کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ معرفی بهترین کیف پول ها

کیف پول‌های ارز دیجیتال ابزاری ضروری برای خرید، تجارت و فروش رمزارز هستند. معامله گران برای ذخیره ایمن رمزارزها و همچنین محافظت و اعتبارسنجی اطلاعات تراکنش، به آن‌ها نیاز دارند. کیف پول‌های رمزنگاری شده سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری که به آن‌ها ذخیره‌سازی سرد و گرم نیز می‌گویند، راه‌حل‌های اختصاصی را در مقایسه با صرافی‌های ارزهای دیجیتال به معامله‌گران ارائه می‌دهند. اگر می‌خواهید از بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری استفاده کنید، باید یک کیف پول ارز دیجیتال داشته باشید.

بهترین کیف پول های ارز دیجیتال

برای مشاهده همه کیف پول‌های سخت افزاری کلیک کنید!

برای مشاهده همه کیف پول‌های نرم افزاری کلیک کنید!

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

با توجه به ماهیت رمزارزها، این نوع دارایی‌ها در هیچ مکان واحدی ذخیره نمی‌شوند یا در هیچ کجا به شکل فیزیکی وجود ندارند؛ تمام آنچه وجود دارد سوابق تراکنش‌های ذخیره شده در بلاکچین است؛ سوابقی که با استفاده از مفاهیمی تحت عنوان «کلید‌های‌ خصوصی و عمومی» از یکدیگر متمایز می‌شوند. از این رو، یک کیف پول‌ ارز دیجیتال در قالب نسخه‌ای نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری ارائه می‌شود که امکان ذخیره کلیدهای عمومی و خصوصی را دارد و از این طریق با بلاک‌چین‌های مختلف ارتباط برقرار می‌کند که کاربران آن بتوانند موجودی خود را کنترل و عملیات نقل و انتقالات انجام دهند.

وقتی شخصی برای شما بیت کوین یا هر نوع ارز دیجیتال دیگری ارسال می‌کند یا زمانی که اقدام به خرید ارز دیجیتال می‌کند و آن را به کیف پول شخصی خود می‌فرستد، در اصل مالکیت آن دارایی‌های رمزارز‌ی را به آدرس کیف پول مقصد امضا می‌کند. سپس انتقال انجام می‌شود. حال مالک آدرس مقصد، برای اینکه بتواند آن دارایی‌ها را خرج و قفل وجوه را باز کند، باید کلید خصوصی ذخیره شده در کیف پول مرتبط به آن متناظر با آدرس عمومی که دارایی به آن منتقل شده، باشد. اگر این تطابق درست باشد، موجودی کیف پول ارز دیجیتال مقصد افزایش و موجودی نوع مبدأ آن به همان میزان کاهش می‌یابد. به طور خلاصه، هیچ تبادل واقعی از یک دارایی واقعی وجود ندارد، بلکه این تراکنش صرفاً با یک رکورد در بلاکچین و تغییر موجودی در کیف پول‌های ارز دیجیتال مشخص می‌شود.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های‌ ارز دیجیتال بر اساس هدف، کاربرد و محل استفاده به دو دسته اصلی: کیف پول گرم (آنلاین) و سرد (آفلاین) تقسیم می‌شوند. به تبع هر کدام از این کیف پول‌های ارز دیجیتال دارای مزایا و معایب خاصی هستند و کاربر باید برحسب نیاز خود یک یا چند مورد از آن‌ها را انتخاب نماید.

کیف پول گرم

کیف پول‌های گرم (آنلاین) که به کیف پول‌های نرم‌افزاری نیز مشهورند، به آن دسته از کیف پول‎‌های ارز دیجیتال گفته می‌شود که به صورت آنلاین و دائمی در دسترس کاربر قرار می‌گیرد. این موضوع، باعث راحتی اتصال به کیف پول ارز دیجیتال و نقل و انتقالات سریع دارایی سرمایه‌گذار می‌شود. اغلب معامله‌گرانی از این نوع کیف پول استفاده می‌کنند که قصد دارند تراکنش‌های روزانه و متعددی داشته باشند؛ اصطلاحاً معامله‌گر کوتاه‌مدت هستند.

برخی از مزایای کیف پول‌های گرم ارز دیجیتال عبارت است از:

دسترسی راحت: برای استفاده از کیف پول گرم، تنها به یک دستگاه متصل به اینترنت نیاز دارید. این دستگاه می‌تواند مجهز به هر یک از سیستم عامل‌های اندروید، ویندوز، مک و… باشد. همین موضوع سبب دسترسی آسان کاربر به دارایی رمزارزی خود و استفاده سریع از آن می‌شود.

استفاده آسان و کاربرپسند: کیف پول‌های گرم اغلب دارای رابط کاربری ساده‌ای هستند. این موضوع، استفاده از این کیف پول ارز دیجیتال را برای تمام کاربران حتی مبتدیان راحت می‌کند.

تنوع رمزارزها: اغلب کیف پول‌های گرم از طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند. انجام تراکنش‌های متنوع و سودآور، از جمله مزایای این کیف پول‌ها است.

همچنین برخی از معایب کیف پول‌‌های ارز دیجیتال گرم عبارت‌اند از:

امنیت کمتر: آنلاین بودن تراکنش‌ها و نیاز دائمی به اینترنت در زمان انجام هر تراکنش مالی در این کیف پول ارز دیجیتال، امنیت آن را کاهش می‌دهد.

خطر تقلب: برخی از کیف پول‌های گرم جدید و بی‌اعتبار، نسخه جعلی از کیف پول‌های گرم محبوب هستند که می‌توانند دارایی شما را سرقت کنند.

نداشتن کنترل کامل کاربر: رمزنگاری‌ها و اطلاعات کیف پول‌های گرم هر کاربر در سرورهای کلی ذخیره می‌شود. در نتیجه، کنترل مطلق دارایی در این کیف پول توسط کاربر امکان‌پذیر نیست.

کیف پول نرم افزاری

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، کیف پول‌های نرم‌افزاری همان کیف پول‌های گرم هستند. در واقع نرم‌افزاری نام دیگری است که برای کیف پول‌های گرم یا آنلاین استفاده می‌شود؛ زیرا استفاده از این نوع کیف پول‌ها زمانی امکان‌پذیر است که کاربر نرم‌افزار مربوط به آن‌ها را روی سیستم موبایل یا کامپیوتر خود نصب کند. سپس در آن نرم‌افزار کیف پول خود را ایجاد کند. این نوع کیف‌ پول‌ها خود بر اساس نوع نرم‌افزار به چند دسته تقسیم می‌شوند:

  • کیف پول دسکتاپ

آن دسته از کیف پول‌های گرم که برای مدیریت دارایی‌های رمزارزی کاربر، به نصب برنامه کیف پول روی کامپیوتر نیاز دارند، کیف پول دسکتاپ نامیده می‌شود. در صورت استفاده از این کیف پول باید به صورت منظم از کیف پول خود نسخه بک‌آپ تهیه کنید تا در صورت آسیب سیستم دچار مشکل نشوید. این نوع کیف پول خود نیز شامل دسته‌بندی‌های مختلفی مانند کیف پول چند امضایی و غیر حضانتی است.

  • کیف پول ارز دیجیتال موبایل

کیف پول گرم موبایلی، نوعی از کیف پول ارز دیجیتال نرم‌افزاری است که روی موبایل نصب می‌شود و از این طریق، امکان نگهداری و نقل و انتقال رمزارزها را برای کاربر فراهم می‌کند. استفاده از این کیف پول در صورت به‌روزرسانی دائمی نسخه موبایل و رمزنگاری قوی، امنیت بهتری نسبت به نمونه‌های قبلی دارد.

  • کیف پول تحت وب ارز دیجیتال

کیف پول‌های تحت وب نوعی از ولت‌های ارز دیجیتال نرم‌افزاری هستند که به صورت یک افزونه مرورگر وب در دسترس کاربر قرار می‌گیرند. این کیف پول‌های ارز دیجیتال در کنار مزایایی مانند دسترسی راحت، عدم نیاز به فضای خالی سیستم و استفاده روزانه، از معایبی همچون امنیت ضعیف و عدم کنترل کامل توسط کاربر برخوردار هستند.

کیف پول سرد

این نوع از کیف پول‌ها که در مقابل کیف پول‌های گرم (نرم‌افزاری) قرار می‌گیرند، به صورت آفلاین رمزارزها را ذخیره می‌کنند؛ ذخیره‌سازی آفلاین رمزارزها در کیف پول‌های سرد از طریق ابزاری فیزیکی مشابه به یک دستگاه USB یا یک QR کد چاپ شده انجام می‌شود. به همین دلیل، این نوع از کیف پول‌ها در دو مدل سخت‌افزاری و کاغذی تعریف می‌شوند.

امنیت بالا در کیف پول‌های ارز دیجیتال سرد؛ به ویژه ولت‌های سخت‌افزاری، معمولاً معامله‌گرانی را که به دنبال ذخیره طولانی مدت دارایی خود هستند، جذب می‌کند. به جهت دشوار بودن اتصال به این دسته کیف پول‌ها، استفاده از آن‌ها به افرادی که به دنبال تراکنش‌های مستمر از دارایی رمزارزی خود هستند، پیشنهاد نمی‌شود.

برخی از مزایای استفاده از کیف پول سرد عبارت است از:

امنیت بالا: احتمال هک و آسیب زدن به کیف پول‌های سرد به دلیل نگهداری رمزارزها در فضایی آفلاین سبب افزایش امنیت این کیف پول‌ها می‌شود.

کنترل کامل: تمام اطلاعات رمزنگاری شده در این نوع از کیف پول‌ها فقط در اختیار خود سرمایه‌گذار قرار دارد.

برخی از معایب استفاده از کیف پول سرد عبارت است از:

دسترسی سخت: اتصال به کیف پول سرد نیاز به سیستم‌های ویژه دارد؛ بنابراین دسترسی، مستمر، روزانه و سریع به این کیف پول‌ها نسبت به نسخه‌های نرم‌افزاری دشوار است.

استفاده دشوار: استفاده از کیف پول سرد، نیاز به دانش اولیه‌ بیشتری دارد؛ این موضوع استفاده از کیف پول سرد را برای مبتدیان کمی دشوار می‌کند.

خطر نگهداری یک دارایی فیزیکی: از آنجایی که کیف پول سرد یک قطعه فیزیکی است، خطراتی مانند آسیب دیدن یا دزدیده شدن آن را تهدید می‌کند.

کیف پول سخت افزاری

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، کیف پول‌های سخت‌افزاری نوعی از کیف پول‌های سرد (آفلاین) هستند؛ در این مدل از ولت‌ها، اطلاعات خصوصی و عمومی کاربر در قطعه‌ای فیزیکی انجام ذخیره می‌شوند و به همین جهت به آن‌ها سخت‌افزاری گفته می‌شود. از آنجایی که این نوع کیف پول ارز دیجیتال از دارایی کاربر در محیطی آفلاین محافظت می‌کند، امنیت این نوع کیف پول بسیار بالا است. البته مواردی نظیر هزینه بالا، آسیب دیدن فیزیکی (ضربه، حرارت، آب) و پشتیبانی سخت همچنان از معایب کیف پول‎های سخت‌افزاری محسوب می‌شود.

کیف پول کاغذی

کیف پول کاغذی نیز یکی از روش‌های ارزان و آسان نگهداری از ارزهای دیجیتال در محیط آفلاین است. این نوع از کیف پول‌های سرد، رمزنگاری‌های عمومی و خصوصی را روی یک تکه کاغذ به صورت یک QR کد ثبت می‌کند و در اختیار کاربر قرار می‌دهد. تهیه نسخه بک‌آپ آسان (کپی گرفتن و یادداشت برداری)، نیاز به هزینه کم و امنیت بالا از نظر آنلاین نبودن، از جمله مزایای این کیف پول است. اما باید توجه داشت که آسیب‌پذیری فیزیکی آن به شدت بالا است و مهم‎ترین عیب آن محسوب می‌شود؛ در صورت گم کردن یا آسیب دیدن این کیف پول ارز دیجیتال، امکان ورود به حساب رمزارزی و استفاده از وجوه به کل از بین می‌رود.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال نرم افزاری

معرفی بهترین کیف پول ارز دیجیتال نرم‌‌افزاری، ارتباط مستقیمی با نیاز و هدف کاربر در استفاده از کیف پول دارد؛ با فرض این موضوع، در حالت کلی برخی از کیف پول‌های نرم‌افزاری که از محبوبیت بیشتری میان کاربران برخوردار هستند، عبارت‌اند از:

  1. کیف پول کوین بیس (Coinbase): ارائه این کیف پول نرم‌افزاری توسط صرافی معتبر کوین بیس، آن را به یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال تبدیل کرده است. پشتیبانی از رمز‌ارزهای متعدد، قابلیت‌های امنیتی پیشرفته، ارائه ابزارهای تحلیلی و اطلاعاتی نظیر قیمت لحظه‌ای ارز دیجیتال کاربران را مشتاق استفاده از این کیف پول می‌کند.
  2. کیف پول مای سلیوم (Mycelium): مای سلیوم یک کیف پول نرم‌افزاری از نوع موبایلی است که به کاربران بستری امن برای مدیریت ‌توکن‌های بیت‌کوین (BTC)، اتریوم (ETH) و 20ERC- ارائه می‌دهد. این ولت اگرچه نرم‌افزاری است، اما دارایی‌ها را به صورت سرد ذخیره‌سازی می‌کند.
  3. کیف پول گواردا (Guarda): گواردا کیف پولی چند پلتفرمی و غیرمتمرکز است که از ناشناس انجام دادن تراکنش پشتیبانی می‌کند؛ این کیف پول ارز دیجیتال در سال 2018 تأسیس شده و دارای نسخه موبایل، تحت وب و دسکتاپ است. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این کیف پول، امکان وام‌دهی (استیکینگ) بر اساس دارایی‌های ارز دیجیتال است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال دسکتاپ

بررسی کیف پول‌های ارز دیجیتال از نظر رضایت کاربران و میزان تعاملات روزانه، فاکتوری نسبی برای تعیین بهترین کیف پول ارز دیجیتال محسوب می‌شود. برخی از این کیف پول‌های محبوب دسکتاپی، شامل موارد زیر می‌شود:

1. کیف پول جکس (Jaxx): این کیف پول دسکتاپی در سال 2014 فعالیت خود را آغاز کرده و از طیف گسترده‌ای از رمزارزها پشتیبانی می‌کند. رابط کاربری ساده برای مبتدیان و قابلیت نصب روی سیستم عامل‌های مختلف دسکتاپ (ویندوز، مک، لینوکس) دلایل اصلی محبوبیت این کیف پول محسوب می‌شوند.

2. کیف پول اکسودوس (EXODUS): این کیف نسبتاً قدیمی در سال 2016 تاسیس شده است. کاربران اکسودوس با استفاده از این کیف پول، می‌توانند از مزایایی نظیر دارا بودن قابلیت بک‌اپ‌ گرفتن، رابط کاربری ساده و بازیابی گذر واژه بهره‌مند شوند.

3. کیف پول الکتروم (ELECTRUM): تأسیس کیف پول الکتروم در سال 2011 بیانگر سابقه امنیتی مطلوب و مزایای بالای آن است. این کیف پول علاوه بر نصب روی نسخه دسکتاپ، قابلیت نصب روی نسخه موبایل را نیز دارد و از فاکتورهای امنیتی مانند احراز هویت دوعاملی و پشتیبان گیری منظم، برخوردار است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال موبایل

درست است که برنامه‌های کیف پول ارز دیجیتال موبایل، دسترسی کاربر را به دارایی‌های رمزارزی آسان می‌کنند؛ اما اهمیت پیدا کردن بهترین کیف پول‌های قابل نصب روی موبایل، زمانی آشکار می‌شود که امنیت آن‌ها بررسی شود. سه مورد از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال موبایلی از نظر امنیت عبارت‌اند‌ از:

1. کیف پول کوینومی (Coinomi): کیف پول معتبر و قدیمی کوینومی، به دلیل آپدیت‌های مستمر نسبت به نیاز کاربران، همواره در لیست انتخابی دارندگان دارایی‌های رمزارزی قرار دارد. این کیف پول امن با ویژگی سرعت بالای انجام تراکنش‌ها، امکان نقل و انتقال 125 کوین و بیش از 1700 توکن را فراهم کرده است.

2. کیف پول متامسک (MetaMask): متامسک، یکی از کیف پول‌های ارز دیجیتال است که اغلب معامله‌گران اتریوم، شیبا (SHIB)، توکن‌های با استاندارد ERC-20 و… با آن آشنا هستند. سهولت استفاده در کنار امنیت مطلوب و قابلیت بازیابی رمز عبور، در این کیف پول موبایلی سبب رشد تعداد کاربران آن شده است.

3. کیف پول تراست ولت (Trust Wallet): تراست ولت، کیف پولی با بیش از 60 میلیون کاربر است که تحت مالکیت صرافی بایننس قرار دارد. این کیف پول از ارزهای دیجیتال متعددی پشتیبانی می‌کند و استفاده از آن کاملاً رایگان است.

بهترین کیف پول تحت وب ارز دیجیتال

به کمک رضایت کاربرانی که از کیف پول‌های تحت وب استفاده می‌کنند، می‌توان به ۲ کیف پول معتبر معرفی شده در این بخش، به عنوان بهترین‌های این دسته اشاره کرد. لازم به ذکر است که امنیت کیف پول‌های تحت وب 100درصد نیست و استفاده از راهکارهای امنیتی در آن‌ها بسیار مهم است.

1. کیف پول کوین بیس (Coinbase): کوین بیس یک کیف پول ارز دیجیتال غیرحضانتی و تحت وب نیز دارد که به کاربران امکان می‌دهد ارزهای دیجیتال را ذخیره، ارسال و دریافت کنند.

2. کیف پول بلاک چین (Blockchain.com): کیف پول blockchain.com یک کیف پول ارز دیجیتال تحت وب است که به کاربران امکان می‌دهد، ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین، اتریوم و تتر (USDT) را ذخیره، ارسال و دریافت کنند. بلاکچین دات کام یک ولت آنلاین است که می‌توانید از طریق وب سایت یا برنامه تلفن همراه به آن دسترسی داشته باشید.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال سخت افزاری

ولت‌های سخت‎افزاری اغلب به عنوان کیف پول‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری طولانی مدت رمزارزها استفاده می‌شوند. به علاوه، برای این که بتوانید یک ولت سخت‌افزاری متناظر با خواسته‌های خود انتخاب کنید، باید مواردی مانند تعداد ارز پشتیبانی شده، تعداد کاربران و سابقه فعالیت آن کیف پول را در نظر بگیرید. سپس به این صورت اطمینان حاصل کنید که دارایی خود را به یک ولت امن سپرده‌اید. با این شرایط، سه مورد از کیف پول‌های برتر سخت‌افزاری عبارت‌اند از:

1. کیف پول سخت افزاری سیف پال (SafePal): سیف پال یک کیف پول سخت افزاری است که به شما امکان می‌دهد دارایی‌های رمزنگاری خود را به طور ایمن ذخیره و مدیریت کنید. کیف پول سخت افزاری دستگاهی است که کلیدهای خصوصی شما را به صورت آفلاین و دور از هکرها و بدافزارها نگه می‌دارد. با SafePal، می‌توانید به راحتی مبادله، تجارت کنید و به برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف (DApps) در بلاک چین‌های مختلف دسترسی داشته باشید. کمپانی سیف پال سه مدل SafePal S۱، SafePal S۱ PRO، SafePal X۱ را ارائه می‌دهد.

2. کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger): کیف‌پول‌های لجر، کیف‌پول‌های سخت‌افزاری ارزهای دیجیتال هستند که توسط لجر ساخته شده‌اند. کیف پول‌های سخت افزاری این شرکت کیف پول‌های چند ارزی هستند که کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال را به صورت آفلاین ذخیره می‌کنند. Ledger سه کیف پول سخت افزاری ارائه می‌دهد: Ledger Nano S Plus، Ledger Nano X و Ledger Stax.

3. کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezors): ترزور یکی از قابل اعتمادترین کیف پول‌های سخت افزاری ارزهای دیجیتال در سراسر جهان است. Trezor Model One و Trezor Model T محصولات کمپانی ترزور هستند که در نوع خود امنیت دارایی‌های ارزهای دیجیتال را متحول کردند. Trezor توسط محققان امنیتی مستقل ممیزی شده است و با سوابق خود در طول سال‌های حضور در بازار تأیید شده است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال چه ویژگی‌هایی دارد؟

تعریف واحدی برای سنجش و مقایسه بهترین کیف پول از میان همه انواع کیف پول ارز دیجیتال نمی‌توان انجام داد چرا که هر نوع کیف پول ویژگی خاصی ارائه می‌دهد. با این حال چند ویژگی اصلی وجود دارد که باعث سهولت در استفاده و در نتیجه کاربردی شدن کیف پول می‌گردد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان پشتیبان‌گیری: بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال باید قابلیت ایجاد پشتیبان گیری از ولت را ارائه دهد. وجود امکان بازیابی در مواقعی مانند از دست دادن دستگاه یا مشکلات دیگر، باعث می‌شود که ارزهای دیجیتال کاربران ایمن باقی بمانند.

چند ارزی: به صورت کلی اگر کیف پولی ویژگی چند ارزی را داشته باشد، یعنی امکان ذخیره‌سازی بیش از یک نوع دارایی دیجیتال را فراهم کند برای نگهداری رمزارز مناسب است. چرا که اگر برای مثال برای بیت کوین، اتریوم و… هر کدام به صورت جداگانه یک کیف پول تهیه کنید، مدیریت آن قطعا سخت خواهد بود.

آفلاین: امن‌ترین کیف پول‌های رمزنگاری، کیف پول سخت افزاری است که امکان امضای تراکنش‌های ارز دیجیتال را به صورت آفلاین فراهم می‌کند. این نوع از کیف پول‌های رمزنگاری شده را می‌توان برای ذخیره تعداد زیادی ارز دیجیتال استفاده کرد.

صرافی داخلی: کیف پول‌هایی با وجود پلتفرم معاملاتی درون خود، برای معامله‌گران کریپتو بهترین هستند زیرا به آن‌ها اجازه می‌دهند بدون شخص ثالث ارز دیجیتال را بخرند و بفروشند. به این ترتیب در هزینه تراکنش هم صرفه جویی خواهد شد.

رابط کاربری آسان: کیف پول باید رابط کاربری آسانی داشته باشد و به کاربران با هر سطح تجربه اجازه دهد به راحتی ارزهای دیجیتال را انتقال دهند، ذخیره و مدیریت کنند.

تراکنش‌های سریع و ارزان: بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال مواردی هستند که تراکنش‌های سریع و با کارمزد مناسب را امکان‌پذیر می‌کنند.

امنیت کیف پول ارز دیجیتال چگونه تامین می‌شود؟

سطح امنیت کیف پول‌ها به درجات مختلفی تقسیم می‌شود. سطح امنیت به نوع کیف پولی که استفاده می‌کنید (دسکتاپی، موبایل، آنلاین، کاغذی، سخت افزار) و ارائه دهنده خدمات بستگی دارد. وب سرور یک محیط ذاتاً پرخطر برای نگهداری رمز ارز در مقایسه با نسخه آفلاین است. کیف پول‌های آنلاین می‌توانند کاربران را در معرض آسیب‌پذیری‌های احتمالی در پلتفرم کیف پول قرار دهند که می‌تواند توسط هکرها برای سرقت وجوه شما مورد سوء استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر، کیف پول‌های آفلاین را نمی‌توان هک کرد زیرا به اینترنت متصل نیستند.

اگرچه کیف پول‌های آنلاین آسیب‌پذیرترین و مستعد حملات هکری هستند اما هنگام استفاده از هر کیف پولی باید اقدامات احتیاطی امنیتی جدی اجرا و رعایت شود. به یاد داشته باشید که مهم نیست از چه کیف پولی استفاده می‌کنید، گم کردن کلیدهای خصوصی باعث از دست دادن پول شما می‌شود. به طور مشابه، اگر کیف پول شما هک شود یا ارزی را برای یک کلاهبردار ارسال کنید، راهی برای بازپس گیری ارز از دست رفته یا معکوس کردن تراکنش وجود ندارد. بنابراین شما باید اقدامات احتیاطی را انجام دهید.

کارمزد کیف پول‌های ارز دیجیتال

به طور کلی، کارمزد تراکنش‌های کیف پول‌های رمزنگاری از کارمزدهای بانکی سنتی بسیار کمتر هستند. گاهی اوقات باید برای انواع خاصی از تراکنش‌ها، به عنوان کارمزد پردازش به ماینرهای شبکه کارمزد پرداخت شود، در حالی که برخی از تراکنش‌ها اصلاً کارمزدی ندارند. همچنین در برخی از انواع کیف پول ارز دیجیتال، امکان شخصی‌سازی هزینه کارمزد وجود دارد. برای مثال در برخی موارد، تراکنش شما اولویت پایینی دارد و شما می‌توانید کارمزد پایین‌تری پرداخت کنید که در مقابل تراکنش شما هم در مدت زمان طولانی‌تری پردازش خواهد شد. همچنین اگر نیاز دارید که تراکنش شما به سرعت تکمیل و تأیید شود، ممکن است لازم باشد مبلغی را که مایل به پرداخت هستید افزایش دهید. در نهایت کارمزد کیف پول‌ها مسئله نگران کننده‌ای نیست چرا که معمولا این مقدار ناچیز است.

کیف پول سخت افزاری یا نرم افزاری؟ کدام یک بهتر است؟

ولت‌های سخت افزاری چندین مزیت دارند مانند اینکه شما کنترل کامل ارزهای دیجیتال خود را دارید. برخلاف کیف پول نرم افزاری، نیازی به اعتماد به یک نهاد خارجی که در معرض نقض امنیتی است وجود ندارد. حتی اگر کیف پول سخت افزاری خود را گم کنید، می‌توانید به سادگی دارایی‌های خود را به یک کیف پول جدید بازگردانید.

کیف پول‌های سخت افزاری رایگان نیستند اما آرامش خاطر برای امنیت بیشتر، اغلب ارزش آن را دارد!  

کیف پول‌های سخت افزاری به شما امکان می‌دهد آدرس‌های رمز ارز خود را نظارت کنید. کلیدهای خصوصی در کیف پول سخت افزاری ذخیره می‌شوند و هرگز از دستگاه خارج نمی‌شوند. هنگامی که می‌خواهید پرداخت را تأیید کنید، تراکنش در داخل کیف پول سخت افزاری امضا می‌شود و خروجی به برنامه ارسال می‌شود. به طور کلی از سایر گزینه‌های جایگزین امن‌تر هستند، زیرا هک کردن آن‌ها بسیار سخت است. با این حال انعطاف کیف پول‌های نرم افزاری را نیز ندارند زیرا برای هر تراکنش باید دستگاه خود را همراه داشته باشید.

استفاده از کیف‌پول‌های نرم افزاری راحت‌تر از سایر انواع کیف‌پول‌ها است و شما می‌توانید از مرورگر هر دستگاهی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همچنین دارای ویژگی‌های خوب زیادی مانند خرید سریع، فروش و معامله ارزهای دیجیتال هستند. با این وجود، ولت‌های نرم افزاری کلیدهای خصوصی شما را در یک سرور مرکزی ذخیره می‌کنند که آن‌ها را کمی شبیه بانک‌ها می‌کند و به نوعی، شما حریم خصوصی و مالکیت رمز ارز خود را ندارید. همچنین، اگر قربانی یک حمله فیشینگ شوید، مهاجم می‌تواند به کیف پول شما دسترسی پیدا کند و ارزهای دیجیتال شما را بدزدد. زیرا کلید خصوصی شما به صورت آنلاین ذخیره می‌شود. به صورت کلی امنیت یکی از مهم‌ترین موارد فعالیت در بازار ارز دیجیتال محسوب می‌شود که کیف پول‌های سخت افزاری بسیار بهتر از سایر کیف پول‌ها امنیت لازم را ارائه می‌دهد.

مطالب مرتبط با کیف پول‌های ارز دیجیتال

بهترین کیف پول‌ بیت کوین در سال 2024
امنیت ارز دیجیتال

بهترین کیف پول‌ بیت کوین در سال 2024

بیت کوین، به عنوان اولین و شناخته‌شده‌ترین ارز دیجیتال، با نوسانات قیمتی و چالش‌های امنیتی همراه است. انتخاب یک کیف پول امن و قابل اعتماد برای ذخیره بیت کوین‌، دغدغه…
بهترین کیف پول تتر برای کاربران ایرانی؛ معرفی ۱۰ کیف پول برتر USDT
امنیت ارز دیجیتال

بهترین کیف پول تتر برای کاربران ایرانی؛ معرفی ۱۰ کیف پول برتر USDT

تتر یا USDT سومین رمزارز برتر از نظر ارزش بازار است که اغلب بیشترین حجم معاملات روزانه را نیز به خود اختصاص می‌دهد. این استیبل کوین توسط دلار آمریکا پشتیبانی…
امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها
امنیت ارز دیجیتال

امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها

با پیشرفت روزافزون بازار ارز دیجیتال، این سوال که “چگونه ارز دیجیتال خود را ایمن نگه داریم؟” یک چالش بزرگ است. تغییرات مداوم در این صنعت نیز نیاز به داشتن…
سوال خود را از ایرانیکارت بپرسید

سوالات متداول کاربران

وقتی تصمیم به سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال گرفتید برای مراقبت از سرمایه خود باید از کیف پول ارز دیجیتال استفاده کنید. کیف پول‌های رمزنگاری ابزارهای ذخیره‌سازی دیجیتالی هستند که کدهای مورد نیاز برای دسترسی و تبادل امن دارایی‌های رمزنگاری شما را حفظ می‌کنند.

نمی‌توان گفت کدام کیف پول بهتر است اما به صورت کلی کیف پول‌های آفلاین امنیت بالاتری ارائه می‌دهند. در مقابل کیف پول‌های نرم افزاری برای دسترسی مداوم مناسب‌تر می‌باشند.

ایرانیکارت طیف متنوعی از کیف پول‌های سخت افزاری را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای مشاوره با کارشناسان ایرانیکارت در ارتباط باشید.

به صورت کلی کیف پول سخت افزاری برای مبالغ بالای سرمایه‌گذاری و طولانی مدت و کیف پول نرم افزاری برای افراد تریدر و سرمایه‌گذاری کوتاه مدت مناسب هستند.

نحوه شارژ کیف پول‌های سخت افزاری متفاوت است. برخی از طریق کابل و برخی از طریق استند یا پایه، شارژ می‌شوند.

آیا اطلاعات این صفحه مفید بود ؟
کیف پول ارز دیجیتال
4 از 4 رای ثبت شده
درج نظر
با درج نظر امتیاز کسب کنید

  1. سلام وقت شما بخیر
    من رمز کلید key کیف پول دیجیتالی رو فراموش کردم چجوری رمز key بدست بیارم
    خواهشن راهنماییم کنید
    باتشکر
    ۰۹۰۴۴۳۰۵۹۴۵

    آیا این نظر برایتان مفید بود؟
    • سلام و احترام
      متأسفانه، اگر عبارت بازیابی (Seed Phrase) کیف پول دیجیتالی خود را فراموش کرده‌اید، بازیابی آن غیرممکن است.
      پایدار باشید

      آیا این نظر برایتان مفید بود؟