتر را آغاز کرده بود که بازخورد باور نکردنی داشت. اتر مانند وسیله نقلیه ای برای حرکت در بستر اتریوم است و بیشتر توسط توسعه دهندگانی که به دنبال توسعه و اجرای برنامه های داخل اتریوم هستند، استفاده می شود.

اتر به طور گسترده برای دو منظور استفاده می شود:

مانند سایر ارزهای رمزپایه به عنوان مبادله ارز دیجیتال معامله می شود و در داخل اتریوم برای اجرای برنامه ها و حتی کسب درآمد از آن استفاده می شود.

از اتریوم می توان برای “کدگذاری، تمرکززدایی، امنیت و تجارت تقریباً در مورد هر چیزی” استفاده کرد. یکی از پروژه های بزرگ در مورد اتریوم همکاری مایکروسافت با ConsenSys است.

در سال 2016، پس از آنكه یك  هکر بیش از 50 میلیون دلار بودجه را كه در DAO جمع شده بود را دزدید، اتریوم به دو بستر بلاکچین اتریوم و اتریوم کلاسیک مجزا شد. اتریوم کلاسیک یک هارد فورک از بلاکچین اصلی بود که برای محافظت در برابر حملات بعدی بدافزار طراحی شده بود. از سپتامبر 2019، اتریوم دومین ارز بزرگ مجازی در بازار بود که رتبه ی بعد از بیت کوین قرار داشت. در حال حاضر هنوز جایگاه دومین ارز را دارد.

خرید اتر - کاربرد اتریوم

آینده ارز دیجیتال اتریم چیست ؟

هدف اتریوم چیست؟

اتریوم برای اولین بار در سال 2013 توسط توسعه دهنده Vitalik Buterin ، که در آن زمان 19 سال داشت، پیشنهاد شد و یکی از پیشگامان ایده گسترش فناوری پشت بیت کوین، بلاکچین، برای استفاده بیشتر در معاملات بود.

در حالی که بیت کوین با هدف تغییر سیستم بانکداری آنلاین و معاملات روزمره ایجاد شده است، سازندگان اتریوم قصد دارند از همان فناوری برای جایگزینی اشخاص ثالث اینترنتی استفاده کنند. این شخص ثالث کسی است که داده ها را ذخیره می کنند، وام ها را انتقال می دهند و با ابزار های مالی پیچیده کار می کنند. برنامه ی اتریوم می تواند به روش های بیشماری برای مردم مفید باشد. در ادامه مثالی از آن را خواهیم آورد. این پلتفرم به طور رسمی در سال 2015 راه اندازی شد و ایده اتریوم را به یک شبکه واقعی و عملی تبدیل کرد.

  • اتریوم و اینترنت غیرمتمرکز

تا حدودی با کاربرد اتریوم چیست آشنا شدید اما برای درک بیشتر بد نیست واسطه ها را بشناسید.

امروز واسطه ها همه جا هستند. در پشت صحنه، آنها به ما کمک می کنند تا انواع کارهای دیجیتالی را انجام دهیم. به عنوان مثال Gmail در ارسال ایمیل به ما کمک می کند. Venmo به ما کمک می کند 10 دلار برای یک دوست ارسال کنیم.

این بدان معنی است که داده های شخصی، اطلاعات مالی و موارد دیگر به طور عمده در رایانه های دیگران ذخیره می شوند. در سرور های ابری و سرورهای متعلق به شرکت هایی مانند Facebook ، Google یا PayPal. حتی این مقاله ایرانیکارت نیز در سرور هایی که تحت کنترل شخص ثالت است قرار می گیرد.

به گفته طرفداران تمرکززدایی، این ساختار می تواند مشکل ساز باشد. این به معنای کنترل مستقیم کمتر برای کاربران است، و همچنین فرصت هایی را برای سانسور فراهم می کند، جایی که واسطه می تواند وارد عمل شود و از هرگونه اقدام کاربر، خواه خرید سهام خاص یا ارسال پیام خاصی در شبکه های اجتماعی، جلوگیری کند و یا آنها را به طور کامل مسدود کند.

ایده اتریوم تغییر نحوه کار برنامه ها در اینترنت امروز است و با جایگزینی واسطه ها با قراردادهای هوشمند که قوانین را به طور خودکار اجرا می کنند، کنترل بیشتری به کاربران می دهد.

پیشنهاد مطالعه: ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک ETC چیست؟ چه تفاوتی با اتریوم دارد؟

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

برخی از کمپانی ها، بسیاری از برنامه هایی که ما روزانه استفاده می کنیم را تهیه کرده اند  و برای توسعه ی کار خود بعضا از اطلاعات قبلی کاربران استفاده می کنند. YouTube فیلم هایی که افراد آپلود می کنند را ذخیره می کند. فیس بوک اطلاعات شخصی دقیق کاربران خود را ذخیره و تجزیه و تحلیل می کند.

کاربرد اتریوم چیست

 

اتریوم چیست ؟

“اتریوم بستری است که هدف آن سهولت در ایجاد برنامه هایی است که توسط یک نهاد مدیریت یا کنترل نمی شوند”

اتریوم به میزان زیادی به پروتکل بیت کوین و فناوری بلاکچین آن، شبیه است. اما این فناوری را برای پشتیبانی از برنامه های فراتر از پول سازگار می کند. به زبان ساد ، بلاکچین یک لیست غیرمتمرکز و دائمی از سوابق معاملات است. یک نسخه از بلاکچین در کامپیوترهای شبکه نگهداری می شود که توسط داوطلبان از هرجای دنیا اداره می شود. این دستگاه جهانی جایگزین واسطه ها می شود.

در سطوح بالا، اتریوم از چندین قطعه اصلی تشکیل شده است:

قراردادهای هوشمند: قوانینی که تعیین می کند پول تحت چه شرایطی جا به جا شود.

Ethereum Virtual Machine (EVM): بخشی از اتریوم که قوانین را اجرا می کند و مطمئن می شود که یک معامله یا قرارداد هوشمند ارائه شده از قوانین پیروی می کند.

بلاکچین اتریوم چیست : کل سابقه اتریوم، هر معامله و تماس هوشمند با قرارداد در زنجیره بلوک ذخیره می شود.

اتر: رمزارز اتریوم، که برای انجام معاملات و اجرای قراردادهای هوشمند در اتریوم لازم است.

اثبات کار: این مدل اجماع اتریوم است، چیزی که کل سیستم را کنار هم نگه داشته و اطمینان می دهد همه افراد در شبکه از قوانین پیروی می کنند.

برای مطالعه بیشتر مقاله اتریوم 2.0 آپدیت جدید اتریوم را بخوانید.

روش کار قراردادهای هوشمند اتریوم

بیایید با قراردادهای هوشمند شروع کنیم، زیرا آنها هسته ی مرکزی اتریوم هستند.

قراردادهای هوشمند این امکان را فراهم می کند تا معاملاتی که در آن پولی جابه جا می شود را رمزگذاری کند و در نهایت نیاز به اعتماد به یک “واسطه” را از میان بردارد. آنها بخشی از هر ارز رمزنگاری شده هستند. به عنوان مثال بیت کوین امکان پرداخت مستقیم بین یک فرد و فرد دیگر را بدون “شخص ثالث” مانند بانک یا هر نهاد دیگری را فراهم می کند. پیشتراین امکان وجود نداشت.

اتریوم قصد دارد قراردادهای هوشمند را با حذف طراحی شبیه به بیت کوین، توسعه دهد. بنابراین توسعه دهندگان می توانند از این فناوری برای مواردی بیشتر از معاملات ساده استفاده کنند و استفاده از آن را به توافقات و قوانین جدید مالکیت گسترش دهند. به عنوان مثال، برای وام ها از قراردادهای هوشمند استفاده می کنند. این قراردادها باید به خودی خود مجری قوانین باشند. اصولا وام داده نمی شود مگر اینکه وام گیرنده آن را پس دهد.

برخی از خدمات اتریوم، مانند کامپوند، در حال آزمایش هستند که به کاربران اجازه می دهند به جای بانک از  شرکت ها، وام بگیرند.

در حالی که این انعطاف پذیری با قراردادهای هوشمند نوآوری اصلی اتریوم نسبت به بیت کوین است، اما برخی از محققان و توسعه دهندگان با انتقاد از این قابلیت، باور دارند که استفاده از این امکان باعث به وجود آمدن مشکلات امنیتی می شود. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد که قرارداد هوشمند اتریوم چیست ؟ و چه کاربرد های عملی می تواند داشته باشد.

بلاکچین اتریوم چیست ؟

تاریخچه تمام این قراردادهای هوشمند در زنجیره بلوک اتریوم ذخیره شده است. ساختار بلاکچین اتریوم بسیار شبیه بیت کوین است.

صدها داوطلب از سراسر جهان نسخه ای از بلاکچین کامل اتریوم را ذخیره می کنند. به هریک از این نسخه ها که حاوی داده های ذخیره شده در شبکه اتریوم است “گره” گفته می شود. هر بار که از قرارداد هوشمند اتریوم استفاده می شود، شبکه ای متشکل از هزاران رایانه آن را پردازش می کند و مطمئن می شود کاربر از قوانین پیروی می کند.

همه این گره ها به هم متصل هستند. علاوه بر ذخیره این داده ها، هر گره اتریوم از همان قوانین پذیرش معاملات و اجرای قراردادهای هوشمند پیروی می کند.

برخلاف بیت کوین، گره های اتریوم چیزی فراتر از جزئیات معامله را ذخیره نمی کنند. این شبکه باید “وضعیت” – یا اطلاعات فعلی – همه این برنامه ها را شامل شود، از جمله موجودی هر کاربر، کدهای قرارداد هوشمند، جایی که همه آن ذخیره شده است و هیچگونه تغییری امکان پذیر نیست.

ماشین مجازی (EVM)

هر گره اتریوم همچنین دارای یک ماشین مجازی Ethereum (EVM) است که قراردادهای هوشمند را اجرا می کند. همه گره ها به صورت همگام اجرا می شوند.

قراردادهای هوشمند را توسعه دهندگان به زبان برنامه نویسی قابل خواندن توسط انسان می نویسند، این قراردادها توسط کامپیوتر قابل خواندن نیست. آنها باید به bytecode تبدیل شوند، تا کامپیوتر ها بتوانند آن را متوجه شوند.

سپس EVM زمام امور را به دست می گیرد. این می تواند حداقل 140 ” کد” مختلف را اجرا کند، که هر کدام می توانند یک کار خاص مانند اضافه کردن اعداد یا ذخیره داده ها را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: پروژه‌ های برتر لایه دوم اتریوم

استخراج اتریوم چگونه است؟

راهنمای کامل استخراج

استخراج اتریوم

همانگونه که می دانید اتریوم دومین ارز رمزگذاری شده است. شما می توانید اتر را مانند بیت کوین استخراج کنید. اینکه تا چه اندازه  می توانید درآمد داشته باشید و سرعت استخراج چقدر باشد، بستگی به تهجیزات و سخت افزار های محاسبه ی شما دارد. در ازای حل شدن محاسبات ریاضی شما مقداری اتر به عنوان پاداش دریافت خواهید کرد.

استخراج ارز رمزنگاری شده توسط خالق بیت کوین ساتوشی ناکاموتو اختراع شد ، فردی که هنوز هیچ اثری از آن نیست و هیچ کس هویت واقعی آنها را نمی داند. قبل از ساتوشی بسیاری تلاش کردند پول غیرمتمرکز ایجاد کنند ، اما هیچکدام موفق نشدند. استخراج یک نوآوری کلیدی در ایجاد ارز بود که نیازی به مدیریت آن توسط یک نیروی متمرکز نیست.

اتریوم در پی هدف خود یعنی عدم تمرکز در اینترنت و ساخت برنامه های غیرمتمرکز این روش را از بیت کوین کپی کرد. دیگر برای ساخت برنامه ها و استفاده کردن از آنها در بستر بلاکچین، نیازی به تایید و رد حاکمان کشورها نیست. هیچ چیزی نمی تواند از انتشار برنامه ها جلوگیری کند و بانک نمی تواند به دارایی شما دسترسی داشته باشد.

حال که می دانید می توانید اتر را استخراج کنید بد نیست بدانید که چرا اصلا استخراج مهم است. چند دلیل اساسی وجود دارد:

استخراج به هدف جلوگیری از خرید اتر از یک نهاد مرکزی: از ارز اتر، برای پرداخت هزینه برنامه ها در شبکه استفاده می شود و همچنین می توان با اتر خرید و فروش انجام داد.

استخراج به هدف اینکه شبکه به درستی کار کند: بدون استخراج، برخی می توانند روند طبیعی بازار را به دست بگیرند. این باعث کم ارزش شدن یا حتی نابودی کل شبکه می شود.

استخراج اتر

تقریباً هر 12-15 ثانیه ، استخراج کننده اتریوم یک بلوک پیدا می کند. اگر ماینرها سریعتر یا آهسته تر از اینها برنده شوند، الگوریتم به طور خودکار سختی شبکه را تنظیم می کند، بنابراین زمان به همان محدوده زمانی باز می گردد.

ماینرها با استخراج “اتر” جایزه می گیرند. سودآوری آنها به شانس و میزان قدرت محاسباتی که به آن اختصاص می دهند بستگی دارد.

انواع ماینرهای اتریم کدام‌اند؟

روند استخراج اتریوم چگونه است؟

روند استخراج فعلی اتریوم تقریباً مشابه بیت کوین است.

برای دستیابی به الگوریتم هر بلاک و گرفتن پاداش همه ی ماینرها تلاش می کنند که محاسبات ریاضی را حل کنند. این روند به صورت مداوم ادامه خواهد داشت تا اینکه هر کدام از ماینرها به بلاک دسترسی پیدا کنند و پاداش را دریافت کنند.

تقلب در این روند برای افراد بسیار سخت خواهد بود. هیچ راه در رو برای خلاص شدن از این مرحله وجود ندارد . به همین دلیل است که روش حل معما که “مکانیسم اجماع” و یا “اثبات کار” نامیده می شود.

“گره ها” قطعه مهم دیگر شبکه اتریوم است که هر کدام حاوی یک کپی از دفترکل “ledger” است که تمام معاملات اتر را ثبت می کند. هزاران گره اتریوم در سراسر جهان وجود دارد که توسط شرکت ها یا علاقه مندان برای اعتبارسنجی معاملات نگهداری می شوند. هر یک از این گره ها هر بلوکی را که یک استخراج کننده ایجاد می کند تأیید می کند.

فقط یک ثانیه طول می کشد تا گره های شبکه اتریوم صحت مقدار هش را تأیید کنند. اگر اینگونه نباشد ، آنها بلوک ماینر را رد می کنند.اگر ماینر A هش پیدا کند ، ماینر B کار با بلوک فعلی را متوقف کرده و فرآیند محاسبات را دوباره برای بلاک بعدی شروع می کند.

اتر چیست؟

اتریوم قصد دارد هم به عنوان یک نوع اینترنت غیرمتمرکز و هم یک فروشگاه برنامه غیرمتمرکز عمل کند و از نوع جدیدی از برنامه (“dapp”) پشتیبانی کند.

اما در حالی که هیچ کس اتریوم را در اختیار ندارد، سیستمی که از این قابلیت پشتیبانی می کند رایگان نیست. در عوض، شبکه به “اتر”، قطعه کد منحصر به فردی که می تواند برای پرداخت هزینه ها استفاده شود، مجهز است. به هر حال کار با این شبکه به تزریق پول نیاز دارد.

مانند بیت کوین، اتر نیز نوعی دارایی دیجیتال است (شبیه به اوراق بهادار، مانند اوراق قرضه) که به صورت فیزیکی منتشر نمی شود. و دقیقاً مانند پول نقد برای پرداخت هایی که به پردازش یا تأیید معامله به شخص ثالث نیاز نیست، استفاده می شود.

اما اتر به جای اینکه به عنوان ارز دیجیتال یا پرداخت کار کند، به دنبال تأمین سوخت برای برنامه های غیرمتمرکز در شبکه است.

بیایید به مثال یک دفترچه یادداشت غیرمتمرکز آنلاین برگردیم. برای ارسال، حذف یا اصلاح یک یادداشت، باید هزینه تراکنش را در اتر پرداخت کنید تا شبکه بتواند تغییر را پردازش کند.

هر عملی در این شبکه هزینه دارد، که بر اساس توان محاسباتی مورد نیاز و مدت زمانی که طول می کشد انجام می شود. هزینه یک معامله ممکن است متفاوت باشد، که با اتر پرداخت می شود.

به عنوان یک سیستم مالی تعداد اتر نامحدود است. در حالی که بیت کوین 21 میلیون بیت کوین دارد اما محدودیت مشابهی در اتر وجود ندارد. حداکثر 18 میلیون اتر در سال استخراج می شود. هر زمان که یک ماینر یک بلاک یا یک بسته معاملات را کشف کند، تقریباً هر 12 ثانیه، 5 اتر ایجاد می شود.

تفاوت بیت کوین و اتر

تفاوت میان بیت کوین و اتریوم چیست؟

اتر، ارزی است که برای تکمیل معاملات در شبکه اتریوم به کار می برد. اتر و بیت کوین شباهت های زیادی دارند. هر دو ارز دیجیتالی هستند که ریشه در فناوری بلاکچین دارند. این بدان معناست که رایانه های مستقل در سراسر دنیا داوطلب می شوند تا لیستی از معاملات را نگه دارند و به این ترتیب تاریخچه هر کوین قابل بررسی و تأیید است.

هر دو ارز مجازی هستند که به طور فعال برای خدمات ، قراردادها و به عنوان سرمایه ی ذخیره شده استفاده می شوند. این ارزها به یکی از مهم ترین موضوعات بازارهای سرمایه گذاری تبدیل شده اند و توجه سایت های خبری و معامله گران را به خود جلب کرده است. هر دوی آنها در پی ارائه ی راه کار های جدید در حوزه ی مالی هستند.

ماهیت غیرمتمرکز آنها یک تغییر بزرگ نسبت به ارزهای سنتی است . در حالی که بیت کوین به طور گسترده تری پذیرفته می شود و به عنوان یک ارز دیجیتال بین المللی مشاهده می شود ، اتر فقط برای معاملات برنامه های دیجیتال (Dapps) که در شبکه اتریوم اجرا می شوند ، پذیرفته می شود.

نمودار دامیننس اتریوم امروز (لحظه‌ای) + تحلیل دامیننس ETH

تفاوت های اساسی بین اتر و بیت کوین

درست است که اتر و بیت کوین رمز های پایه ای هستند که مبتنی بر فناوری بلاکچین هستند. اما فراتر از آن، ارزها کاملاً متفاوت هستند و کاربردهای متفاوتی دارند.

بیت کوین

بیت کوین چیزی است که اکثر مردم با شنیدن کلمات “blockchain” یا “crypto” به یاد آن می افتند. این تکنولوژی اولین مورد استفاده از فناوری بلاکچین بود و هدف اصلی اش این است که ارز ها به یک بانک مرکزی یا کشور خاص متصل نباشد. بیت کوین از لحاظ محبوبیت جایگاهی بالاتر از اتریوم دارد.

فناوری آن همچنین سرقت یا دستکاری در شبکه را دشوار می کند زیرا تمام دستگاههای موجود در شبکه غیرمتمرکز باید در مورد شرایط هرگونه معامله ها توافق کنند. این روند به معنای گرفتن تایید از کل سیستم است.

حداکثر مقدار بیت کوین قابل تولید 21 میلیون است. به منظور جلوگیری از تمام شدن بیت کوین، رویداد هاوینگ در نظر گرفته شده است که هر چهارسال یکبار پاداش استخراج بیت کوین نصف می شود.

اتر

اندکی پس از انتشار بیت کوین، اتریوم به نحوه استفاده از فناوری بلاکچین نگاه کرد و تصور کرد که چگونه می توان از آن به عنوان چیزی فراتر از ارز استفاده کرد.

با شروع قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (Dapps)، اتریوم خیلی زود فهمید که آنها برای سیستم عامل خود به یک ارز واحد نیاز دارند که بتواند مطابق با پروتکل های آنها اعتماد کند. این باعث شد بنیاد اتر، ارز دیجیتال مخصوص به فعالیت های این سیستم به وجود آمد.

همانطور که اتر مانند بیت کوین استخراج می شود، اما بر خلاف بیت کوین، استخراج کنندگان اتریوم می توانند برای تأیید یک معامله هزینه بپردازند. علاوه بر این، هیچ محدودیتی در میزان اتر قابل آزاد سازی وجود ندارد. این خصوصیت را بیت کوین ندارد، محدودیت های بیت کوین ممکن است در آینده مشکل زا باشد.

اتریوم دارایی های دیجیتالی هست که در بستر بلاکچین اتریوم ساخته می شوند. مهم این است که توسعه دهندگان مجبور به ساخت بلاکچین کاملاً جدید نیستند و از زیرساخت های موجود در این بستر بهره مند می شوند. این توسعه دهندگان با تحریک باطار و ایجاد تقاضا برای اتر، واحد پول اتریوم، که برای تأمین قراردادهای هوشمند مورد نیاز است، اکوسیستم اتریوم را تقویت می کنند. این بخش از مقاله به کسانی که در دارایی های دیجیتال تازه کار هستند کمک می کند تا توکن های اتریوم را درک کنند.

خرید و فروش اتریوم

تا اینجا در مورد اینکه اتریوم چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد صحبت کردیم اما اگر دوست دارید بدانید که چگونه می توان اتریوم خرید به این بخش از مقاله توجه کنید.

از راه های مختلفی می توان اتر کسب کرد. مثلا شما می توانید با خارج از کشور کار کنید و دستمزد کار خود را به ارز های دیجیتال دریافت کنید یا تجهیزات استخراج را تهیه کنید و اتر استخراج کنید. اما اگر هیچکدام از دو راه قبلی را ترجیح نمی دهید آسان ترین راه این است که از یک صرافی معتبر مانند ایرانیکارت خرید خود را انجام دهید.

قبل از اینکه خرید خود را انجام دهید بهتر است تصمیم بگیرید که چه کیف پولی تهیه کنید. کیف پول های ارز دیجیتال در دو نوع نرم افزاری  و سخت افزاری قابل ارائه هستند. کیف پول های نرم افزاری بر بستر اینترنت هستند و به طور رایگان در دسترس شما قرار می گیرند اما کیف پول های سخت افزاری که به صورت فیزیکی در دسترس هستند باید از یک منبع معتبر خریداری شوند. البته بر روی سایت ایرانیکارت نیز می توانید این کیف پول ها را مشاهده و خرید کنید. پیشنهاد ما این است که اگر قرار است برای مدت طولانی پول خود را نگهداری کنید و همچنین مبلغی که خرید کرده اید زیاد است، به نفع شما خواهد بود که یک کیف پول سخت افزاری برای امنیت بیشتر برای نگهداری ارزهایتان در نظر بگیرید.

برای خرید اتر باید وارد سایت ایرانیکارت شوید و در پنل سایت عضو شوید. پس از آن مراحل احراز هویت را طی کنید تا بتوانید درخواست خود را برای خرید یا فروش ثبت کنید. پس از این مقدار مورد نظر را به ریال پرداخت کنید و معادل آن را به ارز دیجیتالی مد نظر خود دریافت کنید.

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق ایرانیکارت خرید و فروش ارز دیجیتال

انتخاب کیف پول اتریوم

کیف پول اتریوم

کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس

این جدیدترین کیف پول سخت افزاری ETH است که می توانید تهیه کنید. لجر در صنعت کیف پول سخت افزاری پیشگام بوده است و این کیف پول از اتریوم و  ارز های دیگر پشتیبانی می کند.

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس

لجر نانو اس یکی از ارزان ترین کیف پول های سخت افزاری اتریوم است. در این کیف پول ، Ether به صورت آفلاین بر روی دستگاه ذخیره می شود. هر زمان که می خواهید Ether را خرج کنید، لجر آن را با استفاده از کلید خصوصی ذخیره شده در دستگاه امضا می کند.

بهترین نکته در مورد Ledger Nano S این است که به یک صفحه نمایش کوچک OLED مجهز شده و به شما امکان می دهد معاملات خود را کنترل کنید. امنیت آن چنان قوی است که می توانید از دستگاه Nano S خود حتی در کامپیوتر هک شده استفاده کنید.

کیف پول سخت افزاری ترزور

ترزور اولین کیف پول سخت افزاری بود که برای بیت کوین اختراع شد. با این حال ، اکنون ترزور می تواند برای اتریوم نیز استفاده شود.

این کیف پول، اتر را به صورت آفلاین روی یک تراشه الکترونیکی ایمن ذخیره می کند که فقط در صورت ورود به سیستم با رمز عبور می توانید آن را فعال کنید. این دستگاه، بسیار سبک و قابل حمل است.

خرید انواع کیف پول سخت افزاری از ایرانیکارت

کیف پول اتمیک (مناسب برای دسکتاپ و موبایل)

کیف پول اتمیک یک راه حل مناسب برای ذخیره ی توکن های اتریوم  مانند ERC20 است. کیف پول شما را قادر می سازد تا ETH را با کارت بانکی ذخیره، مبادله و خریداری کنید. این کیف پول با روشی کاملاً غیرمتمرکز برای مبادله ارز های رمزنگاری  شده بدون درگیر شدن واسطه، عمل می کند.

اکسودوس (کیف پول دسکتاپ و موبایل)

Exodus اولین کیف پول دسکتاپ است که در آن ارز های زیادی را می توان تبادل کرد. استفاده از آن رایگان است و رابط کاربری جذابی دارد.

در نظر داشته باشید که اگر از اکسودوس استفاده می کنید ، باید همیشه به اینترنت متصل باشید، اما نگران نباشید زیرا کلیدهای خصوصی شما هرگز از دستگاه خارج نمی شوند.

ویژگی هایی مانند بازیابی ایمیل با یک کلیک و کلیدهای پشتیبان برای بازیابی کیف پول شما، امنیت وجوه شما را تضمین می کنند.

متا ماسک (کیف پول دسکتاپ و موبایل)

MestaMask یکی از جذاب ترین کیف پول هاست.

در این کیف پول دسترسی به شبکه اتریوم مانند یک مرورگر است. این نه تنها شما را قادر می سازد اتریوم را ذخیره و ارسال کنید ، بلکه به شما امکان دسترسی به برنامه های غیرمتمرکز اتریوم را نیز می دهد.

کوین بیس ( کیف پول تحت وب)

Coinbase یکی از محبوب ترین کیف پول های وب بیت کوین است. این کیف پول از اتریوم نیز پشتیبانی می کند. استفاده از این کیف پول روشی ارزان و سریع برای ذخیره ی اتریوم است.

این ها تنها نمونه هایی از کیف پول های مناسب برای اتریوم هستند. کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری فراوانی در حال حاضر وجود دارند. اما اگر هنوز کیف پول های خود را انتخاب نکردید می توانید در مورد آن ها بیشتر جست و جو کنید.

برای مطالعه بیشتر مقاله بهترین کیف پول اتریوم را بخوانید.

مزایا و معایب اتریوم چیست ؟

موارد استفاده از اتریوم چیست ؟

اتریوم برای رفع برخی از کمبودهای بیت کوین ایجاد شده است. در حالی که بیت کوین برای ذخیره ثروت عالی است (BTC امن ترین ارز رمزنگاری شده در جهان است) اما عملکرد پیچیده ای ندارد. شما می توانید معاملات را ارسال و دریافت کرده و برخی از تراکنش های اساسی دیگر را نیز انجام دهید ، اما قراردادهای هوشمند در آن پشتیبانی نمی شوند. آنجاست که اتریوم وارد می شود.

اتریوم سطح بالایی از سفارشی سازی را ارائه می دهد تا توسعه دهندگان بتوانند از موارد زیر بهرمند شوند:

  • Dapps (برنامه های غیرمتمرکز)
  • قراردادهای هوشمند
  • توکن ها

از آنجا که اتریوم غیرمتمرکز است، هر کسی می تواند هر چیزی را بر بستر آن بسازد و راه اندازی کند. این برتری تمرکززدایی است و اصلی ترین دلیل محبوبیت اتریوم نیز همین مساله است.

مزایای اتریوم چیست ؟

چند ویژگی وجود دارد که اتریوم را از سایر سیستم عامل های قرارداد هوشمند جدا می کند.

  • تمرکززدایی

اتریوم بعد از بیت کوین، دومین ارز رمزنگاری غیرمتمرکز در جهان است. اگرچه افراد و سازمانهای خاصی مانند ویتالیک بوترین و ConsenSys وجود دارند که نفوذ زیادی بر پروژه دارند، اما هیچ مرجع متمرکز با کنترل نهایی وجود ندارد.

اتریوم متفاوت از سایر سیستم عامل های قرارداد هوشمند مانند NEO یا Tron است. مشکل این سیستم عامل ها این است که یک سازمان متمرکز شبکه را کنترل می کند. و البته  احتمال بازگشت یک معامله یا مسدود شدن یک حساب وجود دارد.

اما آیا این احتمال در اتریوم وجود دارد؟نه، بسیار بعید است؛ اما غیرممکن نیست این مشکل تمرکز است و به همین دلیل داشتن یک شبکه غیرمتمرکز مانند اتریوم، آخرین محافظ در برابر تداخل است.

  • یک جامعه توسعه دهنده قوی

اتریوم بزرگترین جامعه توسعه دهنده در جهان را دارد، حتی بزرگتر از بیت کوین. این به اتریوم یک مزیت فوق العاده نسبت به سایر پروتکل ها می دهد.

ارزهای رمزپایه مبتنی بر بلاکچین هنوز یک فن آوری جدید هستند و کارهای زیادی باید انجام شود تا رمزنگاری برای یک فرد معمولی مفید واقع شود. داشتن توسعه دهندگان زیاد باعث می شود که اتریوم پروژه ای باشد که به خوبی می تواند بازار محصولات را شناسایی کند و برای تمامی نیاز ها راه حلی داشته باشد.

  • قابلیت همکاری

وقتی برنامه ای را روی اتریوم می سازید می توانید فوراً آن را به صدها پروتکل دیگر که از قبل وجود دارند متصل کنید. در جامعه اتریوم، این به عنوان منبعی برای پول و درآمد زایی تلقی می شود.

معایب اتریوم چیست ؟

به همان اندازه که اتریوم عالی است، مطمئناً سیستم عامل بی نقصی نیست. در اینجا سه چالش قابل توجهی وجود دارد که اتریوم در حال حاضر با آن روبرو است.

  • سرعت پایین

همانطور که با بیت کوین و اتریوم می بینیم، پروتکلهای غیرمتمرکز کند هستند. سرعت بیت کوین 7 TPS (معاملات در هر ثانیه) است، در حالی که سرعت Ethereum 15 TPS است. این دو برابر سرعت بیت کوین است، اما تقریباً کافی نیست.

اخیراً محبوبیت انفجاری DeFi و به ویژه تولید محصول باعث شده است که شبکه اتریوم به طور باورنکردنی متراکم شود. برای دوره های کوتاه مدت کارمزد معاملات تا 100 برابر سطح نرمال یا بیشتر خود افزایش یافت.

به عنوان مثال، یک معامله ساده ممکن است 5 دلار هزینه داشته باشد، در حالی که اجرای یک معامله کاملاً پیچیده شامل یک قرارداد هوشمند ممکن است 50 یا 100 دلار باشد.

آیا اتریوم غیرقابل تغییر است؟

در سال 2016، زمانی که اتریوم تازه وارد بازی شده بود، یک هکر توانست که یک باگی در قرارداد هوشمند MakerDAO پیدا کند و به ارزش 50 میلیون دلار ETH برداشت کند.

غیر از این اتفاق، جامعه اتریوم تصمیم گرفت تا خسارت ناشی از هک شدن شبکه را برگرداند.  تقریبا این اتفاق برای پنج سال پیش است، اما سوال اصلی این است آیا این اتفاق امکان داد دوباره اتفاق بیافتد؟ پاسخ این است احتمالا نه. اتریوم از آن زمان کاملاً رشد کرده است و به احتمال زیاد این موضوعات اتفاق نخواهد افتاد اما هیچ تضمین 100 درصدی وجود ندارد.

  • زبان برنامه نویسی

توسعه دهندگانی که می خواهند برنامه ها و توکن ها را در شبکه اتریوم ایجاد کنند ، باید کد ها را به زبان برنامه نویسی solidity  بنویسند. این یک زبان برنامه نویسی جدید است که در آن برخی از مشکلات شناسایی شده اند.

معنای آن در عمل این است که توسعه دهندگان باید قراردادهای هوشمند را به زبان جدیدی رمزگذاری کنند که ممکن است با آن آشنا نباشند. نتیجه این است که نوشتن قراردادهای هوشمند با آسیب پذیری خاصی به وجود می آیند.  شناسایی برخی از این آسیب پذیری ها دشوار است و حتی مواردی وجود دارد که یک قرارداد هوشمند ممیزی می شود (شخص ثالث کد را برای اطمینان از ایمن بودن آن بررسی می کند) و حتی پس از بازرسی، یک هکر می تواند از آن سو استفاده کند!

سایر سیستم عامل های قرارداد هوشمند از زبان های برنامه نویسی استفاده می کنند که برای توسعه دهندگان طراحی شده اند. به عنوان مثال ، کاردانو به این امید است که زبان برنامه نویسی مارلوی آنها ایجاد قراردادهای هوشمندی که در آن امکان تقلب وجود دارد کم تر بشود.

توکن اتریوم ETH چیست؟

اتریوم بستری است که می تواند برای ایجاد هرگونه قرارداد هوشمند دلخواه از جمله قراردادهای هوشمند که نمایانگر دارایی های دیجیتالی به نام توکن اتریوم هستند، مورد استفاده قرار گیرد. این شبیه App Store است که با ایجاد یک پلتفرم برای برنامه های ios از برنامه هایی که ارز دیجیتال خود را برای استفاده در پرداخت های درون برنامه ای  و بازی تعبیه شده ان، حمایت می کند. با این حال ، با این تفاوت که هیچ موجود متمرکز مانند اپل وجود ندارد که موارد اضافه شده به App Store را کنترل کند. هرکسی می تواند در بستر اتریوم یک توکن ایجاد کند.

توکن های اتریوم می توانند از یک شی فیزیکی مانند طلا (Digix) گرفته تا یک ارز بومی مورد استفاده برای پرداخت هزینه های معامله (Golem) فراهم کنند. در آینده، حتی ممکن است از توکن ها برای به وجود آوردن  ابزارهای مالی مانند سهام و اوراق قرضه استفاده شود. ویژگی ها و عملکردهای هر توکن کاملاً منوط به کاربرد مورد نظر آن است. توکن ها می توانند یک عرضه ثابت، نرخ تورم ثابت یا حتی یک عرضه که توسط یک سیاست پولی پیچیده تعیین می شود، داشته باشند. از توکن ها می توان برای اهداف مختلفی مانند پرداخت هزینه برای دسترسی به شبکه یا حاکمیت غیرمتمرکز بر یک سازمان استفاده کرد.

توکن ها کار خود را با فروش عرضه ی اولیه یا ICO شروع می کنند. سازندگان توکن در ازای اتر و گاهی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، این توکن را برای دیگران صادر می کنند. اخیراً ICO های زیادی به وجود آمده اند و در مدت کوتاهی نحوه تأمین اعتبار پروژه ها را کاملاً تغییر داده اند.

منابع متعددی وجود دارد که می تواند شما را در فرآیند ایجاد یک توکن راهنمایی کند و نحوه عملکرد توکن ها را در سطح فنی توضیح دهد. به عنوان مثال، Token Factory یک رابط کاربری ساده دارد که به شما امکان می دهد توکن اتریوم خود را با پارامترهای سفارشی ایجاد کنید.

مشابه بیت کوین و اتر، توکن های اتریوم نیز در بلاکچین که دفتر عمومی کلیه معاملات انجام شده است، ردیابی می شوند. دلیل این امر این است که توکن ها اتریوم فقط نوع خاصی از قرارداد هوشمند هستند که در بلاک چین اتریوم ادامه ی حیات می دهند.

از جمله بزرگترین توکن های اتریوم از لحاظ حجم بازار، Augur REP و Golem GNT هستند. هر دو پروژه در دست ساخت هستند و در مجموع حدود 450 میلیون دلار فروش دارند.

توکن های اتریوم چیست ؟

در ادامه توضیحاتی در مورد مهم ترین توکن های اتریوم خواهیم داد.

Augur

Augur یک بازار پیش بینی غیرمتمرکز است که توسط جوی کروگ و جک پترسون تاسیس شده است. بازارهای پیش بینی به کاربران این امکان را می دهد که در نتیجه رویدادهای مختلف شرط بندی کنند و همچنین می توانند برای اهداف مصون سازی استفاده شوند. به عنوان مثال ، اگر شما صاحب 1 بیت کوین هستید که ارزش آن 2000 دلار است و می خواهید از این دارایی محافظت کنید، می توانید شرط بندی کنید که قیمت بیت کوین تا یک تاریخ مشخص زیر 2000 دلار باشد. به این ترتیب اگر قیمت بیت کوین افزایش یابد، ارزش شما بیشتر خواهد بود اما اگر پایین بیاید، ضررهای خود را از طریق بازار پیش بینی جبران می کنید. هیچ منبع متمرکز وجود ندارد که از نتیجه وقایع گزارش دهد. این امر خطر گزارشگر فاسد را کاهش می دهد و نیاز به منبع غیرمتمرکز گزارش را نیز ایجاد می کند.

Golem

Golem پروژه ای به ریاست جولیان زاویستوفسکی است که به افراد اجازه می دهد قدرت محاسباتی کامپیوتر های خود را به دیگران اجاره دهند. ایده این است که با ایجاد یک ابر رایانه در سراسر جهان، قدرت محاسبات هزینه کمتری پیدا کند و برای همه قابل دسترسی است.

گولم توکن اتریوم به نام Golem Network Token (GNT) صادر کرد. یک میلیارد GNT عرضه ثابت وجود دارد که 82٪ آن از طریق فروش گسترده 8.6 میلیون دلار فروخته شد. این علامت ها برای تعامل با شبکه Golem مورد نیاز هستند و ارزی است که به عنوان پرداخت هنگام اجاره قدرت محاسباتی استفاده می شود. از آنجا که اگر افراد بیشتری بخواهند از Golem استفاده کنند، مقدار محدود توکن برای دسترسی به این شبکه وجود دارد، بنابراین مقدار GNT افزایش می یابد. این از نظر تئوری انگیزه های افرادی که GNT دارند با کسانی که از آن استفاده می کنند همسو می شود.

توکن ERC20

ممکن است بشنوید که انجمن اتریوم به توکن های ERC20 مراجعه می کند.  در درجه ی اول ERC20 توابع استانداردی که قراردادهای توکن می تواند اجرا کند را توصیف می کند. ERC20 یک رابط استاندارد برای توکن ها است. توکن های ERC20 به سادگی زیرمجموعه ای از توکن های اتریوم هستند. برای سازگاری کامل با ERC20، توسعه دهنده باید مجموعه ای از توابع خاص را در قرارداد هوشمند خود بگنجاند که در سطح بالا به آن امکان انجام اقدامات زیر را بدهد:

  • کل توکن را به دست آورد
  • مانده حساب را بگوید
  • توکن را انتقال دهد
  • انتقال توکن ها را تصویب کند

قرار داد هوشمند اتریوم چیست؟

قرارداد هوشمند اتریوم

قراردادهای هوشمند ابزاری هستند که در صورت تحقق برخی شرایط بدون نیاز به کمک شرکت یا نهاد واسطه ای، می توانند به طور خودکار معاملات را انجام دهند. آنها اغلب با Ethereum همراه هستند، زنجیره بلوکی که برای انعقاد قراردادهای هوشمند طراحی شده است، اما ایده محدود به هیچ سیستم عامل یا شبکه خاصی نیست.

چه واضح باشد یا نه ، واسطه ها در زندگی دیجیتالی ما نفوذ می کنند. حتی به سادگی به اشتراک گذاشتن آنلاین عکس با دوستان به خدمات واسطه ای مانند Facebook یا Twitter احتیاج دارد . یک مرجع مرکزی که فقط شبکه را مدیریت نمی کند ، بلکه قوانین را نیز تنظیم می کند و تخلف آنها را اعمال می کند. قراردادهای هوشمند امکان خودکار سازی این وظایف دیجیتالی را بدون نیاز به نهادی متمرکز برای مدیریت و تأیید معامله فراهم می کند.

قراردادهای هوشمند بوسیله بلاکچین شبکه ای از رایانه ها، امکان پذیر است که بدون نیاز به کمک واسطه برای اجرای قوانین در شبکه همکاری می کنند.

درقراردادهای مرسوم، یک سند شرایط روابط بین دو طرف را مشخص می کند که توسط قانون قابل اجرا است. اگر یک طرف “الف” شرایط را نقض کند، فرد “ب” می تواند “الف” را به دلیل عدم رعایت توافق نامه به دادگاه بکشاند. یک قرارداد هوشمند چنین توافق نامه هایی را به صورت کدمندی تقویت می کند، بنابراین قوانین بدون دخالت دادگاه ها (یا شخص ثالث) به طور خودکار اجرا می شوند.

اتریوم، دومین ارز رمزنگاری شده بزرگ جهان با استفاده از سقف بازار، در سال 2013 به طور خاص برای ایجاد قراردادهای هوشمند ایجاد شده است. تا به امروز، محبوب ترین بستر برای انجام این کار است.

در خارج از اتریوم از قراردادهای هوشمند زیاد استفاده نمی شود و برخی از آنها تردید دارند که به عنوان راهی برای مدیریت معاملات، به محبوبیت اصلی دست پیدا کنند. با این حال، طرفداران اتریوم معتقدند که قراردادهای هوشمند در نهایت می توانند به روشی عادی برای اجرا و اطمینان از روابط آنلاین تبدیل شوند.

چرا قراردادهای هوشمند اتریوم Ethereum را استفاده کنیم؟

بیت کوین  اولین ارز رمزنگاری شده در جهان بود که از قراردادهای اساسی هوشمند پشتیبانی کرد، اگرچه آنها در مقایسه با اتریوم بسیار محدود هستند. هر معامله یک قرارداد هوشمند است زیرا شبکه فقط در صورت تحقق برخی شرایط معاملات را تأیید می کند. این که کاربر امضای دیجیتالی ارائه می دهد که ثابت می کند آنها در واقع ارز رمزنگاری شده خود را دارند. فقط صاحب کلید خصوصی بیت کوین می تواند چنین امضای دیجیتالی را تولید کند.

در مقابل، اتریوم جای زبان محدود کننده بیت کوین را می گیرد و آن را با زبانی جایگزین می کند که به توسعه دهندگان امکان می دهد از بلاکچین برای پردازش فراتر از معاملات ارزهای رمزپایه استفاده کنند. این زبان “Turing-Complete” است ، به این معنی که مجموعه گسترده ای از دستورالعمل های محاسباتی را پشتیبانی می کند. بدون محدودیت ، برنامه نویسان می توانند در مورد هر قرارداد هوشمندی که فکر می کنند، بنویسند.

در حالی که قرارداد های هوشمند مزایای آشکاری دارد ، اما چون کمتر آزمایش شده اند ، احتمال آسیب پذیری بیشتری دارند. اتریوم تا کنون بیش از میلیون ها دلار ضرر و زیان ناشی از نوپا بودن داشته است.

از قراردادهای هوشمند برای چه می توان استفاده کرد؟

برخی از روشهای معمول استفاده از قراردادهای هوشمند عبارتند از:

حسابهای چند امضایی (Multisignature accounts): وجوه صرفاً درصورت موافقت درصد مشخص شده ای از  مردم خرج می شوند. یعنی آن درصد از افراد اگر موافقت نداشته باشند، تراکنش ها انجام نمی شود.

رمز گذاری توافق نامه های مالی (Encoding financial agreements): با این ویژگی توافق نامه های بین کاربران را مدیریت کنید. مثلا اگر یک نفر بیمه را از یک شرکت بیمه بخرد، قوانین مربوط به زمان بازپرداخت بیمه می تواند در یک قرارداد هوشمند برنامه ریزی شود.

حذف شخص ثالث: مشابه نحوه کار نرم افزارهای هوشمند، قراردادهای هوشمند می توانند با سایر قراردادهای هوشمند به صورت زنجیره ای کار کنند و نیازی به واسط وجود نداشته باشد.

ذخیره سازی: اطلاعات مربوط به یک برنامه مانند اطلاعات ثبت دامنه یا سوابق عضویت را ذخیره کنید. ذخیره سازی در زنجیره بلوکی مانند اتریوم از این جهت منحصر به فرد است که داده ها تغییرناپذیر هستند و نمی توانند پاک شوند.

 

 

چگونه قراردادهای هوشمند می توانند با هم کار کنند؟

قراردادهای هوشمند قرار نیست به صورت جداگانه مورد استفاده قرار گیرند. برخی از قراردادهای هوشمند برای کمک به سایر قراردادهای هوشمند ساخته شده اند.

با این حساب، قراردادهای هوشمند عناصر اصلی ساخت برنامه های غیرمتمرکز و حتی کل شرکت ها را تشکیل می دهند که به آنها شرکت های مستقل غیرمتمرکز گفته می شود و به جای مدیران انسانی توسط قراردادهای هوشمند کنترل می شوند.

قرارداد هوشمند چگونه تنظیم می شود؟

یک توسعه دهنده می تواند با نوشتن یک رشته کد -ایجاد یک قرارداد هوشمند- قوانین را بیان کند، مثلا اینکه این 10 اتر فقط 10 سال دیگر توسط فلان فرد قابل بازیابی است.

سپس توسعه دهنده قرارداد هوشمند را به شبکه اتریوم هدایت می کند، همان چیزی است که قرارداد را اجرا می کند به هیچ کس اجازه نمی دهد پول را بگیرد مگر اینکه قوانین دقیق کد را رعایت کند. هزاران کامپیوتر از سراسر جهان پس از آن همه کپی این قرارداد هوشمند را دارند.

چگونه می توانم از قرارداد هوشمند استفاده کنم؟

هر کسی که دارای اتر توکن اتریوم باشد، می تواند از قراردادهای هوشمند که از صرافی های رمزنگاری خریداری شده، استفاده کند. برنامه های اتریوم معمولاً دستورالعمل هایی را برای نحوه استفاده از برنامه خاص خود و قراردادهای هوشمند اساسی ارائه می دهند. کاربران می توانند از قراردادهای هوشمند برای طیف وسیعی از موارد استفاده کنند و هیچ محدودیتی برای استفاده از آنها وجود ندارد.

آیا قراردادهای هوشمند هزینه ای دارد؟

همانطور که هزینه های اخیر اتریوم نشان می دهد ، بدست آوردن هزاران کامپیوتر در سراسر جهان برای تأیید قرارداد های هوشمند اغلب ارزان نیست. برای ادامه کار شبکه ، کاربر باید هزینه ای را به طور معمول در اتر (رمز بومی Ethereum) پرداخت کند. با ازدحام بیشتر شبکه ، هزینه ها افزایش می یابد.

آیا قراردادهای هوشمند از نظر قانونی اجرا می شود؟

از نظر بسیاری از طرفداران اتریوم، قراردادهای هوشمند در خارج از سیستم حقوقی زندگی می کنند زیرا به طور خودکار اجرا می شوند. اگر آنها همانطور که قرار است کار کنند، لازم نیست کاربران برای حل اختلافات به دادگاه مراجعه کنند.

همانطور که گفته شد، بسیاری تعجب می کنند که در سیستم حقوقی فعلی چگونه با این قراردادها رفتار می شود. پاسخ پیچیده است. یک مقاله تحقیقاتی 2018 تعیین کرد که قانون ایالات متحده باید بسیاری از قراردادهای هوشمند را به رسمیت بشناسد.

اما، هر کشوری رویکرد حقوقی متفاوتی نسبت به ارزهای رمزپایه و بلاکچین دارد، به طوری که برخی بیشتر از سایر فناوری ها فناوری جدید را می پذیرند.

آیا قراردادهای هوشمند آینده دار است؟

بسیاری از توسعه دهندگان، محققان و حتی وکلا و پزشکان از وعده های قراردادهای هوشمند هیجان زده هستند.

اما روزهای اولیه قراردادهای هوشمند است. در حالی که کاربران قراردادهای هوشمند نیازی به اعتماد به واسطه ها ندارند ، کاربران باید اطمینان داشته باشند که کد به درستی نوشته شده است، این یک سوال بزرگ است زیرا هنوز مشکلات امنیتی زیادی وجود دارد. بسیاری از سو استفاده از اشکالات در طول سالها کشف شده است که به بازیگران بد اجازه می دهد وجوه کاربر را بدزدند. امید است که با به بلوغ رسیدن این کد این قبیل مسائل بسیار کمتر شوند.

برنامه های غیر متمرکز اتریوم چیست ؟

برنامه های غیرمتمرکز (که به آن “dapps” نیز گفته می شود) خدماتی مشابه برنامه های معمولی هستند. اما این برنامه ها از فناوری بلاکچین برای کنترل بیشتر داده ها استفاده می کنند. در اصل برنامه های غیر متمرکز نیاز به واسطه های متمرکز برای مدیریت داده ها را حذف می کند. بنابراین برنامه هایی غیر متمرکز ایجاد می شود.

برنامه های دیجیتال در دنیای امروز فراگیر هستند. مصرف کنندگان از برنامه های ارسال ایمیل، پرداخت هزینه پارکینگ، یافتن تاریخ و موارد بی شمار دیگر استفاده می کنند. طبق مدل های معمول کنترل و مالکیت  مصرف کنندگان معمولاً داده های شخصی را به شرکت ارائه دهنده خدمات تحویل می گیرند. با استفاده از یک برنامه غیرمتمرکز ، کاربران از نظر تئوری کنترل بیشتری بر امور مالی و اطلاعات شخصی خود بدست می آورند زیرا برای ذخیره و ایمن سازی اطلاعات نیازی به اعتماد به شخص دیگری ندارند. با این حال ، برخی از متخصصان تردید دارند که این در عمل جواب دهد. خوشبختانه تا کنون پیشرفت هایی صورت گرفته است. امروزه صدها dapp در اتریوم وجود دارد، از جایگزینی توییتر گرفته تا یک بازی واقعیت مجازی غیرمتمرکز. استفاده از بسیاری از آنها کند و دشوار است، اما این پتانسیل برنامه های غیرمتمرکز در طولانی مدت را نشان می دهد. توسعه دهندگان امیدوارند که Ethereum 2.0 این مشکلات را در سال های آینده کاهش دهد.

چگونه یک dapp کار می کند؟

Dapp های ساخته شده بر روی اتریوم برای اتصال مستقیم کاربران از فناوری blockchain استفاده می کنند. بلاکچین راهی برای پیوند دادن یک سیستم توزیع شده است، جایی که هر کاربر یک کپی از سوابق دارد. با استفاده از زنجیره های بلوکی، کاربران مجبور نیستند از طریق شخص ثالث مراجعه کنند، بدین معنی که مجبور نیستند کنترل داده های خود را به شخص دیگری واگذار کنند.

نهادهای متمرکز از نظر ماهیت خود دارای قدرت داده هایی هستند که به شبکه های آنها وارد و خارج می شوند. به عنوان مثال، نهادهای مالی می توانند از ارسال معاملات جلوگیری کنند و توییتر می تواند توییت ها را از سیستم عامل خود حذف کند. Dapps باعث کنترل مجدد کاربران می شود، اگر غیرممکن نباشد این نوع اقدامات را دشوار می کند.

یک تعریف توافق شده از dapp وجود ندارد زیرا این یک مفهوم نسبتاً جدید است. اما ویژگی های اصلی یک dapp شامل موارد زیر است:

منبع باز (open source): مشاهده ی کد ها، کپی و حسابرسی برای همه عمومی است.

غیر متمرکز: Dapp ها مسئولی ندارند، بنابراین هیچ مقام مرکزی نمی تواند کاربران را از انجام آنچه می خواهند در برنامه منصرف کند.

زنجیره بلوک: اگر نهاد مرکزی وجود ندارد، پس چه چیزی برنامه را کنار هم نگه می دارد؟ Dapps برای هماهنگی به جای نهاد مرکزی از زنجیره بلوک زیربنایی (مانند Ethereum) استفاده می کنند.

قراردادهای هوشمند: برنامه های غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند Ethereum استفاده می کنند ، که به طور خودکار قوانین خاصی را اجرا می کند.

جهانی: هدف این است که هرکسی در دنیا بتواند این داپ ها را منتشر یا استفاده کند

dapps برای چه استفاده می شود؟

وایت پیپر اتریوم،  که توسط خالق اتریوم ، Vitalik Buterin در سال 2013 منتشر شده است ، dapps را به سه نوع اصلی تقسیم می کند:

برنامه های مالی: اینها برنامه هایی هستند که پول در آن دخیل است.

برنامه های نیمه مالی: برنامه های غیرمتمرکز که شامل پول می شوند ، اما همچنین به قطعه دیگری مانند داده های خارج از بلاک چین اتریوم نیز نیاز دارند.

برنامه های دیگر: انواع دیگر برنامه نویسان غیرمتمرکز به دنبال ایجاد هستند ، از جمله برنامه های رای گیری و ذخیره سازی آنلاین.

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) چیست؟

امور مالی غیرمتمرکز که اغلب DeFi نامیده می شود،  به تغییر از سیستم های مالی متمرکز و سنتی به امور مالی همتا به همتا اشاره می کند. سیستم هایی که توسط فناوری های غیرمتمرکز ساخته شده در بلاک چین اتریوم امکان پذیر هستنند.  اکوسیستم DeFi از سیستم عامل های وام گیری و وام دهی ایده گرفته است. و یک شبکه گسترده از پروتکل ها و ابزارهای مالی یکپارچه را راه اندازی کرده است. اکنون با ارزش بیش از 13 میلیارد دلار که در قراردادهای هوشمند اتریوم قفل شده است ، دیفای به عنوان فعال ترین بخش در فضای بلاکچین ، برای بسیاری از افراد، توسعه دهندگان و شرکت ها مناسب است.

مزایای دیفای چیست ؟

امور مالی  غیرمتمرکز از اصول اصلی بلاکچین اتریوم برای افزایش امنیت و شفافیت مالی ، باز کردن قفل نقدینگی و امکان رشد و پشتیبانی از یک سیستم اقتصادی یکپارچه و استاندارد است. برخی از مزایای اصلی به شرح زیر است.

قابلیت برنامه ریزی : قراردادهای هوشمند قابلیت برنامه ریزی  و اجرا را خودکار کرده و امکان ایجاد ابزارهای مالی جدید و دارایی های دیجیتالی را فراهم می کنند.

تغییرناپذیری:  هماهنگی داده ضد ویرایش در کل ساختارهای غیر متمرکز بلاکچین، امنیت و قابلیت کنترل را افزایش می دهد.

قابلیت همکاری: پروتکل ها و برنامه های DeFi برای ادغام و تکمیل یکدیگر ساخته شده اند. با استفاده از DeFi ، توسعه دهندگان و تیم های تولیدی، انعطاف پذیری لازم را برای ایجاد پروتکل های موجود ، شخصی سازی رابط ها و ادغام برنامه های شخص ثالث دارند.

شفافیت: در زنجیره بلوک عمومی اتریوم، هر معامله ای به سایر کاربران شبکه ارسال و تأیید می شود (توجه: آدرس های اتریوم کلیدهای رمزگذاری شده ای هستند که شبه ناشناس هستند). این سطح از شفافیت در مورد داده های معامله نه تنها امکان تجزیه و تحلیل داده های غنی را فراهم می کند بلکه اطمینان حاصل می کند که فعالیت شبکه برای هر کاربر در دسترس است. اتریوم و پروتکل های DeFi که بر روی آن اجرا می شوند نیز با کد منبع باز ساخته شده اند که برای مشاهده ، ممیزی و ساخت هر کسی در دسترس است.

بدون مجوز: برخلاف امور مالی سنتی ، DeFi با دسترسی آزاد و بدون مجوز تعریف می شود: هرکسی با کیف پول رمزنگاری و اتصال به اینترنت ، صرف نظر از جغرافیای خود و غالباً بدون حداقل مبلغی از بودجه مورد نیاز ، می تواند به برنامه های DeFi ساخته شده در اتریوم دسترسی پیدا کند.

خود محور:  با استفاده از کیف پول هایی مانند MetaMask برای تعامل با برنامه ها و پروتکل های مالی غیرمجاز ، فعالان بازار DeFi همیشه از دارایی های خود نگهداری می کنند و اطلاعات شخصی آنها را کنترل می کنند.

گس اتریوم Ethereum چیست؟

گس اتریوم

اگر تاکنون معامله ای را در بلاکچین اتریوم انجام داده اید، مجبورید مقداری گس را برای استفاده از سیستم انتخاب کنید تا تأیید شود. بدون انتخاب گس، معامله شما توسط ماینرهای شبکه انتخاب نمی شود و در بلوک بعدی لحاظ نمی شود.

گس برای شبکه اتریوم ضروری است، به معنای واقعی کلمه سوختی است که به آن امکان فعالیت می دهد. به طور دقیق تر، گس به واحدی اطلاق می شود که میزان تلاش محاسباتی مورد نیاز برای اجرای عملیات در شبکه اتریوم، را اندازه گیری می کند.  در اصل شما برای تشویق ماینرها به گس نیاز دارید تا بتوانید معاملات خود را در بلاکچین اتریوم انجام دهید.

یک مقایسه ساده برای درک نقش گس در شبکه اتریوم مقایسه آن با چگونگی نیاز اتومبیل به بنزین یا عملکرد آن است. به همان روشی که افراد برای پرکردن اتومبیل خود به پمپ بنزین مراجعه می کنند و هزینه پرداخت می کنند، کاربران شبکه اتریوم برای اجرای قراردادهای هوشمند خود توسط ماینرها هزینه می کنند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد در جامعه بلاکچین دوست دارند از ETH به عنوان “سوخت برای اقتصاد دیجیتال” یاد کنند. ETH به معنای واقعی کلمه به سوخت تبدیل می شود ، و همین امر باعث تحریک ماینرها برای انجام محاسبات در یک شبکه جهانی می شود.

گس حیاتی است زیرا به عنوان مکانیسم اصلی انگیزه در شبکه اتریوم عمل می کند. به یاد داشته باشید که استخراج کنندگان برای اجرای عملیات قرارداد هوشمند مجبورند توان محاسباتی خود را صرف کنند، آنها این کار را در راه خدا که انجام نمی دهند، به این دلیل این است که می توانند از طریق ارائه خدمات ارزشمند مبلغی را دریافت کنند.

مانند هر سیستم اثبات کار، امنیت شبکه به ماینر هش ریت وابسته است که در درجه اول به انگیزه پولی برای امنیت شبکه بستگی دارد. هر چه گس بیشتری از استخراج کنندگان اتریوم بدست آورند، امنیت شبکه نیز بیشتر خواهد بود.

به طور کلی گس دو جز اصلی دارد: محدودیت گس و قیمت گس. کل هزینه انجام یک عملیات از ضرب محدودیت گس و قیمت گس به وجود می آید.

محدودیت گس

محدودیت گس (Gas Limit) به حداکثر گس که کاربر می خواهد برای محاسبه هزینه کند، گفته می شود. برخی از محاسبات اساسی به تعداد از پیش تعیین شده گس نیاز دارند  به طور مثال، در سیستم اتریوم هر معامله به 21000 گس نیاز دارد. به همین دلیل است که اکثرا به طور پیش فرض 21000 را به عنوان Gas Limit نشان می دهند.

قیمت گس

قیمت هر واحد گس به GWEI نشان داده شده است، که نسخه ی کلی  WEI است. WEI معادل ETH است مانند اینکه  که یک پنی معادل دلار است، و این کوچکترین واحد پول است. یک وی WEI معادل است با GWEI 10 ^ 9.

طبیعی است که  هرچه قیمت گس پیشنهادی بیشتر باشد، احتمال وارد شدن معامله در بلوک بعدی بیشتر خواهد بود، زیرا این همان چیزی است که ماینرها را تشویق می کند. قیمت پیش فرض گس در اکثر رابط ها 20 GWEI است که باید برای انجام معامله در چند دقیقه کافی باشد. افزایش قیمت به 40 GWEI احتمالاً شما را در بلوک بعدی قرار می دهد.

خرید اتریوم

در آخر 

دانستید که اتریوم چیست و کاربرد اتریوم در زندگی روزمره چه خواهد بود. اتریوم تنها به ارز اتر ختم نمی شود و یک برنامه ی وسیع و گسترده ورای این هاست. در حال حاضر قرارداد های هوشمند در ایران کاربردی ندارند و همچنین در کشورهای دیگر نیز استفاده نمی شود. اما با روی کار آمدن این قرارداد ها بسیاری از مشکلاتی که در روند معاملات انسان وجود دارد بر طرف خواهد شد.

ارز اتر در حال حاضر دومین ارز مهم است  سرمایه ی وارد شده در آن بسیار زیاد است. اگر شما برنامه های اتریوم را کاربردی می دانید و از روند رشد این پروژه رضایت دارید می توانید برای شروع سرمایه گذاری ارز اتر را به مقدار دلخواه خود از ایرانیکارت خریداری کنید. ایرانیکارت یک شرکت پیشرو در زمینه ی خدمات ارزی هست که ده سال سابقه ی فعالیت در این زمینه را دارد و شما به صورت کامل می توانید تمامی پرداخت های اینترنتی خرید و فروش ارز دیجیتال و نقد کردن درآمد دلاری خود را به ایرانیکارت بسپارید.

درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری 2023
سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری 2023
اگر به دنبال بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری 2023 هستید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. ارز‌های دیجیتال در چند سال گذشته بسیار مورد توجه بوده‌اند. از نظر...
بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری 2023
سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری 2023
زمانی که صحبت از کسب درآمد دلاری می‌شود، یکی از روش‌های ساده‌ای که این روزها به ذهن بسیاری از افراد می‌رسد، سرمایه گذاری در خرید و فروش ارز دیجیتال است....
بهترین ارز های دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
بهترین ارز های دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری
هوش مصنوعی (AI) به عنوان یکی از فناوری‌های پیشرفت در دهه آینده دیده می‌شود که این پتانسیل را دارد تا شیوه معاملاتی جهانی را متحول کند و انواع جدیدی از...