آشنایی با صرافی غیرمتمرکز DYDX
DYDX در حال حاضر یکی از صرافیهای غیرمتمرکز در حوزه ارزهای دیجیتال است. علی رغم اینکه توکن بومی پلتفرم DYDX در رتبه 123 بازار کریپتو قرار دارد، صرافی DYDX در برخی مواقع بالاترین حجم معاملات را در بین همه DEXها داشته است. در این مطلب قصد آموزش ثبت نام صرافی dydx و نحوه کار با آن را داریم. با آموزش صرافی DYDX همراه ما باشید.
صرافی DYDX چیست؟
dYdX یک پلتفرم معاملات غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم است و به کاربران این امکان را میدهد تا وام بگیرند و معاملات آتی انجام دهند یعنی روی قیمتهای آتی ارزهای دیجیتال شرطبندی کنند. dYdX میخواهد ابزارهای معاملاتی که معمولاً در بازارهای فیات یافت میشوند، وارد دنیای بلاکچین کند. در ابتدا شاید dYdX فقط یک پروتکل وام دهی مبتنی بر اتریوم به نظر برسد اما اگر به سیستم آن بیشتر توجه کنید پروتکلی را خواهید یافت که سعی دارد امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) را به سطح بالاتری برساند. با این حال، چیزی که DYDX را از سایر صرافیهای غیرمتمرکز متمایز میکند، راهحل مقیاسبندی L2 آن از طریق استفاده از فناوری StarkWare L2 است. البته پروژههای متعددی برای مقیاس پذیری L2 اتریوم وجود دارد. برخی از راه حل های قابل توجه مقیاس بندی L2 عبارتند از:
- MATIC
- Loopring (LRC)
- OMG (OMG)
تاریخچه تاسیس DYDX
DYDX در سال 2018 توسط کارمند سابق Coinbase و Uber، آنتونیو جولیانو تاسیس شد. در سال 2017، جولیانو مرحله اولیه DYDX را آغاز کرد. در طول دور اولیه، DYDX در مجموع 2,000,000 دلار سرمایه جمع آوری کرد.
جولیانا تصمیم گرفت که یک پلتفرم متمرکز بر قرارداد دائمی روی اتریوم بسازد. DYDX بر روی بلاک چین اتریوم (مانند بسیاری از صرافی های غیرمتمرکز دیگر) ساخته شده است و هدف dYdX ارائه خدمات تجارت امن با هزینه و کارمزد پایین GAS است. برای دستیابی به این هدف، این پلتفرم اکنون با کمک StarkWare به سمت لایه 2 پیشروی میکند تا ظرفیت تسویه حساب آنی خود را افزایش دهد.
StarkWare با DYDX همکاری کرده است. این صرافی غیرمتمرکز از موتور مقیاسپذیری StarkEx استفاده میکند که امکان راهحل L2 را برای تبادل قراردادهای دائمی غیرمتمرکز فراهم میکند. DYDX از مقیاسبندی L2 برای کاهش موارد زیر استفاده میکند:
- هزینه های کارمزد تراکنش ها و کارمزدهای معاملاتی
- حداقل مقدار سرمایه برای شروع معامله
لایه دوم بلاکچین به زبان ساده
منظور از لایه دوم، یک پروتکل ثانویه است که مبتنی بر بلاکچین می باشد و با هدف رفع مشکلات مقیاس پذیری و افزایش سرعت تراکنشها ایجاد شده است. برای مثال اتریوم میتواند حدود 15 تراکنش در ثانیه (TPS) را پردازش کند که برای پشتیبانی از رشد بیش از حد DeFi و NFT و موارد دیگر کافی نیست و مانع پیشرفت آن می شود. راه حلهای لایه 2 فرآیندهای بلاکچین را خارج از لایه 1 یا همان زنجیره اصلی پیاده سازی می کنند. به همین دلیل به آنها راه حلهای بیرون زنجیرهای گفته میشود. راه حلهای بیرون زنجیره، نیازمندی به تغییرات در لایه 1 را کاهش میدهند. یعنی اینکه بسیاری از فرآیندها در لایه دوم انجام میشود. در نهایت این باعث میشود که لایه اول به تامین امنیت شبکه و لایه دوم به حل مقیاسپذیری بپردازند. در حال حاضر میبینیم که پروژههای لایه 2 بسیاری برای اتریوم ساخته شده است.
شبکه لایتنینگ بیت کوین و پلاسما اتریوم نمونههای راه کارهای لایه 2 هستند. فرآیندها در شبکه لایتنینگ در یک کانال دیگر انجام میشوند و در نهایت به زنجیره اصلی گزارش میشوند. پلاسمای اتریوم بر اساس زنجیره کناری عمل میکند. منظور از زنجیرههای کناری بلاکچینهای کوچکتر است.
اتریوم 2.0 از نظر تئوری سرعت شبکه را تا 100000 TPS افزایش میدهد. در همین حال، راهحلهای مقیاسپذیری لایه 2 به شکل Rollups منجر به کاهش هزینههای Gas و افزایش توان بدون افزایش بار شبکه میشود. شایان ذکر است که شاردینگ، ساید چین، پاراچین و هش گراف ها جزو راه حلهای مقیاس پذیری لایه 1 هستند.
علاوه بر صرافی dydx صرافی های غیرمتمرکز دیگری نیز وجود دارند. صرافی های sushiswap ،pancakeswap ،1 inch ،banker ،uniswap و… نیز جزو صرافی های غیرمتمرکز هستند. با این حال، صرافی که با DYDX قابل مقایسه است، Uniswap میباشد. آنها هر دو مبتنی بر اتریوم ساخته شده اند و با زنجیره متقابل سازگار نیستند. توکنهای هر دوی این صرافی ها به شکل ایردراپ توزیع شدند. در نهایت، هر دوی آنها دارای حجم مشابهی در حدود 2 میلیارد دلار در روز هستند.
بیشتر بخوانید : آموزش صرافی پنکیک سواپ PancakeSwap