آموزش تحلیل ارز دیجیتال

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) چیست و چرا مهم است؟

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) چیست و چرا مهم است؟

بازارهای مالی مخصوصا بازار کریپتو و فارکس، هیجانات بسیار زیادی دارند. فعالیت در این بازارها مستلزم دانش فنی است. چرا که اگر نتوانید روند بازار را شناسایی کنید با مشکلات زیادی رو‌به‌رو خواهید شد. زمانی که شما بتوانید احساسات حرکت بازار را تجزیه و تحلیل کنید؛ قادر خواهید بود که تصمیمات بهتری بگیرید و هوشمندانه معامله کنید. برای درک احساسات بازار، باید تحلیل سنتیمنتال را آموزش ببینید. این روش تحلیلی، جزو جدیدتری ابزارهای معاملاتی به شمار می‌رود. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که تحلیل سنتیمنتال چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم. 

تحلیل سنتیمنتال چیست؟ 

فعالیت در بازارهای مالی به احساسات تریدرها وابسته است. این احساسات شامل ترس، طمع، حرص، نگرانی، هیجان و… هستند. تحلیل سنتیمنتال (Sentiment analysis)، یکی از روش‌های مدرن برای تحلیل بازارهای مالی است که بر اساس تحلیل عواطف و احساسات تریدرها انجام می‌شود. این روش تحلیلی در همه بازارهای مالی از جمله بورس، ارز دیجیتال، فارکس و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اگر دقیق‌تر بیان کنیم، سنتیمنتال یک روش تحلیلی نیست؛ بلکه یک روش معامله‌گری به شمار می‌رود. این روش به‌عنوان یکی از جدیدترین روش‌های تحلیل بازار شناخته می‌شود که بر اساس علم اقتصاد و روانشناسی بازار انجام می‌شود. تحلیل سنتیمنتال با تحلیل رفتار و حرکت تریدرها به شما کمک می‌کند که بتوانید بهترین تصمیمات را در بازارهای مالی بگیرید.

احساسات تریدرها تاثیر مثبت و مستقیمی روی تغییر روند قیمتی دارایی‌ها ایفا می‌کنند. به‌عنوان مثال اگر تریدرها احساس مثبتی درباره بازار داشته باشند؛ تمایل بیشتری برای خرید خواهند داشت. در مقابل اگر ترس به آن‌ها غلبه کند، سعی می‌کنند که دارایی‌های خود را هر چه سریع‌تر به فروش برسانند. در چنین شرایطی استفاده از تحلیل احساسات موجود در بازار، بهترین گزینه برای شماست تا بتوانید به احساسات تریدرها پی ببرید و بهترین عکس العمل را داشته باشید.

اهمیت تحلیل سنتیمنتال

چرا تحلیل سنتیمنتال مهم است؟

رفتار 90% از تریدرها بیشتر بر اساس احساسات شکل می‌گیرد تا به‌صورت منطقی و از روی تحلیل. به همین جهت باید دنبال راه حلی باشید که به شما کمک کند شناخت بهتری از روند حرکتی ارزها داشته باشید و در موقعیت‌های مختلف بهترین تصمیم‌ها را بگیرید. تحلیل سنتیمنتال همان راه حلی است که به کمک آن می‌توانید وضعیت احساساتی خود را کنترل کرده و حتی در بدترین شرایط ممکن نیز سودهای قابل توجهی به دست آورید.

سنتیمنتال نقش پر رنگ‌تری در معامله ارز دیجیتال و بازار فارکس دارد. چرا که این بازارها سرشار از هیجان هستند و نوسانات قیمتی زیادی را تجربه می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که تشخیص روند حرکتی بازار و احساسات تریدرها سخت‌تر شود. در چنین شرایطی به کمک روش تحلیلی سنتیمنتال می‌توانید بهترین زمان ورود به معامله و خروج از آن را شناسایی کنید. با توجه به این تفاسیر می‌توان گفت که سنتیمنتال به‌ عنوان یک برگ برنده برای موفقیت شما در بازارهای مالی شناخته می‌شود.

تفاوت تحلیل سنتیمنتال با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

روش‌های تحلیلی انواع مختلفی دارند و با گذشت زمان شاهد پیشرفت این روش‌ها هستیم. در حال حاضر تحلیل سنتیمنتال، تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و تحلیل آنچین به‌عنوان معتبرترین روش‌های تحلیل موجود در بازار شناخته می‌شوند که برای کسب نتایج بهتر از معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه عملکرد هر یک از این تحلیل‌ها با دیگری متفاوت است و برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این که درک بهتری نسبت به این روش‌های تحلیلی داشته باشید لازم است که تفاوت آن‌ها را بدانید. در این بخش قصد داریم تفاوت این سه روش تحلیلی را مورد بررسی قرار دهیم.

تحلیل فاندامنتال روشی است که طی آن اخبار مربوط به بازار از جمله اتفاقات سیاسی، اجتماعی، وضعیت اقتصادی و تغییر و تحولات دنیا مورد بررسی قرار می‌گیرد. در واقع تحلیل فاندامنتال به شما کمک می‌کند که همه عوامل تأثیرگذار بر روند بازار یا یک دارایی را تحت نظر بگیرید و بر اساس آن تصمیم به معامله بگیرید.

تحلیل تکنیکال روی داده‌های موجود یعنی چارت‌ها، تاریخچه ارز و مواردی از این قبیل تمرکز می‌کند. در واقع تحلیل تکنیکال به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید نحوه تغییر روند بازار را تشخیص دهید و بهترین زمان برای انجام معاملات را بشناسید. اغلب اوقات تحلیل تکنیکال تا زمانی که اخبار منفی گریبان گیر بازار نشود، درست عمل می‌کند.

تحلیل سنتیمنتال؛ کاملا با دو روش تحلیلی قبلی متفاوت است. این روش تحلیلی، احساسات موجود در بازار را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در واقع این روش تحلیلی به تریدرها امکان می‌دهد که طبق روند بازار معامله کنند، قدرت تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند و در مواقع حساس بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند.

نکته: هر یک از روش‌های تحلیلی نقاط قوت و ضعف خود را دارند و شما نباید قدرت هیچ کدام از این تحلیل‌ها را دست کم بگیرید. بلکه باید این روش‌های تحلیلی را با یکدیگر ترکیب کنید تا بتوانید بهترین نتایج ممکن را در بازارهای مالی به دست آورید.

ابزارها و اندیکاتورهای تحلیل سنتیمنتال

تحلیل سنتیمنتال بر اساس احساسات تریدرها شکل می‌گیرد. برای اینکه بتوانید احساسات کاربران فعال در بازار را بررسی کنید، لازم است که از یک سری ابزارها و اندیکاتورها استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند که بتوانید احساسات حاکم بر بازار را به خوبی شناسایی کنید و بر اساس آن تصمیمات هوشمندانه‌ای بگیرید. مهم‌ترین ابزارها و اندیکاتورهای تجزیه و تحلیل سنتینمنتال در بازار عبارت‌اند از:

1- شاخص ترس و طمع (Fear and greed index)

شاخص ترس و طمع یکی از ابزارهای رایگانی است که برای بررسی احساسات موجود در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار کاملا  رایگان است و میزان اطمینان تریدرها به بازار را برای شما نمایش می‌دهد. 

 

Latest Crypto Fear & Greed Index

شاخص ترس و طمع بر اساس معیارهایی همچون حجم معاملات، نوسانات، نتایج جستجوی گوگل و اخبار حاکم بر بازار سنجیده می‌شود. به کمک این ابزار می‌توانید نتیجه بگیرید که احساسات بازار به چه صورت است و سرمایه‌گذاران چگونه عمل می‌کنند.

2- شاخص صعودی و نزولی (Bull & Bear Index)

شاخص صعودی و نزولی که به آن شاخص BBI نیز گفته می‌شود به‌عنوان یک ابزار حیاتی برای تحلیل احساسات بازار شناخته می‌شود. این شاخص بر اساس احساسات مربوط به بیت کوین در شبکه‌های اجتماعی تعیین می‌شود. این ابزار طی هر ساعت به‌روزرسانی شده و به شما نشان می‌دهد که بازار در چه وضعیتی قرار دارد. اگر شاخص عدد صفر را نشان دهد به منزله بازار نزولی اما اگر شاخص عدد یک را نشان دهد به منزله بازار صعودی است. 

3- شاخص نوسان موجود در بازار (VIX)

شاخص نوسان که به آن شاخص ویکس نیز گفته می‌شود بر اساس قیمت معاملات تعیین می‌شود. هر چقدر این اندیکاتور رقم پایین‌تری را نشان دهد به منزله وجود نوسان پایین در بازار است و تریدرها با اطمینان بیشتری می‌توانند روی دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند. اما با افزایش شاخص ویکس شاهد ریسک کمتر معامله‌گران خواهید بود چرا که در چنین شرایطی معامله‌گرها بیشتر روی حفظ دارایی‌های خود تمرکز می‌کنند.

4- اندیکاتور سقف-کف (High-Low)

این اندیکاتور بر اساس بیشترین و کمترین قیمت طی 52 هفته آخر محاسبه می‌شود. هر چقدر تعداد واحدهای با قیمت بالا بیشتر باشد نشان می‌دهد که بازار در وضعیت صعودی قرار دارد. اما با مشاهده افزایش تعداد واحدهای با قیمت پایین می‌توانید به این نتیجه برسید که بازار سیر نزولی را تجربه خواهد کرد.

5- شاخص درصد صعودی (BPI)

این اندیکاتور برای بررسی وضعیت صعودی یا نزولی بودن بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاخص درصد صعودی درصدی بین صفر تا 100 را به شما نمایش می‌دهد. اگر این شاخص روی عدد 80 یا بیشتر قرار داشته باشد، نشان می‌دهد که احساسات تریدرها نسبت به بازار مثبت است و احتمال افزایش تقاضا در بازار وجود دارد. اما در صورتی که شاخص BPI عددی کمتری از 20 را نشان دهد یعنی سنتیمنت بازار منفی است و سرمایه‌گذاران تمایل به فروش دارایی‌های خود دارند.

چگونه از تحلیل سنتیمنتال در ترید ارز دیجیتال استفاده کنیم؟

بازار ارز دیجیتال یک بازار هیجانی و پر نوسان است به همین جهت با تشخیص احساس بازار می‌توانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید. برای استفاده از این روش تحلیلی در بازار کریپتو می‌توانید از چندین معیار مختلف استفاده کنید. این معیارها به شما کمک می‌کنند که احساس بازار را به خوبی شناسایی کرده و عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارید.

  • شاخص ترس و طمع: این شاخص یکی از بهترین موارد برای پی بردن به احساسات موجود در بازار ارزهای دیجیتال است. این شخص اعدادی بین 0 تا 100 را برای تریدرها نمایش می‌دهد. هر چقدر این عدد کوچکتر بوده و به صفر نزدیک باشد نشان می‌دهد که ترس زیادی به بازار حاکم است. اما اگر این عدد بزرگتر باشد و به 100 نزدیک شود نشان می‌دهد که طمع بین تریدرها به بالاترین حد خود رسیده است. با استفاده از شاخص ترس و طمع می‌توانید به این قضیه پی ببرید که میزان اعتماد تریدرها به بازار چقدر است و آیا می‌توان در حال حاضر معامله‌ای انجام داد.

چگونه از تحلیل سنتیمنتال در ترید ارز دیجیتال استفاده کنیم؟

  • شبکه‌های اجتماعی: بازار ارزهای دیجیتال یک بازار پر نوسان است که وابستگی زیادی به اخبار فاندامنتال دارد. توییت افراد سرشناس همچون ایلان ماسک و شبکه‌های اجتماعی همچون دیسکورد، ردیت و تلگرام نقش مهمی در تحلیل درست سنتیمنتال دارند. بنابراین اگر می‌خواهید احساسات بازار را به خوبی درک کنید لازم است که شبکه‌های اجتماعی را به خوبی زیر نظر داشته باشید. با استفاده از ابزار گوگل ترندز می‌توانید به محبوبیت ارزها و میزان جستجوی آن‌ها طی بازه‌های زمانی مختلف پی برده و وضعیت آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید.
  • فعالیت نهنگ‌های ارز دیجیتال: برای این که بتوانید احساسات موجود در بازار ارزهای دیجیتال را شناسایی کنید باید حرکت نهنگ‌ها را نیز زیر نظر بگیرید. اغلب تریدرها این کار را انجام می‌دهند و با رصد کیف پول‌ نهنگ‌ها نسبت به خرید و فروش ارزهای دیجیتال اقدام می‌کنند. شما نیز با بررسی این مورد می‌توانید مثبت یا منفی بودن احساس در بازار کریپتو را تشخیص داده و از موقعیت‌های موجود استفاده لازم را ببرید.

بیشتر بخوانید: معرفی پلتفرم‌های ردیابی نهنگ‌های ارز دیجیتال

سخن پایانی

تحلیل سنتیمنتال یکی از بهترین روش‌های تحلیلی است که می‌توان از آن در تمام بازارهای مالی استفاده کرد. این روش تحلیلی که برخی از افراد آن را تکنیک معامله‌گری نیز در نظر می‌گیرند شانس شما برای موفقیت در بازارهای مالی را افزایش می‌دهد. چرا که شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای مختلف احساسات موجود در بازار را شناسایی کرده و بهترین تصمیمات را در زمان‌های مهم بگیرید.

 تجزیه و تحلیل احساسات در بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چون نوع نگرش شما را تغییر داده و به شما این فرصت را می‌دهد که بتوانید استراتژی معاملاتی بهتری برای خود بچینید. در این مقاله بررسی کردیم که تحلیل سنتیمنتال چیست و چگونه می‌توان از آن در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کرد. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
آموزش گرفتن جم رایگان فری فایر + بازی کنیم جم بگیریم؟
دانستنی های گیفت کارت
آموزش گرفتن جم رایگان فری فایر + بازی کنیم جم بگیریم؟
چگونه جم رایگان فری فایر بگیریم؟ این سوال یکی از رایج‌ترین سوالاتی است که گیمرها با آن مواجه می‌شوند و برای انجام بهتر بازی فری فایر به دنبال جواب دقیقی...
تتر چیست؟ محبوب ترین استیبل کوین دنیا
معرفی ارز دیجیتال
تتر چیست؟ محبوب ترین استیبل کوین دنیا
تتر (USDT) بزرگ‌ترین استیبل‌کوین از نظر ارزش بازار است. از اصلی‌ترین کاربرد این نوع دارایی‌ها می‌توان به این مورد اشاره کرد که معامله‌گران بازار رمزارزها از تتر و دیگر استیبل‌کوین‌های...
آموزش نحوه خرید و فروش تتر در ایران
سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
آموزش نحوه خرید و فروش تتر در ایران
در دنیای جذاب رمزارزها و بازارهای مالی دیجیتال، تتر (USDT) به عنوان یک رمزارز محبوب و پایدار برای انتقال و نگهداری ارزش مالی در جهان و علی الخصوص ایران جایگاه...
تاریخچه بیت کوین از ابتدا تا سال ۲۰۲۴
آموزش ارز دیجیتال
تاریخچه بیت کوین از ابتدا تا سال ۲۰۲۴
ساتوشی ناکاموتو، نابغه‌ای ناشناس بود که دنیای فناوری را تکان داد. این شخص ناشناس در یکی از انجمن‌های اینترنتی در سال 2008 خلق یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز را پیشنهاد کرد...
کسب درآمد دلاری از فروش عکس در سایت های خارجی
دانستنی های درآمد ارزی و فریلنسری
کسب درآمد دلاری از فروش عکس در سایت های خارجی
متاسفانه بیشتر عکاسان اطلاعات دقیقی از نحوه کسب درآمد دلاری از فروش عکس در سایت های خارجی نداشته و نمی‌دانند که چگونه به کمک آن درآمد ارزی مناسبی را به...
پی پال چیست؟ آموزش صفر تا صد حساب پی پال
حساب های بین المللی
پی پال چیست؟ آموزش صفر تا صد حساب پی پال
حتما برای شما هم پیش آمده که بخواهید از سایتی خرید کنید یا در سایتی اشتراکی ایجاد کنید و ندانید بهترین و مطمئن‌ترین روش برای پرداخت هزینه کدام است. وقتی...