کارمزد ثابت بر خلاف سایر صرافی ها، کارمزد برای خرید و فروش هر میزان رمزارز، بسته به حجم معامله بین ۰.۲۹ تا ۰.۳۹ درصد است.
تغییرات قیمت بیت کوین
یک ساعت
یک روز
یک هفته
یک ماه
دو ماه
سه ماه
-0.71%
1.28%
2.92%
-3.11%
-3.85%
-13.56%
معرفی ارز دیجیتال بیت کوین
بیت کوین ( BITCOIN ) با نماد BTC محبوب ترین رمزارز (cryptocurrency) در بازار دارایی های رمزنگاری شده یا ارز دیجیتال است. برای خرید بیتکوین ، فروش بیت کوین با بهترین نرخ بازار به صورت آنی و با کمترین کارمزد و با پشتیبانی ۲۴ ساعته و مشاهده قیمت لحظه ای BTC میتوانید از خدمات صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت استفاده کنید. صرافی ایرانیکارت هر آنچه برای معامله ی بیت کوین که شامل اطلاعات بازار، چارت لحظه ای قیمت بیت کوین ، امکان مشاهده تحلیل تکنیکال و محاسبه گرهای لازم را برای کاربران فراهم آورده است. ایرانیکارت به پشتوانه بیش از ۱ میلیون کاربر و ۱۳ سال ارائه خدمت با کیفیت، امکان معامله بیش از ۱۲۰۰ رمزارز را در بازار ارز دیجیتال خود فراهم آورده است.
برای خرید و فروش بیتکوین با نماد (BTC, XBT) یا در اختصار ₿ با کمترین کارمزد، سریع ترین زمان و پشتیبانی ۲۴ ساعته از صرافی رمزارز ایرانیکارت مراحل زیر را طی کنید:
وارد پنل کاربری خود شوید
فرایند احراز هویت را تکمیل کنید.
از بخش رمزارزها در منوی کاربری پنل رمزارز BTC را انتخاب کنید.
مبلغ ریالی خود را وارد کرده و محاسبه گر فرایند را برای شما انجام می دهد.
آدرس کیف پول خود را وارد کنید.
وارد درگاه پرداخت ریالی شوید تا پس از پرداخت بیتکوین ها به کیف پول شما واریز شوند
قیمت لحظه ای بیت کوین
قیمت لحظه ای بیت کوین با نماد BTC مانند هر دارایی قابل معامله در سراسر دنیا وابسته به عرضه و تقاضا است. هر چقدر تقاضا افزایش یابد به طبع قیمت بیت کوین افزایش خواهد یافت. برای مشاهده قیمت لحظه ای بیت کوین به دلار و هم چنین قیمت لحظه ای بیت کوین به تومان می توانید از مبدل قیمت و چارت بیت کوین در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت استفاده کنید.
قابل توجه است که قیمت بیت کوین (Bitcoin) به دنبال افزایش محبوبیت بازار رمزارزها و صنعت بلاکچین، در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. در سال 2010 قیمت بیت کوین کمتر از 0.5 دلار که در آن زمان ارزش هر دلار تقریبا 2 هزار تومان بود، معامله میشد. این در صورتی است که در تاریخ 10 نوامبر 2021، این رمزارز در محدوده بالای 68 هزار دلار (تقریبا 2 میلیارد تومان در آن زمان) ارزش داشت. بنابراین بدون هیچ تردیدی میتوان گفت که قیمت بیت کوین در طول تاریخچه چندساله خود، ضریب بازگشت سرمایهای (ROI) قابل توجهی را برای سرمایهگذاران اولیه این رمزارز ایجاد کرده است؛ طوری که میتوان بیتکوین را به عنوان یک از بهترین منابع ذخیره ارزش (Store of Value) در طول چند سال گذشته، در نظر گرفت. البته قبل از خرید و فروش بیت کوین در صرافی ایرانیکارت می توانید نرخ کارمزد صرافی ایرانیکارت را با دیگر صرافی ها مقایسه کرده و از خرید و فروش BTC با بهترین نرخ در ایرانیکارت لذت ببرید.
تبدیل بیت کوین به تومان (فروش بیت کوین) در صرافی ایرانیکارت
فرآیند فروش بیت کوین با نماد BTC به ایرانیکارت نیز همانند خرید آن نیازمند داشتن حساب کاربری احراز هویت شده است.
بنابراین اگر قصد فروش بیت کوین به صرافی ایرانیکارت را داشته و از قبل حساب کاربری ندارید؛ اطلاعات خود را تکمیل کنید تا بتوانید درخواست را در ایرانیکارت ثبت کنید. به صورت کلی فرایند فروش BTC به ایرانیکارت به صورت زیر است.
در ایرانیکارت یک حساب کاربری بسازید.
فرایند احراز هویت خود را به اتمام برسانید.
از طریق مراجعه به بخش خرید و فروش ارز دیجیتال رمزارز بیتکوین را انتخاب کنید.
میزان BTC که قصد فروش آن را دارید وارد کنید، آدرس کیف پول ایرانیکارت را وارد کرده و پس از تایید انتقال، میزان ریالی آن به حساب ریالی شما واریز خواهد شد.
بیشترین و کمترین مقدار خرید بیت کوین در صرافی ایرانیکارت
صرافی ایرانیکارت به کاربران خود، سطح کاربریهای متفاوتی ارایه میدهد. کمترین و بیشترین میزان خرید و فروش ارزهای دیجیتال در آن به نوع رمزارز و شبکهای که برای انتقال آن انتخاب میشود، بستگی دارد. به عنوان مثال برای خرید بیتکوین و با انتخاب شبکه انتقال Bitcoin، کمترین مقدار خرید بیت کوین BTC 0.0005 و بیشترین مقدار خرید بیت کوین BTC 0.1196 است. در مرحله 4، مراحل فوق که برای خرید بیتکوین آموزش داده شدند، هنگام انتخاب هر ارزی برای خرید، کمترین میزان خرید و فروش آن برای کاربر نمایش داده میشود.
چه چیزی بیت کوین را منحصر به فرد می کند؟
سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال امری جذاب برای سرمایه گذاران است. تقریبا اکثر معامله گران ارز دیجیتال سبدی شامل بیت کوین و آلت کوین ها دارند. علت اصلی که بیت کوین بخش عمده ای از سبد مالی سرمایه گذاران ارز دیجیتال را تشکیل می دهد عبارت است از :
محدود بودن تعداد عرضه کوین
شفافیت معاملات
بلاکچین ایمن و غیرقابل هک
قدیمی ترین ارز دیجیتال و لیدر بازار
حجم معاملات بالا در تمامی صرافی ها
پذیرفته شدن به عنوان یک واحد مالی و درگاه های بین المللی
هاوینگ بیت کوین و قابلیت های ضد تورمی
خالق بیت کوین کیست؟
بیت کوین (₿ ) اولین ارز دیجیتال دنیا است که توسط فردی مرموز به نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) ایجاد شده است. بنیان گذار این ارز هویت خود را مخفی نگه داشته است و تاکنون هیچکس از هویت واقعی خالق بیت کوین آگاه نیست. چرا که ساتوشی ناکاموتو یک نام مستعار است که فرد یا گروه سازنده بیت کوین برای خود انتخاب کردهاند.
کارمزد معامله بیت کوین در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت
کارمزد خرید و فروش BITCOIN در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت همانند سایر رمزارزهای لیست شده کمترین مقدار در بین صرافی های ایرانی است. پس از ورود به پتل معاملاتی ایرانیکارت در هنگام قرار دادن پوزیشن معاملاتی، میزان کارمزد به صورت شفاف به شما نمایش داده خواهد شد.
مزایای خرید بیت کوین از صرافی ایرانیکارت
صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت یکی از قدیمی ترین و امن ترین پلتفرم های معاملاتی ارز دیجیتال در ایران است. شما با احراز هویت در این صرافی، می توانید بدون کارمزد بیش از ۱۰۰۰ ارز دیجیتال را معامله کنید. ویژگی های ایرانیکارت برای معامله ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین عبارتند از :
پشتیبانی ۲۴ ساعته
انجام خرید و فروش در لحظه
رابط کاربری پیشرفته و آسان
کمترین کارمزد معاملاتی در بین صرافی های ارز دیجیتال
بهترین نرخ قیمت خرید و فروش بیت کوین
ارزهای دیجیتال ترند
DOS Network
DOS
168.94%
0.00159
KOK
KOK
117.33%
0.0006175
Neiro Ethereum
NEIRO
61.56%
0.1520
Bridge Mutual
BMI
55.51%
0.00453
Wall Street Games (old)
WSG
41.68%
0.000000000314
Brazil National Football Team Fan Token
BFT
قن توکن تیم ملی برزیل
37.07%
0.0214
Router Protocol
ROUTE
33.30%
0.0717
X-CASH
XCASH
31.77%
0.000001754
بیت کوین چیست؟
بیت کوین که با نماد BTC در بازار ارزهای دیجیتال خرید و فروش میشود، اولین رمزارز و سیستم پرداخت غیرمتمرکز موفق در جهان است که در سال 2009 توسط خالق ناشناخته خود معروف به ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) راهاندازی شد. علاوه بر آن BTC میتواند بدون نیاز به یک واسطه متمرکز در سطح جهانی منتقل شود و دارای یک سیاست پولی شناخته شده است. بیت کوین، به دنبال ارائه یک «سیستم نقدی دیجیتال همتا به همتا» بود که واسطهها را از تجارت آنلاین حذف میکند. BTC از یک شبکه غیرمتمرکز استفاده میکند که «بلاک چین» نام دارد و از طریق آن به صورت ایمن در اینترنت ذخیره و مبادله میشود. بیت کوین با داشتن ویژگیهایی مانند غیرقابل ردیابی بودن، غیرمتمرکز بودن، قابلیت حمل، تقسیم پذیری، قابلیت تعویض، کمیاب بودن و پذیرش در صنایع مختلف، از هر پول دیگری که تا به حال ایجاد شده، برتر است. به همین دلیل است که بیت کوین را پادشاه رمز ارزها مینامند.
با بررسی تاریخچه بازار رمزارزها متوجه خواهیم شد که اگرچه احتمالا برخی سرمایهگذار وجود دارند که به خرید بیت کوین برای دورههای زمانی کوتاهمدت پرداخته و متضرر شدهاند. اما اغراق نیست، اگر بگوییم اغلب افرادی که برای بازههای 3- 4ساله یا بیشتر به خرید بیت کوین پرداختهاند، سود قابل توجهی از سرمایهگذاری خود تجربه کردهاند.
به همین دلیل است که همواره از جانب افراد باتجربه توصیه میشود نسبت به خرید BTC دیدگاه بلندمدت داشته باشید. مگر اینکه جزو معاملهگران حرفهای بازار رمزارزها باشید و بتوانید از نوسانهای قیمتی کوتاهمدت بیتکوین سود کسب کنید.
خرید بیت کوین از صرافی ایرانیکارت
از مهم ترین موارد هنگام خرید و فروش بیت کوین، انتخاب یک صرافی معتبر است. مواردی مانند امنیت، سرعت نقدینگی و نظرات کاربران را هنگام انتخاب سرویس در نظر بگیرید. شما باید یک پلتفرم امن را برای معاملات خود انتخاب کنید تا امنیت سرمایه شما حفظ شود.
با توجه به مسائل پیرامون صرافیهای خارجی و مشکلات مجوز حساب ایرانیان، استفاده از صرافیهای معتبری مانند ایرانیکارت توصیه میشود چرا که دیگر خطر بلوکه شدن سرمایه، شما را تهدید نمیکند. مجوز فعالیت در یک پلتفرم معتبر، احراز هویت با مدارک شناسایی است.
همه صرافیهای معتبر در سراسر جهان، به منظور حفظ امنیت و جلوگیری از مواردی مانند پولشویی و سایر جرایم احراز هویت را برای کاربران خود اجباری کردهاند و ایرانیکارت نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین توجه کنید خرید و فروش بیت کوین با قوانین ایرانیکارت، امنیت سرمایهگذاری شما را تضمین میکند.
چطور بیت کوین بخریم؟
برای خرید و فروش و یا معامله بیت کوین پلتفرم های متفاوتی در مقیاس بین المللی مانند binance.com وجود دارد اما به دلایل نیازمندی به احراز هویت و هم چنین مشکلات ناشی از نقل و انتقالات مالی در کشور، توصیه می شود از صرافی های ایرانی مانند ایرانیکارت اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال داشته باشید.
برای خرید و یا فروش ارز دیجیتال BTC در صرافی ایرانیکارت، ابتدا در وبسایت ثبت نام کرده و احراز هویت خود را تکمیل کنید. منظور از احراز هویت، تایید هویت خود با استفاده از مدارک شناسایی است. این کار در همه صرافیهای معتبر از جمله ایرانیکارت برای مبارزه از مواردی مانند سوء استفاده اشخاص و پولشویی صورت میگیرد.
به این ترتیب پس از ثبت نام و تایید هویت، به راحتی میتوانید با تعیین چند مورد، درخواست خرید یا فروش بیت کوین را در ایرانیکارت انجام دهید.
فرایند فروش بیتکوین در ایرانیکارت:
در صورتیکه مقداری بیت کوین در کیف پول خود دارید و علاقمند هستید به بهترین قیمت بازار آن را تبدیل به ارز پایه ایران، یا دلار کنید. می توانید با کمترین کارمزد این فرایند را در ایرانیکارت طی کنید. بیت کوین های شما در لحظه نقد شده و به حساب بانکی شما مقدار ریالی آن واریز خواهد شد. کافی است فرایند زیر را دنبال کنید.
کمترین کارمزد خرید و فروش بیت کوین در صرافی ایرانیکارت
کارمزد در بازار ارز دیجیتال، به دو دسته کارمزد شبکه و کارمزد صرافی تقسیم میشود. کارمزد شبکه یک کارمزد اجباری است که برای پرداخت به ماینرها و اعتبارسنجهای بلاکچین رمز ارز مورد نظر انجام میشود. کارمزد شبکه بیت کوین بین ۱ تا ۷ دلار است.
کارمزد صرافی در ازای امکاناتی است که پلتفرم برای خرید و فروش ارز دیجیتال، ارائه میشود. این کارمزد در صرافیهای متفاوت، مختلف است.
با این حال کارمزد خرید و فروش بیت کوین به هر میزان در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت، بسته به میزان حجم معامله متفاوت است. به این ترتیب شما میتوانید تنها با پرداخت قیمت رمز ارز و با کمترین میزان کارمزد در میان دیگر صرافی ها، ارز مورد نظر خود را خریداری کرده و یا به فروش برسانید.
انتقال در شبکه امن پس از معامله بیت کوین
ارز دیجیتال بیت کوین، شبکه یا بلاک چین منحصر به خود را دارد. لازم است بدانید واریز و برداشت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در شبکه اصلی، امنیت بیشتری دارد.
به همین دلیل است که با اینکه در صرافیهای یا کیف پولهای دیگر ممکن است بیت کوین را در شبکههای دیگری مانند BEP20 نیز برای انتقال ارائه دهند، صرافی ایرانیکارت خرید و فروش بیت کوین را صرفا در شبکه اصلی آن ارائه میدهد.
شبکه
مقدار کارمزد شبکه
مدت زمان تراکنش
BITCOIN
0.9 تا 3 دلار
3 تا 5 دقیقه
BEP20
0.7 دلار به صورت میانگین
در لحظه تا ۱.۵ دقیقه
خرید بیت کوین بدون احراز هویت امکان پذیر است؟
خرید بیت کوین بدون احراز هویت اغلب در صرافیهای غیرمتمرکز ممکن است. بیشتر صرافیهای متمرکز و معتبر داخلی و خارجی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به احراز هویت نیاز دارند. هدف از این کار، شناسایی مشتری (KYC) و افزایش امنیت وجوه کاربران است. به همین دلیل، صرافی ایرانیکارت نیز از این قاعده پیروی میکند و در آن خرید بیت کوین بدون احراز هویت ممکن نیست؛ البته در نظر داشته باشید که در ایرانیکارت تکمیل مراحل احراز هویت برای خرید بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری، زمانبر نیست و بیش از چند دقیقه وقت شما را نمیگیرد.
حجم خرید و فروش بیت کوین در صرافی ایرانیکارت ثابت است؟
به دلیل محدودیتهای بانک مرکزی ایران، خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال مانند خرید اتریوم، خرید تتر، خرید شیبا و … در صرافی ایرانیکارت، دارای محدودیت است.
حداقل و حداکثر مبلغ برای خرید بیت کوین به ترتیب معادل ۳۴۸ هزار تومان و ۲۶ میلیون تومان است. حداقل و حداکثر مبلغ برای فروش بیت کوین نیز به ترتیب معادل ۳۴۷ هزار تومان و ۵۷ میلیون تومان به صورت روزانه است.
لازم به ذکر است که برای مبالغ بالاتر میتوانید از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۹۱۰۰۰ با کارشناسان ایرانیکارت در ارتباط باشید.
پشتوانه قیمت بیتکوین با نماد BTC چیست؟
بیت کوین برای انجام تراکنشها از فناوری به نام بلاکچین استفاده میکند. این فناوری باعث میشود اطلاعات و تاریخچه تراکنشهای بیت کوین قابل تغییر و ویرایش نباشند. همین موضوع به بیت کوین ویژگی غیرمتمرکز بودن داده و باعث شده به هیچ واسطه دولتی، سازمانی و… نیاز نداشته باشد. چرا که کلیه تراکنشها توسط شرکت کنندگان در شبکه به نام ماینر انجام میشوند. ماینرها وظیفه ایجاد بلاکهای جدید و اعتبارسنجی اطلاعات موجود در بلاکها هستند. زمانی که یک بلاک ایجاد شود و سایر ماینرها اعتبار آن را تایید کنند، یک بیت کوین ایجاد میشود و در ازای ایجاد بلاک به ماینر، پاداش داده میشود.
بیت کوین در ابتدا به عنوان یک روش پرداخت همتا به همتا طراحی و منتشر شد، اما موارد استفاده از آن به دلیل افزایش ارزش و پذیرش در حال پیشرفت است. از بیت کوین در بسیاری از کشورها به عنوان وسیلهای برای پرداخت کالاها و خدمات استفاده میشود. برای استفاده از بیت کوین باید یک کیف پول ارز دیجیتال داشته باشید. کیف پولها کلیدهای خصوصی بیت کوینی را که متعلق به شماست؛ نگه میدارند. تراکنش ها را میتوان با درگاههای سخت افزاری یا از طریق کدهای QR کیف پولها انجام داد. السالوادور اولین کشوری بود که در ژوئن 2021 بیت کوین را به صورت رسمی به عنوان ارز قانونی پذیرفت.
با افزایش محبوبیت بیت کوین بین سالهای 2009 تا 2017، صرافیهای ارزهای دیجیتال ظهور کردند که فروش و خرید بیتکوین را تسهیل کردند. قیمتها شروع به افزایش کردند و تقاضا به آرامی رشد کرد. امروزه معامله گران با استفاده از نوسانات قیمتی بیت کوین در صرافیها، کسب درآمد میکنند.
عوامل تاثیرگذار روی قیمت بیتکوین
در بخشهای بالا اشاره کردیم که بیت کوین را میتوان به عنوان بهترین ابزاری در نظر گرفت که ویژگیهای یک پول جهانی را دارد. با این وجود، قیمت بیت کوین از زمان راهاندازی خود تا به امروز تغییرات و نوسانهای قابلتوجهی داشته است. این امر استفاده از بیتکوین را به عنوان یک ارز جهانی در این برهه از زمان، به چالش میکشد. عواملی زیادی وجود دارند که روی قیمت بیتکوین و بیثباتی آن تا به امروز تاثیرگذار بودهاند. برخی از این عوامل کلیدی تاثیرگذار روی قیمت بیت کوین عبارتند از:
هزینه تولید (Cost of production) و سختی شبکه (Network Difficulty)
بیتکوین از طریق فرایند استخراج (ماینینگ) تولید میشود؛ الگوریتم استخراج این رمزارز طوری طراحی شده که به طور متوسط هر 10 دقیقه باید یک بلاک به شبکه اضافه شود و تعدادی بیتکوین (در حال حاضر 6.25 واحد BTC به ازای استخراج هر بلاک) تولید شوند. استخراجکنندهها قبل از تولید این تعداد بیتکوین که بهعنوان پاداش (Block Reward) به آنها داده میشود، باید برخی معماهای ریاضی را در یک فرایند رقابتی پردازش و حل کنند. اگر رقابت در بین شرکتکنندههای ماینر افزایش (کاهش) پیدا کند، شبکه بیتکوین به صورت کاملا خودکار، سختی رقابت را افزایش (کاهش) میدهد و آن زمان استخراج 10 دقیقهای را ثابت نگه میدارد.
میزان سختی استخراج طبق پارامتری به نام سختی شبکه یا دشواری شبکه (Network Difficulty) تعیین میشود که تاثیر مستقیم روی هزینه تولید بیتکوین و به طور کلی قیمت بیتکوین خواهد داشت.
عرضه و تقاضا (Supply and Demand)
اصل اساسی عرضه و تقاضا در اقتصاد، همانند سایر داراییها نقش مهمی در تعیین قیمت بیتکوین ایفا میکند. کمبود بیت کوین با حداکثر عرضه 21 میلیون واحد و افزایش تقاضا برای آن عواملی هستند که میتوانند بر افزایش ارزش آن تاثیر بگذارند.
پذیرش نهادی (Institutional Adoption)
با پذیرش بیشتر بیتکوین از جانب موسسات، شرکتها و کسبوکارها ارزش این ارز دیجیتال میتواند افزایش یابد. این موضوع قبلا با مشارکت شرکتهای بزرگی مانند تسلا و میکرواستراتژی اثبات شده و در آن زمان تاثیر مثبتی بر ارزش بیت کوین گذاشتند.
محدودیتها و مشوقهای قانونگذاری (Regulatory)
هرگونه تغییر در مقررات یا سیاستهای دولتی که بر استفاده و پذیرش یا ایجاد محدودیت تقاضا برای رمزارزها تاثیر میگذارد، میتواند بر قیمت بیتکوین و دیگر ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد.
اخبار و احساسات بازار (News and Market Sentiment)
قیمت بیتکوین همچنین میتواند تحت تاثیر احساسات بازار و تصویر رسانهها از آن قرار گیرد؛ اخبار مثبت مانند پذیرش بیتکوین به عنوان یک راهحل پرداخت توسط یک شرکت بزرگ، میتواند ارزش آن را افزایش دهد. در حالی که اخبار منفی میتواند ارزش آن را کاهش دهد.
رقابت (Competition)
اگرچه بیتکوین برترین و معروفترین ارز رمزنگاری شده در بازار است، هزاران ارز دیجیتال دیگر وجود دارند که تلاش میکنند برای جلب توجه کاربران این فضا مبارزه کنند. به این ترتیب، تسلط بیت کوین بر بازار رمزارزها که اصطلاحا به آن دامیننس بیت کوین (BTC.D) میگویند، مستقیما بر ارزش آن تاثیر میگذارد. تعداد زیاد و روبهرشد ارزهای دیجیتال، اگرچه در تنوع بخشی سرمایهگذاری در این نوع داراییها مفید است، اما میتواند روی قیمت بیتکوین و ثابت ماندن ارزش آن تاثیر بگذارد؛ اگر بیتکوین تنها ارز دیجیتال موجود در بازار رمزارزها بود، به احتمال زیاد قیمت آن متفاوت از الان بود.
رویدادهای درون سیستمی مانند هاوینگ بیت کوین (Bitcoin Halving)
الگوریتم پروتکل بیتکوین خود طوری طراحی شده که روی قیمت آن تاثیر مستقیم دارد؛ به عنوان مثال، شبکه بیتکوین به منظور ایجاد انگیزه بین ماینرهای خود به آنها پاداش میدهد. از طرفی هم به هدف کاهش عرضه بیتکوین در بلندمدت، بعد از استخراج هر 210 هزار بلاک، مقدار پاداش ماینرها را به نصف کاهش میدهد. این فرایند که هاوینگ بیتکوین نامگذاری شده است، تقریبا هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد و تاثیر زیادی روی قیمت بیتکوین دارد.
بیتکوین مبتنی بر فناوری بلاکچین است و پیشرفت در این فناوری میتواند بر ارزش بیت کوین تاثیر بگذارد. بهبود در سرعت و کارایی شبکه میتواند تقاضا برای بیت کوین را افزایش دهد، در حالی که مشکلات فنی میتواند منجر به کاهش ارزش آن شود.
ادغام با سایر فناوریها (Integration with Other Technologies)
ادغام بیت کوین با سایر فناوریها مانند قراردادهای هوشمند (Smart Contract)، شبکه لایتنینگ (Lightning Network) و… میتواند سودمندی و ارزش آن را افزایش دهد. لایتنینگ یک راهحل برای شبکه بیتکوین است که به افزایش توان عملیاتی و مقیاسپذیری آن کمک میکند. در دنیای بلاکچین به این نوع فناوریها، اصطلاحا شبکه لایه دو (Layer-2) یا زنجیزه جانبی (Sidechain) میگویند که امنیت شبکه اصلی یا لایه یک را به ارث میبرد و مقیاسپذیری آن را افزایش میدهد.
پیشبینی آینده قیمت بیت کوین
به طور کلی میتوان گفت که آینده بیت کوین علاوه بر چالشهای درون سیستمی این پروژه نظیر مقیاسپذیری شبکه، به عوامل خارجی متعددی از جمله پذیرش نهادی، موضوعهای نظارتی و… بستگی دارد. با وجود این شرایط، بیت کوین با کاربردها و ویژگیهای منحصربهفردی که دارد میتواند در آینده نقشهای زیر را ایفا کند:
۱. بیت کوین به عنوان طلای دیجیتال در دنیای دیجیتال
تصور کنید یک آواتار در دنیای جدید دیجیتال و مبتنی بر متاورس هستید. همانند دنیای واقعی، در آنجا نیز احتمالا به دنبال یک دارایی درخشان، مقاوم در برابر خوردگی و کمیاب نظیر طلا هستید که هزاران سال بشریت را مجذوب خود کرده است. این همان بیت کوین در دنیای دیجیتال خواهد بود، زیرا عملکرد مشابهی دارد و میتواند به عنوان یک ذخیره ارزش در دنیای جدید شما نقش ایفا کند.
۲. بیت کوین به عنوان یک ارز بینالمللی
اگر تجربه سفر به خارج از کشور خود را داشته باشید، احتمالا متوجه شدهاید که نرخ مبهم ارزهای رایج کشور خود و کشور مقصد، تا چه میزان میتواند شما را درگیر کند. تجربهای که در برخی مواقع میتواند منجر به پرداخت کارمزدهای نرخ تبدیل غیرمنطقی شده، شاید هم نیاز به مراجعه به چندین نهاد متمرکز نظیر بانکها و انجام برخی فرایند اداری خارج از حوصله باشد. این موارد احتمالا شما را به آرزوی داشتن یک ارز جهانی سوق دهد؛ در حال حاضر، بیت کوین بهترین ابزاری است که میتواند این آرزوی شما را برآورده کند و به عنوان یک ارز بینالمللی با نرخی ثابت عمل کند.
دسترسی آسان به بیت کوین (داشتن اینترنت و اسکن یک QR کد)، در کنار ماهیت مبتنی بر رمزنگاری و غیرمتمرکز و طبیعت بدون مرز آن، میتواند ایدهالترین روش پرداخت بینالمللی را فراهم آورد.
۳. بیت کوین در بخش مالی DeFi و فراتر از آن
واضح است که آینده امور مالی متمرکز، به طور چشمگیری به سمت امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) تشویق میشود؛ امروزه استارتاپها و کسبوکارهای زیادی نظیر پلتفرمهای وامدهی و سپردهگذاری، به ارایه راهحلهای امور مالی غیرمتمرکز پرداختهاند. در این تغییر پارادایم که با شعارهایی مانند «بانک خود باشید» شروع شده است، بیتکوین میتواند نقش اساسی داشته باشد.
با دیفای امکان وامدادن، وامگرفتن، کسب درآمد غیرفعال و اجرای تراکنشهای یکپارچه که همگی توسط بلاکچین پشتیبانی میشوند، وجود دارد. بیتکوین در مرکز این انقلاب وجود دارد، زیرا بیشترین حجم نقدینگی موجود در بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده و به عنوان ایمنترین بلاکچین تا به امروز عمل کرده است.
بنابراین، اگر میپرسید چه چیزی در افق بیت کوین نهفته است که می تواند مردم را به خرید بیت کوین تشویق کند؟ میتوان گفت، بیتکوین در آرزوی ایجاد جهانی است که از محدودیتهای ارزهای فیات رها خواهد بود. در پیشبینی آینده بیت کوین، فضای تصور میشود که در آن انتقال پول از هر نقطه جهان به نقطهای دیگر، به همان سادگی ارسال یک پیام متنی باشد. دنیایی که خدمات مالی بهجای اینکه در انحصار یک اقلیت ممتاز باشد، در دسترس همگان باشد. سپس از این طریق، رویای داشتن اقتصادی مبتنی بر شفافیت، امنیت و عدم تمرکز فراهم شود.
بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان است. موفقیت سرمایه گذاری شما بستگی به مشخصات مالی، سبد سرمایه گذاری، ریسک پذیری و اهداف سرمایه گذاری دارد. قبل از انجام سرمایه گذاری تحقیقات لازم را از پیش بینیهای قیمت بیت کوین به عمل آورید. همچنین میتوانید از تحلیل تکنیکال بیت کوین که به صورت رایگان در وبسایت صرافی ایرانیکارت قرار دارد استفاده کنید.
کاربردهای بیت کوین
علاوه بر یک راهحل پرداخت، از بیت کوین میتوان به عنوان یک دارایی ذخیره ارزش نظیر طلا استفاده کرد؛ این بدان دلیل خواهد بود که قیمت یک بیت کوین از زمان پیدایش خود در سال 2009 تا اکنون به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در طول تقریبا 14 سال گذشته، ارزش یک BTC از سطح قیمتی کمتر از یک سنت به دهها هزار دلار رسیده که در مقایسه با طلا در طول این دوره بسیار بهتر عمل کرده و ذخیره ارزش بهتری نسبت به طلا بوده است. قیمت هر واحد بیت کوین برای اولین بار در سال 2013 از 1000 دلار عبور کرد؛ یعنی بعد از تقریبا 4 سال از قیمت کمتر از یک سنت به بالای 1000 دلار رسید که رشدی معادل 100 هزار درصد است.
بیت کوین (BTC) زیر ذره بین ایرانیکارت
کلمه «رمزارز» (Cryptocurrency) به گروهی از داراییهای دیجیتالی اشاره دارد که تراکنشها و نقل و انتقالات آنها با استفاده از علم رمزنگاری ایمن و تایید میشود. این مدل تراکنشها اغلب در شبکهای متشکل از رایانههایی که در سرتاسر جهان از طریق یک فناوری دفترکل توزیعشده به نام بلاکچین به هم متصل هستند، ثبت و ذخیره میشوند. بررسی تراکنش های این دسته از دارایی ها، بالاخص بیت کوین برای رسیدن به رمز و رازهای دنیای ارز دیجیتال حیاتی است.
اولین تراکنش در شبکه بیت کوین
نخستین تراکنش در شبکه بیت کوین، در همان روزهای ابتدایی انتشار اولین نسخه نرمافزاری این رمزارز، یعنی ژانویه 2009 صورت گرفت؛ در آن تراکنش به مقدار 10 واحد بیت کوین، از طرف ساتوشی ناکاموتو به یکی از شناختهشدهترین برنامهنویسهای آن زمان به نام هال فینی (Hal Finney) انتقال داده شد.
بررسی واحدهای بیت کوین
بیت کوین (BTC) طوری طراحی شده که به طور کلی 21 میلیون واحد از آن موجود است؛ یعنی سقف عرضه (Max Supply) بیت کوین، ۲۱ میلیون واحد BTC خواهد بود. البته این رمزارز را میتوان به واحدهای کوچکتری به نام «ساتوشی» (Satoshi) تقسیم کرد و برای پرداخت استفاده کرد. هر ۱۰۰ میلیون واحد ساتوشی برابر با یک بیت کوین است.
1 ساتوشی =0.00000001 بیتکوین
مقداربراساسBTC
نماد
واحد
بیتکوین
BTC یا₿
1
سانتیبیت
cBTC
0.01
میلیبیت
Mbtc
0.001
بیت
Μbtc
0.000001
ساتوشی
Sat
0.00000001
میلیساتوشی
Msat
0.00000000001
نماد xbt چیست؟
نماد XBT، بیانگر شاخص قیمت بیت کوین نسبت به دلار آمریکا است که در برخی پلتفرم برای نمایش قیمت این رمزارز از آن استفاده میشود. صرافیهای معروفی که از XBT به جای BTC استفاده میکنند، عبارتاند از: کراکن (Kraken) و بیتمکس (BitMEX). بنابراین XBT همان نمودار قیمت بیت کوین را نشان میدهد.
دلیل این نمادگذاری به نحوه اسمگذاری ارز رایج کشورها با استفاده از استاندارد بینالمللی ایزو 4217 (ISO 4217) برمیگردد؛ طبق این استاندارد نماد ارز هر کشور از ترکیب دو حرف اول اسم آن کشور و حرف اول خود ارز تشکیل میشود. به عنوان مثال، دلار آمریکا به USD که از United States Dollar گرفته شده، اسمگذاری شده است. این استاندارد برای نمادگذاری عناصر و داراییهای که مختص به کشور خاصی نیستند و هنوز کل عرضه آنها کشف نشده، مانند طلا و نقره از ترکیب حرف X و نماد آنها در بین فلزات استفاده میکند. به همین منظور برای طلا (Au) از نماد XAU و برای نقره (Ag) از نماد XAG استفاده میکند. این استاندارد تقریبا با روشی مشابه حالت دوم، بیت کوین را با نماد XBT که از X و دو حرف اول BTC گرفته شده، اسمگذاری میکند.
تیم توسعه بیت کوین
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، بیت کوین توسط یک فرد یا گروهی با هویت ناشناخته راهاندازی شد. همچنین به عنوان یک پروتکل غیرمتمرکز هدایت میشود؛ بنابراین هیچ نهاد واحدی به عنوان یک کنترلکننده و توسعهدهنده متمرکز ندارد. ولی این بدان معنی نیست که پروژه بیت کوین هیچ آپدیت یا ارتقایی ندارد؛ بیت کوین نیز همانند دیگر پلتفرمها از زمان راهاندازی خود تا به امروز، به طور مرتب ارتقا و بهروزرسانی شده است. از آنجایی که بیت کوین یک پروتکل منبعباز بوده، هر کسی که بخواهد، میتواند به کد منبع آن دسترسی داشته باشد؛ بنابراین هر کسی یا نهادی میتواند به عنوان یک توسعهدهنده در پروتکل این رمزارز فعالیت کند.
درمجموع، میتوان گفت که تیم توسعهدهنده بیت کوین جامعهای از برنامهنویسان است که کد منبع بیت کوین را نصب کردهاند و به شبکه این رمزارز پیوستهاند. توسعهدهندههای این رمزارز در سرتاسر جهان پخش شدهاند. هر تغییراتی که در شبکه این رمزارز لحاظ شود، به توافق جمعی جامعه مذکور خواهد بود. برای تبدیل شدن به یک توسعهدهنده در شبکه بیت کوین باید نرمافزار هسته بیت کوین (Bitcoin core) یا بیت کوین کُر را روی سختافزار تحت کنترل خود راهاندازی کنید.
وایت پیپر بیت کوین
در 31 اکتبر 2008، از طریق انتشار مقالهای به نام وایت پیپر بیت کوین (Bitcoin Whitepaper)، بیتکوین به عنوان ارز دیجیتالی که یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا (P2P) ارایه میدهد، به جهان معرفی شد. این مقاله که شامل 9 صفحه میشود، از بیت کوین به عنوان ساختاری برای انجام تراکنشهای الکترونیکی و بدون نیاز به اعتمادکردن، رونمایی کرد؛ ساختاری مطمئن که برای انجام پرداختها بدون اینکه شخص ثالثی به عنوان واسطه عمل کند، قابل استفاده باشد.
همچنین وایت پیپر بیت کوین با زبانی ساده به شرح مفاهیم پیچیده تکنولوژیکی این نوآوری پرداخته و آنها را به اصطلاحاتی قابل درک تبدیل کرده است. به عنوان مثال، اصطلاح «غیرمتمرکز» (Decentralized) که اغلب هنگام بحث در مورد ارزهای دیجیتال و بلاکچین استفاده میشود، در وایت پیپر بیت کوین به این سادگی توضیح داده شده است؛ یک پلتفرم غیرمتمرکز به سیستمی اشاره دارد که به طور گسترده، توزیع شده و هیچ مکان یا مرجع متمرکزی روی آن کنترل ندارد. به عبارت دیگر، فناوری و زیرساخت حاکم در یک پلتفرم غیرمتمرکز، برای ایجاد، عرضه، توسعه، امنیت و مدیریت آن پلتفرم به هیچ نهاد متمرکزی نظیر بانکها، دولتها و… متکی نیست.
موضوع دیگری که در وایت پیپر بیت کوین به آن اشاره شده، مفهوم دابل اسپندینگ (Double Spending) یا «دوبار خرجکردن» است. در سیستمهای پولی سنتی برای جلوگیری از مشکل دوبار خرج کردن، از نظارت یک نهاد واسطه استفاده میشود. از آنجایی که بیت کوین هیچ نهاد ناظری به عنوان واسطه ندارد، برای جلوگیری از این وقوع این مشکل، از فناوریهایی مانند UTXO یا خروجیهای خرج نشده تراکنش (Unspent Transaction Output)، امضای دیجیتال (Digital Signature) و علم رمزنگاری استفاده میکند. در ادامه بهطور مختصری چگونگی این کار را توضیح میدهیم.
ویژگیهای رمزارز بیت کوین
موارد زیر را میتوان به عنوان ویژگیهای حیاتی بیت کوین که آن را تبدیل به یک دارایی یا سیستم منحصربهفرد تبدیل کردهاند، نام برد:
تمرکززدایی (Decentralization)
شفافیت (Transparency)
اپنسورس یا متنباز (Open Sourced)
دسترسی آسان و ایمن (Easy & Safe)
حریم خصوصی (Privacy)
مقاوم در برابر سانسور (Censorship Resistant)
منبعی برای ذخیره ارزش و مقاوم در برابر تورم
تغییرناپذیر (Immutable)
سقف عرضه محدود (21 میلیون واحد کوین BTC)
دارای فرایند استخراج مطمئن اثبات کار (PoW)
خالق ناشناخته
و…
در جدول زیر به مقایسه بیت کوین با دو کلاس دارایی برتر دیگر، از نظر ویژگیهای پولی پرداختهایم:
ویژگیهایدارایی
بیتکوین
طلا
ارزفیات
قابلرسیدگیوپیگیری
زیاد
متوسط
متوسط
تعویضپذیری
زیاد
زیاد
زیاد
قابلحمل
زیاد
کم
زیاد
بادواموماندگاری
زیاد
زیاد
کم
تقسیمپذیری
زیاد
کم
متوسط
کمیابی
زیاد
متوسط
کم
پیشینهتاریخی
کم
زیاد
متوسط
مقاومدربرابرسانسور
زیاد
کم
کم
هزینهجعلکردن
زیاد
زیاد
کم
غیر متمرکز و توزیع پذیری
زیاد
متوسط
کم
مزایا و معایب بیت کوین
غیرمتمرکز بودن و امنیت در شبکه باعث میشود که بسیاری از مردم خرید بیت کوین را به عنوان سرمایه گذاری و وسیله مبادله بدانند. با این حال، بیت کوین نیز در معرض ریسکها و چالشهایی قرار دارد. به عنوان مثال، هشدارهای بسیاری توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، سازمان تنظیم مقررات صنعت مالی (FINRA) و اداره حمایت مالی مصرف کننده (CFPB) در رابطه با سرمایه گذاری بیت کوین صادر شده است.
عدم وجود مقررات یکسان در مورد بیت کوین و سایر ارزهای ارز دیجیتال، نگرانیهایی را در مورد طول عمر و اعتماد به بیت کوین ایجاد میکند.
صرافی های ارز دیجیتال نیز مانند هر سیستم مجازی دیگری در معرض خطر هکرها، بدافزارها و اشکالات عملیاتی هستند.
یکی دیگر از معایب بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال این است که دارایی سرمایه گذاران از طریق شرکت حمایت از سرمایه گذاران اوراق بهادار (SIPC) یا شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) بیمه نمیشوند.
از طرفی، بیت کوین در طول عمر خود شاهد نوسانات شدید قیمت بوده است و با توجه به حجم بالای خرید و فروش در صرافی ها، نسبت به هر رویداد خبری بسیار حساس است.
تپ روت چیست و چه تاثیری بر قیمت بیت کوین دارد؟
تپ روت Taproot ارتقای شبکه بیت کوین است که تراکنشهای خصوصی و امنتر را تسهیل میکند و در عین حال مقیاسپذیری را نیز بهبود میبخشد. تپ روت شامل مجموعهای از تغییرات است که نحوه انجام تراکنشها را تغییر میدهد، همچنین به فعال کردن عملکردهای جدید در بلاک چین بیت کوین کمک میکند. آپدیت تپ روت به عنوان مهمترین ارتقای بیت کوین از زمان به روزرسانی سگویت در سال ۲۰۱۷ در نظر گرفته میشود.
Taproot در سال ۲۰۱۸ توسط گرگوری ماکسول پیشنهاد شد. پیشنهاد ماکسول پرداختن به برخی حوزههای فناوری بیتکوین بود. از زمان راه اندازی آن در سال ۲۰۰۹، محبوبیت بیت کوین منجر به کاهش سرعت تراکنش و افزایش کارمزد تراکنشها شده است. در ابتدا بیت کوین برای انجام ۷ تراکنش در ثانیه توسعه یافت اما با افزایش کاربران، سرعت تراکنشها کاهش و کارمزد تراکنشها افزایش یافت و به ۶۰ دلار در سال ۲۰۲۱ رسید. همچنین، جزئیات تراکنشهای بیت کوین برای هر کسی در بلاک چین قابل مشاهده است. به این معنی که هر کاربر با اطلاعات آدرس مربوطه میتواند تاریخچه تراکنشهای کاربر دیگری را مشاهده کند. در ارتقای Taproot، ماکسول به دنبال افزایش مقیاس پذیری، حریم خصوصی و امنیت بیت کوین با معرفی یک سری پیشنهادات بهبود بیت کوین بود.
به صورت کلی تپ روت طراحی شده است تا به طور قابل توجهی دوام طولانی مدت بیت کوین را افزایش دهد و در را به روی عملکردهای جدید، از جمله برنامههای DeFi، باز میکند. در واقع تپ روت این پتانسیل را دارد که هم تراکنشها را ساده کرده و هم احتمال نقض حریم خصوصی را کاهش دهد. علاوه بر این، کارمزد تراکنشها را کاهش داده و توان عملیاتی را نیز افزایش میدهد. شاید مهمترین تاثیر این ارتقا، معرفی تدریجی عملکردی شبیه قرارداد هوشمند به بلاک چین بیت کوین باشد. تپ روت عملکرد و انعطافپذیری تراکنشهای پیچیده بیت کوین را افزایش میدهد. با این حال، به دلیل نحوه طراحی، بیت کوین به این زودی با عملکرد قرارداد هوشمند اتریوم برابری نخواهد کرد.
هاوینگ بیت کوین
یکی از مهمترین رویدادها در بلاک چین بیت کوین، halving یا نصف شدن است که طی این رویداد، عرضه بیت کوینهای جدید و پاداش استخراج آنها به نصف کاهش مییابد. پس از استخراج هر ۲۱۰۰۰۰ بلاک یا تقریباً هر چهار سال، پاداش بلاکی که به استخراجکنندگان بیتکوین برای پردازش تراکنشها داده میشود، به نصف کاهش مییابد. این روش بیت کوین، برای اعمال تورم مصنوعی قیمت تا زمانی که همه بیت کوینها آزاد شوند، اجرا میشود. با هر هاوینگ، نرخ تورم کاهش مییابد و در نتیجه باعث افزایش قیمت بیت کوین میشود. از سال ۲۰۲۲، به استخراج کنندگان بیت کوین، به ازای هر بلاکی که با موفقیت استخراج میکنند، ۶.۲۵ بیت کوین (BTC) تعلق میگیرد. رویداد هاوینگ بعدی در سال ۲۰۲۴ اتفاق میافتد که در آن پاداش بلاک به ۳.۱۲۵ کاهش مییابد. البته با گذشت زمان، با نزدیک شدن پاداش بلاک به صفر، تأثیر هر هاوینگ نیز کاهش مییابد.
هاوینگ بسیار مهم است چرا که با نزدیک شدن به عرضه محدود خود، کاهش دیگری را در نرخ بیت کوینهای جدید تولید میکند. حداکثر عرضه کل بیت کوین ۲۱ میلیون است. تا اواخر آگوست ۲۰۲۲، حدود ۱۹.۱ میلیون بیت کوین در حال حاضر در گردش وجود دارد که تنها حدود ۱.۹ میلیون بیت کوین باقی مانده است تا از طریق پاداش استخراج منتشر شود.
سرمایه گذاری روی بیت کوین
سرمایهگذاری روی بیت کوین یا هر دارایی دیگری ملزم به بررسی پارامترهای زیادی است؛ به همین دلیل، نمیتوان برای همه افراد یک نسخه یکسان پیچید. به عنوان مثال، میزان سرمایه، مدت زمان مورد انتظار برای رسیدن سرمایهگذاری به بهرهوری، تیپ شخصیتی سرمایهگذار از نظر ریسکپذیری و ریسکگریزی و دهها مورد دیگر روی تصمیم سرمایهگذاری شما موثر هستند. اما به طور کلی، اگر بخواهیم به گذشته بیت کوین اکتفا کنیم، سرمایهگذاران اولیه پس از خرید بیت کوین تا به امروز بازدهی قابلتوجهی کسب کردهاند.
شرکتهای بزرگی که روی بیتکوین سرمایه گذاری کردند
بیتکوین در طول 14 سال گذشته مورد توجه، شرکتهای زیادی واقع شده و کمپانیهای بزرگی روی آن سرمایهگذاری کرده است. در زیر به معرفی فهرستی از 10 شرکت عمومی که روی بیت کوین سرمایهگذاری کرده و بیشترین ذخایر بیتکوین را در سال 2023 دارند، میپردازیم:
۱. میکرو استراتژی (MicroStrategy): میکرو استراتژی در حال حاضر با 129٬699 بیتکوین در سبد خود در صدر فهرست قرار دارد. مدیر عامل این شرکت، مایکل سیلر (Michael Saylor)، مدافع سرسخت بیت کوین بوده و منبع خزانهداری شرکت را به ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است. اگرچه بهای تمام شده این سرمایهگذاری برای میکرو استراتژی 3.975 میلیارد دلار و ارزش فعلی آن 2.905 میلیارد دلار است. اما سیلور همچنان نسبت به چشمانداز بلندمدت بیتکوین خوشبین بوده و مطمئن است که این سرمایهگذاری در آینده نتیجه خواهد داد.
2. هلدینگ دیجیتال ماراتون (Marathon Digital Holdings): ماراتون یک شرکت استخراج ارز دیجیتال است که در حال حاضر دارای 10٬054 بیت کوین با بهای تمام شده 150 میلیون دلار و ارزش فعلی 225 میلیون دلار است.
۳. صرافی جهانی کوین بیس (Coinbase): کوین بیس به عنوان یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان، در حال حاضر دارای 9٬000 بیت کوین با ارزش تمام شده 173.7 میلیون دلار و ارزش فعلی 201.6 میلیون دلار است.
4. شرکت بلاک یا اسکویر سابق. این شرکت خدمات مالی و پرداخت موبایلی در حال حاضر دارای 8٬027 بیت کوین با ارزش تمام شده 220 میلیون دلار و ارزش فعلی 179.8 میلیون دلار است.
۵. شرکت استخراج ارز دیجیتال هات 8 (Hut 8 Mining Corp). هات 8 یکی از شرکتهای استخراج ارز دیجیتال هست که با سرمایهگذاری در بیتکوین، سبد سهام خود را متنوع کرده است. این شرکت در حال حاضر دارای 7٬078 بیت کوین با ارزش فعلی 158.5 میلیون دلار است.
۶. شرکت هایو بلاکچین (Hive Blockchain): هایو بلاکچین یک شرکت استخراج رمزارز است که در کانادا و سوئد فعالیت میکند. این شرکت در حال حاضر 3٬091 بیت کوین با ارزش فعلی 69.2 میلیون دلار دارد.
۷. شرکت نکسان (NEXON): نکسان یک شرکت چندملیتی ژاپنی – کرهای در زمینه بازیهای ویدیویی است که از سال 1994 فعالیت میکند. این شرکت دارای 1٬717 بیتکوین به ارزش 38٬458٬825 دلار با قیمتهای فعلی بازار است. سرمایهگذاری نکسان در بیت کوین بخشی از استراتژی تنوع بخشی آن که شامل سرمایهگذاری در سایر صنایع غیر بازی میشود، خواهد بود.
۸. کارگزاری ویجر دیجیتال (Voyager Digital): ویجر دیجیتال یک کارگزاری در کانادا است که به دلیل فعالیتهای وامدهی کریپتویی خود و به دنبال فروپاشی صرافی FTX و شرکتهای تابعه آن، اعلام ورشکستگی کرد. با این وجود، تا مارس 2023 این شرکت دارای 1٬239 بیتکوین به ارزش 27٬752٬175 دلار با قیمتهای فعلی بازار است.
برای فصل 11 ورشکستگی ارایه کرده است. تا مارس 2023، این شرکت دارای 1239 بیت کوین به ارزش 27752175 دلار با قیمت های فعلی بازار است.
۹. شرکت آکر سولوشنس (Aker ASA): آکر سولوشنس یک شرکت سرمایهگذاری صنعتی نروژی است که از سال 1841 شروع فعالیت میکند. این شرکت دارای 1٬170 بیتکوین با ارزش فعلی 26٬206٬654 دلار از طریق شرکت تابعه خود است. ریس این شرکت، کیل اینگه روکه (Kjell Inge Røkke)، یکی از حامیان سرسخت بیت کوین بوده و معتقد است که این رمزارز میتواند به تسریع انتقال و ایجاد آیندهای پایدارتر کمک کند.
۱۰. میتو (Meitu): میتو یک شرکت چینی فعال در حوزه فناوری است که نرمافزار پردازش تصویر و ویدیو را برای دستگاههای تلفن همراه توسعه میدهد. از مارس 2023، این شرکت دارای 940 بیت کوین به ارزش فعلی 21,074,406 دلار است.
آیا بیت کوین سرمایهگذاری خوبی است؟
اگر بخواهیم منصف باشیم، سرمایهگذاری در بیت کوین چندین مزیت را نسبت به سرمایهگذاریهای سنتی به شما ارائه میدهد. برای مثال دلیل اصلی که یک سرمایه گذار سنتی ممکن است بخواهد به خرید بیت کوین روی آورد، محافظت در برابر تورم و احتمالاً فروپاشی اقتصاد مبتنی بر ارزهای فیات است چرا که بیت کوین ذاتا در برابر تورم مصون است و ارزش آن با گذشت زمان افزایش مییابد.
همچنین بیت کوین یکی از نقد شوندهترین داراییهای سرمایهگذاری محسوب میشود. به صورتی که شما میتوانید به راحتی بیت کوین را به پول نقد تبدیل کنید. بازار ارز دیجیتال و بیت کوین به دلیل نوظهور بودن پتانسیل رشد بسیاری دارد که این موضوع سرمایهگذاری و خرید بیت کوین را به یک فرصت مناسب تبدیل میکند.
شایان ذکر است که برخلاف روند سرمایهگذاری و سفارش در سایر بازارهای مالی، فرآیند خرید و فروش بیت کوین فوری بوده و به لطف بلاکچین امنیت آن نیز تامین است. به این معنا که شما به راحتی میتوانید بیت کوین را خریداری و در کیف پول مناسب خود نگهداری کنید.
ریسک های خرید و فروش بیت کوین و نگهداری آن
بیت کوین ممکن است آینده تجارت و اقتصاد باشد اما به همان اندازه مهم است که از تهدیدهای سرمایهگذاری در بیت کوین آگاه باشید.
افزایش مقررات: مدت زمان زیادی است که سایه افزایش مقررات بر روی ارزهای دیجیتال افتاده است. کشورهای سرتاسر جهان با این موضوع دست و پنجه نرم میکنند که چگونه این صنعت گسترده را بدون از بین بردن، مدیریت کنند. کشور چین یکی از کشورهایی است که به شدت ارزهای دیجیتال را سرکوب میکند.
نوسانات: نوسانات بالای بیت کوین یکی از تهدیدهای خرید و فروش بیت کوین است. برای مثال اگر در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷ بیت کوین خریدید، قیمت آن ۲۰۰۰۰ دلار بود و تنها چند هفته بعد قیمت بیت کوین تا ۶۰۰۰ دلار نیز کاهش یافت. بیت کوین همیشه نوسانات زیادی داشته اما چیزی که در گذر زمان ثابت شده، افزایش قیمت آن در بلند مدت است.
هک شدن: مورد دیگر از تهدیدهای خرید و فروش بیت کوین خطر هک شدن آن است. هر چند که تا به حال چنین اتفاقی صورت نگرفته است. بسیاری اقدامات در حفظ امنیت بیت کوینهای ذخیره شده کاربران نقش دارد. برای مثال کاربری که کلیدهای خصوصی خود را با دیگران به اشتراک میگذارد در واقع سرمایه دیجیتالی خود را در معرض هک قرار داده است. پیشنهاد میکنیم برای داشتن سطح بالای امنیت، از کیف پولهای سخت افزاری برای ذخیره بیت کوینهای خود استفاده کنید.
غیرقابل ردیابی: نگرانی بعدی در مورد بیت کوین این است که از آن جایی که تراکنشها در بلاکچین ثبت میشوند، امکان معکوس کردن یا لغو تراکنشها وجود ندارد. ضمن اینکه ممکن است از ناشناس بودن تراکنشهای بیت کوین برای فعالیتهای مجرمانه سوء استفاده شود.
کندی سرعت پردازش: کندی تراکنش بیت کوین نیز یک چالش است. در حال حاضر بیت کوین برای انجام حجم بسیار بالای تراکنش مناسب نیست.
بهترین کیف پولهای ارز دیجیتال بیتکوین
سرمایهگذاران در زمان انتخاب یک کیف پول برای نگهداری ارز دیجیتال بیتکوین تنوع انتخاب زیادی دارند. تقریبا میتوان گفت هر پلتفرمی، از صرافیهای معاملاتی گرفته تا کیف پولهای سختافزاری و نرمافزاری که در دنیای رمزارزها فعالیت میکنند، امکان نگهداری بیتکوین را ارایه میدهند. اولویتهای سرمایهگذار مانند امنیت، تنوع در پشتیبانی از رمزارزهای مختلف، محیط کاربرپسند، پشتیبانی سریع، ارایه بستر معامله، دارای نسخه سازگار با سیستمعاملهای مختلف و… است که تعیین میکند کدام یک از کیف پولهای بیتکوین مناسب او است. در زیر برخی از بهترین کیف پولهای نگهداری بیتکوین را لیست کردهایم.
اکسدوس (Exodus): نرمافزاری
سیف پَل (SafePal): نرمافزاری و سختافزاری
لجر نانو ایکس (Ledger Nano X): سختافزاری
متامسک (MetaMask): نرمافزاری
تراست والت (Trust Wallet): نرمافزاری
ترزور (Trezor): سختافزاری
وبسایت بلاکچین داتکام (Blockchain.com): نرمافزاری و تحت وب
بیت کوین والت (Bitcoin Wallet): نرمافزاری و سازگار با اندروید
امنیت بیتکوین
میزان امنیت خود پروتکل و پروژه بیتکوین، بسیار متفاوت از امنیت سرمایهگذاری در بیتکوین یا نگهداری آن خواهد بود؛ بیتکوین خود به فناوری بلاکچین که از امنیت بالای برخوردار است، مجهز خواهد بود. به این معنی که قابل هک نیست یا هک کردن آن بسیار هزینهبر خواهد بود. اما امنیت سرمایهگذاری در آن، چون وابسته به پلتفرمهای شخص ثالثی نظیر صرافیها و کیف پولها خواهد بود، میتواند تا برخی ریسکها را به همراه داشته باشد.
به عنوان مثال، وقتی یک کاربر دارایی بیتکوین خود را در کیف پولی مانند تراست ولت یا حساب کاربری خود در یک صرافی نگهداری میکند، امنیت نگهداری بیتکوینهای او رابطه مستقیم با محتاط بودن او در نگهداری کلید خصوصی تراست ولتش یا رمز عبور حساب صرافی دارد. در زیر به چند مورد سرقت دارایی بیتکوین از برخی پلتفرمها اشاره میکنیم:
۱. هک صرافی مت گاکس (Mt. Gox). بدترین هک تاریخ بیتکوین، در سال 2014 و از طریق صرافی مت گاکس که در آن زمان تقریبا بزرگترین صرافی جهان بود اتفاق افتاد. در فوریه 2014، تقریبا 850 هزار بیتکوین از این صرافی به سرقت رفت که در آن زمان 450 هزار دلار ارزش داشت.
۲. هک صرافی بیتفینکس (Bitfinex). در سال 2016، صرافی مستقر در هنگ کنگ به نام بیتفینکس اعلام کرد که حدود 120 هزار بیت کوین از حساب کاربران آن به سرقت رفته است. در آن زمان، ارزش این مقدار بیتکوین تقریبا 72 میلیون دلار بود. خبر این هک، در آن زمان منجر به سقوط 20 درصدی قیمت بیت کوین شد.
۳. هک 7000 بیت کوین در بایننس. در می 2019، بایننس، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان، گزارش داد که مورد حمله هکرها واقع شده و تقریبا 7000 بیتکوین به ارزش 40 میلیون دلار از کیف پول آن به سرقت رفته است.
۴. هک کوکوین (KuCoin). یکی دیگر از صرافی شناخته شده دنیای ارزهای دیجیتال به نام کوکوین که در طول سالهای 2021 الی 2023 بین کاربران ایرانی بسیار محبوب بود، در سپتامبر 2020 مورد حمله واقع شد. کوکوین در این هک، بیش از 150 میلیون دلار در رمزارزهای مختلف (نه تنها بیت کوین) از دست داد.
در نظر داشته باشید که اگرچه تمام این دسته حملات و دهها مورد دیگر، منجر به از دست دادن دارایی بیت کوین کاربران شده است، اما هیچکدام روی شبکه بیتکوین و به دلیل امنیت درون شبکهای آن رخ ندادهاند. برای هک خود شبکه بیتکوین نیاز است که 51 درصد گرههای این رمزارز به توافق برسند؛ به عبارت دیگر، اگر یک هکر بخواهد هرگونه تغییری را در شبکه بیتکوین به نفع خود ایجاد کند، لازم است که حداقل 51 درصد از گرههای شبکه را کنترل کند (اصطلاحا به این نوع هک کردن، اتک 51 درصدی (51% attacks) میگویند). هک 51 درصدی شبکه بیتکوین در عمل تقریبا غیرممکن خواهد بود.
افزایش امنیت بیت کوین ها پس از خرید
با توجه به موارد فوق میتوان گفت که از لحاظ امنیت، نیاز نیست سرمایهگذاران بیتکوین نگران شبکه و پروتکل بیتکوین باشند. اما در رابطه با امنیت پلتفرمهای وابسته در هنگام سرمایهگذاری در بیتکوین، میتوانید با رعایت برخی نکات از جمله موارد زیر، امنیت نگهداری بیتکوینهای خود را افزایش دهید.
بیتکوینهای خود را در یک کیف پول سختافزاری ذخیره کنید.
کلید خصوصی کیف پولهای خود را خصوصی و آفلاین نگه دارید.
اگر قصد دارید برای مدتی خریدوفروش لحظهای و روزانه نداشته باشید، بیتکوینهای خود را از کیف پول آنلاین صرافیها به کیف پول نرمافزاری، موبایلی یا دسکتاپ منتقل کنید.
مراقب کلاهبرداریهای احتمالی از طریق پیامها یا ایمیلهای تبلیغاتی در این زمینه باشید.
نیاز نیست که به هر کسی بگویید، چقدر ارز دیجیتال دارید.
استخراج بیتکوین
علاوه بر سرمایه گذاری مستقیم در راستای خرید و فروش بیت کوین در قیمت های مختلف، امکان استخراج آن نیز وجود دارد. همانطور که احتمالا حدس میزنید، استخراج بیت کوین به فرایند اعتبارسنجی تراکنشهای شبکه بیتکوین و اضافهکردن بلاکهای اطلاعاتی آنها به شبکه اشاره دارد. این فرایند که توسط ماینرهای این رمزارز انجام میشود، امنیت شبکه بیتکوین را تامین میکند. همچنین نوعی کسب درآمد برای استخراجکنندهها محسوب میشود؛ زیرا علاوه بر مقداری بیتکوینی که به ازای استخراج هر بلاک دریافت میکند، کارمزد تراکنشهای موجود در هر بلاک که از مبدا تراکنش کسر میشود، به حساب آنها واریز خواهد شد.
فرایند استخراج بیتکوین یک سیستم رقابتی خواهد بود؛ بهویژه امروزه که نسبت به سالهای اولیه راهاندازی این رمزارز تقاضا برای آن بسیار زیاد شده است. به همین دلیل، برای کسب درآمد موفقیت آمیز از فرایند استخراج بیت کوین، لازم است که از سیستمهای سختافزاری قوی استفاده کنید. البته میتوانید سیستم در اختیار خود را از طریق یک استخر استخراج (Mining Pool) با دیگر شرکتکنندههای آن استخر به اشتراک بگذارید و سیستم خود را تقویت کنید.
در سالهای ابتدای استخراج بیتکوین هر کسی میتوانست با استفاده از کامپیوتر شخصی خود، مشغول به ماینینگ شود و کسب درآمد کند. اما امروزه به دلیل رقابت زیاد، استخراج بیتکوین با رایانه شخصی سودآور نیست. زیرا سختافزارهای ویژهای که قدرت پردازش زیادی دارند، ساخته شدهاند و مختص استخراج بیتکوین هستند. در سال 2013، یک سازنده سخت افزار رایانه مستقر در چین به نامCanaan Creative اولین مجموعه مدارهای مجتمع ویژه برنامه (ASIC) را برای استخراج بیت کوین منتشر کرد.
آیا استخراج بیتکوین در ایران قانونی است؟
از آنجایی که در طول چند سال اخیر، استخراج بیتکوین در ایران محبوبیت قابلتوجهی یافته و کاربران زیادی به کسب درآمد از این طریق پرداختهاند، امکان استخراج بیتکوین در ایران قانونی شده است. البته در نظر داشته باشید که استخراج بیتکوین ملزم به مصرف برق زیادی است. به همین دلیل استخراج بیتکوین در ایران ملزم به اخذ مجوزهای لازم از وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو خواهد بود.
قوانین و سیاست های جهانی در مقابل بیتکوین
فناوری بلاکچین و بیتکوین از نظر قانونگذاران و بانکهای مرکزی در سراسر جهان، هنوز یک پدیده نوظهور و بسیار جدید شناخته میشود. در مقایسه با دیگر بخشهای مالی، دولتها هنوز هم نتوانستهاند مجموع مقررات جامعی درباره بیتکوین و دیگر داراییها ارایه دهند.
قانونگذاران در سراسر جهان بهشدت با چالشهای تنظیم مقررات بیتکوین و دیگر رمزارزها درگیر هستند و نمیتوانند تصمیم درستی در این راستا اتخاذ کنند؛ تصمیم درست از آن جهت که هم نوآوری ناشی از این فضا را تقویت کند و اطمینان به آن را افزایش دهند. همچنین از مصرف کننده و کاربران این حوزه حمایت کنند.
به عنوان مثال، در ایالات متحده، نهاد خدمات درآمد داخلی (IRS) لایحهای تحت عنوان اطلاعیه IRS 2014-21 صادر کرده است که طبق آن رمزارزهایی مانند بیتکوین به عنوان یک دارایی برای اهداف مالیاتی فدرال در نظر گرفته میشوند. این بدان معناست که سود یا زیان حاصل از فروش یا مبادله این نوع داراییها مشمول مالیات میشود.
قوانین خرید و فروش بیت کوین در ایران
در ایران نیز همانند دیگر کشورها، وضعیت قانونگذاری بیتکوین و دنیای رمزارزها به صورت رسمی و شفاف اعلام نشده است. اما معامله و خریدوفروش آنها جرم محسوب نمیشود. البته پلتفرمهای معاملاتی که امکان خریدوفروش رمزارزها در ایران ارایه میدهند، باید تمام قوانین مبارزه با پولشویی و «KYC» یا احراز هویت مشتری را رعایت کنند
صرافی ایرانیکارت سایت رسمی خرید بیت کوین
اگر قصد خرید بیت کوین دارید حتما از طریق صرافیهای معتبر اقدام کنید. ایرانیکارت یکی از صرافیهای بزرگی است که در ده سال گذشته ارائهدهنده خدمات معاملاتی به ایرانیها بوده و که مزیتهای زیادی را برای کاربران خود فراهم میکند.
فهرست عناوین بیت کوین
اولین قدم رو برای سرمایهگذاری بردار!
چطوری از صرافی ایرانیکارت بیت کوین بخریم؟
در کمترین زمان ممکن در ایرانیکارت ثبت نام و احراز هویت شو و اولین معامله ارز دیجیتال خودت رو انجام بده
برای خرید یا فروش بیتکوین با نماد BTC ، ابتدا در وبسایت صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت ثبت نام کنید. پس از طی کردن مراحل احراز هویت، دسترسی خرید و فروش بیت کوین به مقدار مورد نظر به شما داده میشود.
خیر، بیت کوین به واحدهای کوچکتری به نام ساتوشی قابل تبدیل است و شما می توانید مبلغ کمتری از ۱ بیت کوین خریداری و در کیف پول خود نگهداری کنید.
برای فروش نیز هر میزانی از بیت کوین در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت قابل نقد شدن است.
پس از احراز هویت در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت، تمامی نقل و انتقالات در شبکه های مختلف به صورت آنی پس از تایید پلتفرم انجام خواهد شد.
تاکنون قانونی برای خرید و فروش بیت کوین توسط مردم عادی، ابلاغ نشده است. تنها موضوعی که از طرف دولت به صراحت در مورد خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزها دیجیتال ابلاغ شده این است که خرید و فروش بیت کوین توسط بانک ها، موسسات و نهادهای مالی، صرافیها غیر قانونی میباشد. در مقابل استخراج بیت کوین در ایران قانونی است به شرطی که از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزهای لازم اخذ گردد.
ایمنترین راه خرید بیت کوین استفاده از صرافی ارز دیحیتال ایرانیکارت با بیش از یک دهه فعالیت در این حوزه است. البته وبسایت رسمی بیت کوین در ادرس bitcoin.org در دسترس است.
در ۱۰ سال گذشته یکی از پربازده ترین سرمایه گذاری ها خرید و نگهداری BTC بوده است. با بررسی این داده می توان دریافت که خرید و سرمایه گذاری و فروش این کوین با قیمت بالاتر یکی از استراتژی های سودساز در گردش مالی است.
شما با هر مبلغی می توانید در صرافی ایرانیکارت بیت کوین بخرید. بهتر است همراه با بیت کوین کوین و توکن های دیگری نیز در سبد معاملاتی یا سرمایه گذاری خود داشته باشید.
به دلیل محدود بودن تعداد بیت کوین ها به مرور زمان ارزش این کوین افزایش می یابد. همانطور که در دهه ی گذشته قیمت بیت کوین به صورت بلند مدت همواره صعودی بوده است. به صورت کلی به دید بلند مدت هر فرصتی را می توان برای خرید بیت کوین غنیمت شمرد.